• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Kazahstanu: Ko će biti kičma tima?

Autor mondo.rs

Nekoliko neizvesnosti oko postave crveno-belih u prvom duelu sa Irtišom.

 Irtiš Crvena zvezda sastav Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dalek put u Kazahstan, problemi sa vizama za strance, lakša povreda i nedovoljna fizička sprema dvojice novajlija, dva sata odloženo poletanje aviona... Mnogo toga remeti pripremu Vladana Milojevića i fudbalera Crvene zvezde za prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Irtiša u gostima.

Ipak, šta je tu je, crveno-beli će u četvrtak u 16 časova po našem vremenu morati da istrče na veštačku travu Centralnog stadiona u Pavlodaru i pokušaju da ostvare što povoljniji rezultat pred revanš 20. jula u Beogradu.

U odnosu na dvomeč sa malteškom Florijanom, tim će sigurno biti izmenjen, ali je pitanje na kojim sve pozicijama. Najveća dilema je "kičma tima", odnosno ko će igrati drugog štopera, ko će biti u sredini veznog reda i da li će igrati jedan ili dva napadača.

Milojević je dobio veliko pojačanje u vidu Branka Jovičića, koji se očekuje u startnoj postavi. Njegovo "upadanje" u tim moglo bi da pomeri Damijena Le Taleka ponovo na štopera, pošto su se Mičel Donald i Gelor Kanga vratili u konkurenciju za sastav posle ličnih obaveza - pregovora sa Turcima i rođenja deteta - i obojica se očekuju u startnoj postavi.

Francuz bi, zapravo, trebalo da pokuša da zaustavi promaju koja je duvala na Malti usled loše saradnje štoperskog tandema Frimpong - Savić. Zbog potrebne skok igre, za očekivati je da mesto u timu zadrži Vujadin Savić, a ispadne Abraham Frimpong. Da je Srđan Babić došao fizički spreman, verovatno bi potpuno bio promenjen par centralnih odbrambenih igrača, ali će ovako mladi defanzivac morati da sačeka na debi u crveno-belom dresu.

Na čekanju je i prvi nastup napadača Aleksandra Pešića, koji zbog lakše povrede u prijateljskoj utakmici sa Dinamom iz Pančeva, takođe, nije krenuo put Kazahstana.

Njegovo odsustvo moglo bi da utiče i na taktičku postavku Vladana Milojevića, jer bi Zvezda posle uvodnih mečeva sezone u kojima je igrala sa dvojicom napadača, ovaj put mogla da zaigra samo sa Ričmondom Boaćijem pred golom rivala.

Brazilac Rikardinjo se nije najbolje snašao u ulozi "pomoćnog" napadača i Milojević će ga verovatno ovaj put probati na poziciji krila. Moguće je i da se Brazilac preseli na klupu dok ne bude maksimalno fizički spreman, a da kraj leve aut-linije opet bude Nemanja Milić.

Očekivani sastav crveno-belih u Pavlodaru je: Manojlović - Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković - Donald, Jovičić - Srnić, Kanga, Rikardinjo - Boaći.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC