• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suludo prokockana pobeda Zvezde u Kazahstanu!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda do drugog minuta nadoknade imala pobedu u rukama, ali je neshvatljiv potez Dušana Anđelkovića, koji je u bezopasnoj situaciji igrao rukom, značio penal za Irtiš i izjednačenje. Ipak, solidan rezultat za Zvezdu pred revanš!

  Suludo prokockana pobeda Zvezde u Kazahstanu! Izvor: Ilustracija MONDO/Mario Milojević

Po uobičajenoj trenerskoj floskuli moglo bi da se kaže da bi Crvena zvezda "prihvatila" remi uz postignut gol u Kazahstanu, u prvom meču druge kvalifikacione runde za Ligu Evrope, ali bez obzira na to što rezultat sam po sebi zvuči "dobro" - postojaće i žal kod vicešampiona Srbije.

Tim Vladana Milojevića igrao je organizovano, sa jasnom idejom, i uz malo grešaka na gostovanju u Pavlodaru i to uspeo da "naplati" pogotkom Ričmonda Boaćija u 51. minutu.

Međutim...

Uprkos tome što je Irtiš bio lošiji rival, naročito u drugom poluvremenu kada su delovali potpuno bezidejno, srpski tim im je u nadoknadi, možemo slobodno reći, poklonio izjednačenje.

Iz jedne bezazlene situacije koja je trebalo da se završi uhvaćenom loptom golmana Filipa Manojlovića desio se, ni manje ni više, penal.

Iskusni Dušan Anđelković je skočio i ostavio ruku u vazduhu, "očešao" loptu, a to nije promaklo rumunskom arbitru koji je pokazao na "belu tačku". Pogodak je postigao Stefan Živković, a kapiten Zvezde je već u narednom napadu mogao da donese novo vođstvo, ali su Lorija i prečka zaustavili njegov odličan šut.

Revanš susret igra se za sedam dana u Beogradu...

KONAČAN REZULTAT: IRTIŠ - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)
/Živković p 90+3' - Boaći p 50+1'/


Vladan Milojević se na ovoj utakmici odlučio da u odbrani koristi Damijena le Taleka umesto Abrahama Frimponga, i odbrana je, uz iskušenja na koja je Irtiš "naterao" Zvezdu posle zanimljivih "specijala" iz kornera, zaista delovala veoma dobro, delom i zbog odličnog debija Branka Jovičića,sve do tog kobnog 92. minuta kada je možda i prvi put popustila koncentracija momaka koji su prešli više od pet hiljada kilometara do Pavlodara.

Neobjašnjiva greška nije prva koja se Zvezdi desila u Evropi, pamti se i Ludogorec, Bordo, Kairat, a na treneru je da oporavi ekipu kako kiks ne bi uticao na dalji tok takmičenja.

Srpski vicešampion bio je bolji rival tokom najvećeg dela meča, naišao na rivala koji je više uživao da stoji iza lopte, dok su ipak opasnije bile šanse Crvene zvezde koja je šutirala sa distance, imala nekoliko prodora i "povratnih" lopti koje nisu završile u mreži.

Jedanaestarac je došao nakon kontakta Marija Maslaća i Gelora Kange, nakon haotične intervencije odbrane domaćina, čime je Zvezda zasluženo povela petim golom Ričmonda Boaćija.

Napadač iz Gane je nastavio svoj golgeterski niz, uprkos tome što je imao malo šansi, a za razliku od njega još uvek se čeka da "proradi" Rikardinjo. Brazilac je bio gotovo neprimetan, a očekuju se bolje partije i od Mičela Donalda...

IRTIŠ: Lorija - Kislicin (od 84. Šabalin), Stamenković, Dautov, Maslać, Živković - Fonseka, Gerijev, Antonio, Kalinjin (od 77. Darabajev) - Bugajev (od 77. Fofana).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković - Donald, Jovičić - Srnić, Kanga (od 64. Milijaš), Rikardinjo (od 84. Ruiz) - Boaći (od 90. Račić).

...
Izvor: YouTube

N A J A V A

Fudbaleri Irtiša i Crvene zvezde "otvaraju" današnji bogati dan u kvalifikacijama za Ligu Evrope pošto će u Pavlodaru odigrati prvi od dva susreta druge runde kvalifikacionih mečeva.

Vicešampion Srbije je u prvom kolu uspešno prebrodio maltešku Florijanu (3:0, 3:3), ali sada, već na drugom stepeniku ka masovnijem evropskom takmičenju, nailazi na znatno ozbiljniju ekipu koja se veoma visoko kotirala na listi nepovlašćenih klubova i koja je već izbacila bugarsku ekipu Dunav Ruse pobedivši je u oba susreta (1:0, 3:0).

Radi se o trećeplasiranoj ekipi Kazahstana koja vrlo dobro igra na svom stadionu sa veštačkom travom i koja je slavila u pet od poslednjih šest evropskih utakmica u Pavlodaru.

Još jedna neugodnost za gostujuće ekipe je i dug i naporan put, pa je Crvena zvezda u ovaj kazahstanski grad koji ima oko 350000 stanovnika stigla oko dva sata posle ponoći (po lokalnom vremenu) i to uz olujno nevreme...

Odluka ekspedicije Crvene zvezde bila je da ne dolaze ranije kako ne bi došlo do "džetlega" tokom prilagođavanja i zbog toga ekipa neće odraditi ni trening na ovom stadionu uoči meča.

Kada su u pitanju nastupi Zvezde u Kazahstanu imaju pobedu i poraz, oba u duelu sa Kairatom.

Vladan Milojević se odlučio za nekoliko promena u sastavu, pa je tako Damijen le Talek, kako je MONDO i pisao u najavi meča, "upao" u zadnju liniju umesto Frimponga, dok su starteri i novajlija Jovičić, odnosno Donald i Kanga koji su propustili Maltu.

Meč sudi rumunski arbitar Marijuš Avram.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! 1:1!

90+4' - Lorija zaustavlja odličan pokušaj Anđelkovića.

90+3' - GOL! STEFAN ŽIVKOVIĆ! 1:1!

Siguran, snažno, po sredini šutira srpski fudbaler i donosi izjednačenje.

90+2' - PENAL ZA IRTIŠ!

90' - Boaćija menja Uroš Račić, defanzivniji pristup Milojevića u nadoknadi.

87' - SRNIĆ!

Irtiš kreće po remi, ali Zvezda i dalje pokušava nakon osvojenih lopti, pa je sada ambiciozan bio Slavolju Srnić sa velike udaljenosti...

84' - Ruiz menja Rikardinja, a Kislicina Šabalin.

77' -
Darabajev menja Kalinjina i odmah pokayuje da je opasan, druga izmena je Fofana za Bugajeva.

73' -
Mičel Donald pravi faul u kontri i dobija žuti karton. Iz slobodnog udarca pokušava Stefan Živković, ali vrlo loše. Irtiš daleko lošiji u drugom poluvremenu nego u prvom delu utakmice.

70' -
Opet pokušava Milijaš, ovoga puta iz igre, ali sada Dorija bolje čita šut.

66' - MILIJAŠ!

Odmah pokušava iskusni vezista iz slobodnog udarca, muči se Dorija, ali hvata iz drugog pokušaja.

64' -
Prvo reaguje Milojević, iz igre izlazi Kanga, a menja ga Nenad Milijaš.

56' - KANGA!

Zvezda ne staje sa napadima uprkos golu, sada Kanga šutira sa leve strane iskosa, jako je to, ali dobro je postavljen Lorija i boksuje loptu van kaznenog prostora...

52' - GOL! RIČMOND BOAĆI! 1:0!

Fudbaler iz Gane silovito izvodi penal i pogađa za svoj novi gol u kvalifikacijama LE.

Već peti!

...
Izvor: YouTube

51' - PENAL ZA ZVEZDU!

Krenula je Zvezda ofanzivno, mada pomalo i haotično, stigla do šanse preko Boaćija, ovaj je izblokiran, ali je lopta stigla do Gelora Kange koga ruši Mario Maslać i jedanaesterac!

48' -
Nekoliko napada Zvezde po desnoj strani, ali bez konkretnog pokušaja. Čini se da će i u ovom poluvremenu Irtiš "stajati" iza lopte.

45' - Završeno je prvo poluvreme u kom je Zvezda bila bolja, ali nije uspela to da materijalizuje pogotkom. Takođe, i Irtiš je imao svoje šanse, naročito posle prekida.

42' -
Srnić sada odlično prolazi po levoj strani, driblingom je izbacio dvojicu, ali ni ova lopta ne pronalazi put do igrača Zvezde u šesnaestercu domaćina. Ubrzo potom i desna strana odlično "radi", sada je Filip Stojković trebalo da akciju kruniše asistencijom, ali šalje neupotrebljiv centaršut koji napušta igralište.

40' -
Još jednom Zvezda opasna po desnoj strani nakon povratne lopte, ali novi izblokirani pokušaj. Ovoga puta Slavoljuba Srnića.

35' -
Boaći ispred šesnaesterca, finta, pa šut, ali izblokiran. Filip Stojković dobija žuti karton. Opet prekid, Stamenković odlično skače, ali Manjolović opet brani.

34' -
Irtiš nije bezopasan iz prekida, ali za sada Manojlović odlično "ceni" lopte.

27' -
Bugajev sada bežei Le Taleku, ali pravi faul pre nego što je pokušao da lobuje istrčalog Manojlovića.

21' - KANGA! LOŠE!

Odlično za sada funkcionišu povratne lopte sa krila u sredinu, ali Kanga nikako da namesti nišan. Reprezentativac Gabona je sada od Boaćija dobio "serviranu" loptu, ali je šutirao veoma visoko preko gola.

17' - KALINJIN!

Najozbiljniji pokušaj Irtiša do sada, možda i prvi napad po levoj strani, i brzi pokušaj Kalinjina koji pesnicama izbija Filip Manojlović, inače veoma dobar do sada.

15' -
Slavoljub Srnić u beležnici rumunskog sudije zbog neopreznog starta.

10' -
Dva opasna kornera Stefana Živkovića, prvi je išao i u okvir gola, dok su njegovi saigrači "specijalima" pokušavali da iznenade Zvezdu. Oni su se gotovo svi "smestili" kod prve stative...

7' - Kanga!

Odličan potez Srnića na desnoj strani, povratna za Kangu koji je izblokiran, a onda još jedan šut koji završava u korneru. Ozbiljnija Zvezda, definitivno.

5' -
Zvezda je prvi put pred gol Irtiša došla posle prekida Slavoljuba Srnića, dok je domaća ekipa znatno aktivnija po desnoj napadačkoj strani.

1' - Meč je počeo!

- Igrači izlaze na teren, uskoro se očekuje početak susreta.

- Ulaznice za današnju fudbalsku utakmicu kazahstanskog Irtiša i Zvezde prodaju se po 1,3 do četiri evra.

84' - Ruiz menja Rikardinja, a Kislicina Šabalin.

77' -
Darabajev menja Kalinjina i odmah pokayuje da je opasan, druga izmena je Fofana za Bugajeva.


90+3' - GOL! STEFAN ŽIVKOVIĆ! 1:1!

Siguran, snažno, po sredini šutira srpski fudbaler i donosi izjednačenje.

90+2' - PENAL ZA IRTIŠ!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC