• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vejn Runi: Spavao sam u Evertonovoj pidžami

Autor mondo.rs

Jedan od najboljih engleskih fudbalera svih vremena Vejn Runi se vratio u svoj Everton. Poruka Junajtedu: "Dolazim da uzmem tri boda!". Evo šta je sve rekao u razgovoru sa novinarima u klupskim prostorijama.

Mediji u Engleskoj su ovaj transfer nazvali "fudbalskom bajkom".

Vejn Runi se posle 13 godina vraća u svoj rodni Liverpul, u svoj Everton, u koji je prvi put došao kad mu je bilo 9 godina.

"Uspravi se!", rekla mu je majka Džanet kada su otišli na razgovor sa trenerom u Evertonu Džoom Rojlom.

Vejn se vrpoljio u stolici, spuštao se... Dečački. Čovek koji ga je prvi primetio Bob Pendlton kratko je rekao Rojlu: "Uzmi ga, moraš da ga uzmeš".

Ostalo je istorija. Vejn Runi je postao igrač Evertona (iako ga je čekao Liverpul), svojevremeno je bio drugi najmlađi igrač u istoriji Evertona, jer je debitovao sa 16 godina i devet meseci. Bilo je to u avgustu 2002, u utakmici protiv Totenhema. 

Sada se vraća u svoj klub posle 13 godina igranja za Mančester junajted. Ali, priznao je: "Dok sam igrao za Junajted, po kući bih se šetao u pidžami Evertona. Nisam smeo o tome da pričam".

Verovatno je najsrećniji Runijev otac, takođe Vejn.

"Da, prethodnih 13 godina je išao od Liverpula do Mančestera da bi me gledao, a sad sam mu na pet minuta", rekao je Runi na "predstavljanju" u Evertonu.

Zanimljivo, Runi će u Evertonu nositi dres sa brojem 10, isti onaj koji je prošle sezone nosio najbolji strelac "karamela" Romelu Lukaku, koji je pre dva dana prešao baš u Mančester junajted.

Paradoksalno, ali transfer Lukakua u Junajted, vredan gotovo 90 miliona evra(!), bio je u medijima mnogo zapaženiji od povratka Runija u Everton, što jeste svakako jedna od najvećih vesti u fudbalskom prelaznom roku u Evropi.

"Kad smo razgovarali primetio sam kod njega veliku želju i odlučnost da dođe", rekao je trener Evertona Ronald Kuman na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Runijem, koji će u oktobru napuniti 32 godine.

"On je još mlad za fudbal, pokazao je želju i znam da možeš još dobro da igra", uveren je Holanđanin.

Runi, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Evertonom, želi da nastavi da osvaja trofeje (sa Junajtedom ih ima 12, uključujući pet titula prvaka Engleske i jednu prvaka Evrope).

"Fudbal se igra da bi osvajao trofeje, to želim i ovde", kaže Runi.

Runi će se vrlo brzo vratiti na Old Traford. Prema rasporedu Premijer lige za sezonu 2017/18. već 17. septembra na programu je duel Mančester junajteda i Evertona.

"Imao sam sjajne godine u Junajtedu, uživao sam tamo, ali fudbal ide dalje i mi igrači. Otići ću na Old Traford da sa Evertonom uzmem tri boda", poruka je Runija.

Iz njegovog glasa i odgovora, koji jeste tipično profesionalni, mogla se naslutiti da mu nije prijalo što je prošle sezone često bio na klupi Junajteda. To su ga pitale i engleske kolege.

"Frustrirajuće je kad si na klupi. To nisam ja, ja moram da igram. Iako nisam igrao, što jeste frustrirajuće, morate da ostanete pozitivni, pogotovo ja kao kapiten Junajteda i ne smete da pokažete negativnost. Da, bilo je teško, ali to je fudbal", odgovorio je Runi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC