• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Janković: Željan sam dokazivanja u Evropi

Autor mondo.rs

Ofanzivni vezni fudbaler Partizana bio je jedan od najboljih aktera utakmice protiv Budućnosti. Janković kaže da može još bolje, da Partizan ima dobar rezultat, ali da mora da se pazi u Podgorici.

 Janković željan dokazivanja u Evropi Izvor: MN PRESS

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je za vreme jednog treninga na pripremama u Sloveniji, zagledan u teren dok su fudbaleri odrađivali vežbe, rekao: "Imam dve bombe -  to su Nebojša Kosović i Marko Janković".

Prvi nije briljirao u premijernom meču Partizana, ali je drugi bio jedan od najboljih na terenu i dao je veliki doprinos u pobedi crno-belih protiv Budućnosti u prvoj utakmici 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Beograđani su trijumfom 2:0 stekli lep kapital pred revanš u Podgorici za sedam dana.

"Ako uzmemo u obzir to da je premijerna utakmica, posle specifičnih priprema, bez velike pauze, mislim da bismo mogli da budemo zadovoljni rezultatom 2:0", počeo je Janković posle utakmice protiv Budućnosti.

"Mislim da je realno bilo 3:0, ali je i ovo dobar rezultat. Pokušali su da nam pariraju kontrama i to smo osujetili. Veoma je važno što nismo primili gol kod kuće", dodao je krilni napadač Partizana.

 Janković je pokušao da opravda dosta lošije prvo poluvreme.

"Nije lako kada se protivnik zatvori, imamo iskustva iz Superlige s takvim protivnicima. Potrebno je strpljenje i vreme da se probije 'bunker'. Obično takve ekipe padnu u drugom poluvremenu kada do izražaja dođe i naša fizička sprema, koja još nije na najvišem nivou. U Podgoricu nosimo aktivan rezultat i moramo maksimalno da budemo spremni i oprezni."

Za svoju odličnu partiju Janković skromno kaže: "Bilo je dobro, ali može još bolje. Željan sam dokazivanja u Evropi, kao i svi moji saigrači."

Izvor: MN PRESS


Marko je zamenjen, a to je bila prilika da ga publika nagradi ovacijama za kvalitetnu partiju.

"Verovatno su prepoznali moj trud i rad. Znači mi dosta na samopouzdanju... Biće vremenom sve bolje, jer mi reprezentativci nismo prošli kompletne pripreme i potrebno nam je još malo vremena", rekao je Janković.

Crnogorski reprezentativac očekuje mnogo agresivniju Budućnost u Podgorici.

"U Beogradu su pokušali da nas ugroze preko kontri, a mi im nismo dali da kontrolišu loptu. Siguran sam da će kod kuće biti na daleko većem nivou. Nas u Podgorici čeka nešto slično što je njih dočekalo u Beogradu. Biće prepun stadion, rezultat može da se stigne i ako primimo jedan gol... Sve je moguće. Nadam se da nećemo. Neće nam biti lako bez navijača, ali moramo bez njih. Međutim, siguran sam da će polovina publike na stadionu da navija za Partizan."

Realizacija Partizana ponovo je zatajila.

"Jeste. To je bio problem i prošle sezone, nadam se da će biti sve bolje i bolje i da nam neće biti potrebno toliko prilika da postignemo gol", podvukao je Marko Janković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC