• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đuka i Leo nastavili gde su stali!

Autor mondo.rs

Lideri crno-belih iz prošle sezone golovima "otvorili" i takmičarsku 2017/18. Pred 20.000 gledalaca, u Humskoj je pala Budućnost (2:0), na početku kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Partizan-Buducnost-2-0 Izvor: MN PRESS

Partizan nosi u Podgoricu dva gola prednosti!

Na otvaranju sezone, po visokoj temperaturi i pred lepo ispunjenim tribinama, šampion Srbije potvrdio je ulogu favorita na startu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle "tvrdog" i neinteresantnog prvog dela, Miroslav Đukić uveo je u igru Leonarda već u 46. minutu i od tog trenutka crno-beli zaigrali su konkretnije i opasnije, potvrdivši i golovima bolju igru.

Uroš Đurđević pogodio je prvi, iz penala u 53. minutu, a večerašnji rezervista je desetak minuta kasnije volej udarcem iskoristio asistenciju Tavambe, za konačnih:

PARTIZAN - BUDUĆNOST 2:0 (0:0)



Revanš u Podgorici biće odigran za sedam dana i jasno je da će taj meč izgledati drugačije, s obzirom na to da će večeras defanzivni šampion Crne Gore morati u napad. To će, očekivano, stvoriti veći prostor crno-belima za kontre, kakvom su večeras u nadoknadi mogli i da stave tačku na 3:0, ali je Milan Mijatović odbranio snažan udarac Đurđevića.

Aplauzom ispraćeni crno-beli mogli su i pre toga da zakažu "revijalni" revanš, da je Tavamba iskoristio neki od tri zicera, ali mu promašaje zbog velikog truda niko nije zamerio, što se videlo i po aplauzu ohrabrenja Miroslava Đukića.

Uvođenjem Leonarda u 46. minutu, šef struke "Parnog valjka" promenio je ritam svog tima, a samim tim i "krvnu sliku" utakmice. Pažnja defanzive gostiju odmah je usmerena i ka Brazilcu, a razbuđeni crno-beli zaigrali su brže, opasnije i potvrdili da su sa spremnim "Leom" višestruko jači.

...
Izvor: YouTube



Posle uspešne premijere, crno-beli će se okrenuti mirnoj pripremi za drugu utakmicu, osluškujući u petak i ishod žreba za 3. kolo, uz već poznatu informaciju da u Podgorici definitivno neće imati podršku svojih navijača.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić - Luiz, Kosović, Janković (od 81' Đuričković), Mihajlović (od 46' Leonardo) - Tavamba (od 86' Ilić) - Đurđević.

BUDUĆNOST: Mijatović - Raspopović, Mitrović, Simović, Tučević - Hočko, Mirković, Pejaković (od 70. Camaj) - Nikač, Vlaisalvljević, Terzić (Ristović od 64, Melunović od 78)

Iz minuta u minut:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA PARTIZANA 2:0!

93' Opet velika prilika za crno-bele! Đurđević je istrčao kontru, utrčao sa loptom u kazneni prostor i šutirao snažno. Ipak, golman Podgoričana bio je na mestu. Leonardo je na drugoj strani tražio dodavanje.

90' Holandski sudija produžio je utakmicu za četiri minuta.

85' Još jedna izmena u Partizanu. Saša Ilić ulazi u igru umesto Tavambe i odmah dobija kapitensku traku.

81' Druga promena među domaćima. Janković napušta teren, a sa klupe je ustao Đuričković.

79' I ponovo - promašaj Tavambe! Snažni napadač šutirao je sa sličnog mesta kao i malopre, ali ovog puta "punom" šalje loptu pored stative. Trener Đukić ga bodri aplauzom.

78' Nekoliko prekida i oštrih startova na sredini terena. Melunović snažno udara Evertona i opravdano dobija žuti karton.

76' Još jedna velika prilika za Partizan! Leonardo lepo proigrava Tavambu, ali Kamerunac u situaciji "jedan na jedan" lošim udarcem propušta i drugu gol šansu.

73' Budućnost daje gol, ali je poništen zbog ofsajda. Mikač je savladao Kljajića iz očigledno nedozvoljene pozicije.

- Pogledajte Leonardov gol

...
Izvor: YouTube



68' Slobodan udarac sa oko 20 metara, šut Đurđevića u golmanovu stranu i odbrana Mijatovića. Partizan je drastično bolji i konkretniji nego u prvom delu meča.

66' Slaveći gol, Brazilac je pokazivao nešto ispod dresa i više puta rukom ka loži.

64' 2:0 ZA PARTIZAN! LEONARDO!

Brazllac je iz svog drugog ili trećeg dodira zatresao mrežu! Tavamba je izbegao ofsajd zamku, centrirao sa desne strane, a Leonardo je udarcem iz prve poslao loptu iza Mijatovića!

56' Crno-beli su u naletu. Janković ostavlja loptu na strani za Vulićevića, kapiten Partizana šutira snažno, iz prve i šalje je zamalo pored gola.

53' PARTIZAN VODI 1:0! ĐURĐEVIĆ!

Centarfor crno-belih šutirao je levo, golman Budućnosti je "pročitao" gde će lopta otići, dotakao je, ali je o stativu ipak ušla u gol!

...
Izvor: YouTube



52' PENAL ZA PARTIZAN!

Rukom je jedan igrač Budućnosti zaustavio loptu posle centaršuta Jankovića iz kornera. Čini se da je to bio Mitrović.



49' Zicer Tavambe i spektakularna odbrana Mijatovića! Napadač Partizana primio je loptu, šutirao punom u padu, ali je golman Budućnosti "skinuo" najbolju šansu crno-belima.

47' Kombinuju Podgoričani u kaznenom prostoru Partizana. Mikač "vraća" loptu na ivicu peterca, a Deni Hočko loše šutira petom.

46' Miroslav Đukić napravio je u pauzi prvu izmenu. Umesto Nemanje Mihajlovića, na terenu je Leonardo.

- POLUVREME

- Fudbaleri crno-belih koji večeras nisu u ekipi.

Izvor: MONDO



- Utakmicu uživo prati 20.568 navijača.

47' Budućnost kreće u prvi konkretan kontranapad, Vlaisavljević centrira, Miletić izbacuje loptu ka autu, a sudija svira kraj prvog dela.

45' Janković ponovo prodire po desnoj strani, Tavamba se otkriva, ali Podgoričani blokiraju pokušaj centaršuta. Posle kornera, golman MIjatović opet hvata "visoku" loptu.

36' Najbolja šansa za Partizan! Kapiten Vulićević je posle kontre lepo centrirao, "pogodio" Tavambu, ali je Kamerunac sa oko pet metara glavom šutirao loše, preko gola.

33' Kosović posle pauze proba šut sa distance, ali golman Mijatović rutinski hvata loptu.

Izvor: MN PRESS


- Holandski arbitar poziva igrače da priđu klupama i da se osveže po velikoj vrućini. Košarkaškim rečnikom, "sudijski tajm-aut" iz više nego opravdanih razloga.

27' Mihajlović zalama protivnika, šalje loptu u sredinu šesnaesterca, pa traži penal. Defanzivac Budućnosti zadržao je loptu stražnjicom, a potom i rukom, iza leđa. Sudija Pol Van Bekel pokazao je da se igra nastavi.

26' Budućnost izvodi prvi korner i u dva dodira dodeljuje loptu crno-belima. Biće aut za Beograđane.

20' Iznenada - uzbuđenje pred golom Budućnosti. Štoper Podgoričana promašio je loptu posle centaršuta, Tavamba se tome nije nadao, pa je lopta odskakutala kraj stative gostiju.

Izvor: MN PRESS



18' Tavamba za Đurđevića, koji kreće sam ka golu, ali pomoćni sudija ipak čeka, čeka i podiže zastavicu. Miran period meča.

14' Prodor Jankovića kroz kazneni prostor, pokušaj dodavanja u sredinu i korner za crno-bele. Posle prekida, golman Mijatović mirno hvata loptu.

11' Dobar šut Đurđevića iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi za malo preko prečke. Špic Partizana iznudio je prethodno faul Raspopovića, kapitena gostiju, na udaljenosti od oko 20 metara od gola.

6' Umalo šansa za Partizan. Lopta je skakutala u kaznenom prostoru gostiju posle "slobodnjaka", ali nije došla do Tavambe.

2' Prvi udarac probaju Podgoričani. Ilija Tučević pokušao je iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti i prebacio gol.

1' Meč je počeo! Partizan u prvom poluvremenu napada ka severnoj tribini.

Izvor: MN PRESS



Godinama su fudbaleri Partizana i Budućnosti odmeravali snage u zajedničkom šampionu, ali od 2006. više nije tako. Crna Gora je dobila svoju državu i svoje prvenstvo, u kojem je Budućnost prošle sezone osvjila treću titulu nacionalnog prvaka.

To je plavo-belima donelo mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a žreb je hteo da prvi rival budu beogradski crno-beli.

Od 20.45 na stadionu u Humskoj igra se prva utakmica, dok je revanš 18. jula u Podgorici.

Nošen euforijom preokreta u finišu prvenstva Srbije i ostankom najboljih igrača - Đurđevića i Leonarda - Partizan maksimalno motivisan dočekuje ovaj dvomeč, dok su Podgoričani neposredno uoči utakmice naišli na problem i zbog nediscipline izbacili iz tima iskusnog napadača  Radomira Đalovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC