• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger slaže šampionski tim, "trampa" za Matića

Autor mondo.rs

"Tobdžije" pametnim kupovinama i čuvanjem ključnih igrača žele da "iz drugog plana" dođu do titule, nakon jedne od lošijih sezona u eri Arsena Vengera.

Dok Čelsi daleko sporije od svojih konkurenata dovodi pojačanja, i gleda kako ih drugi "kradu", važna vest je da će se "plavci" gotovo sigurno rastati sa dvojicom startera iz šampionske godine.

Dijego Kosta, koga je Antonio Konte "odjavio" porukom tokom odmora, i Nemanja Matić, važan "šraf" na sredini terena za koga Italijan traži mlađu i opasniju po gol zamenu, izostavljeni su sa spiska putnika za pripreme u Indoneziji i Kini čime je nagovešteno da neće ostati u Čelsiju.

Dok se kao zainteresovana strana za Španca javlja samo Atletiko, koji ne sme da dovodi fudbalere do januara, kod Matića je lista interesenata nešto duža.

Nakon Juventusa, koji ga je označio kao "top" metu, i koji bi mogao da "izvisi" za ovaj transfer jer je Čelsi ljut zbog toga što su "torinezi" odbili i 70 miliona evra za levog beka Aleksa Sandra, odnosno Mančester junajteda koji "merka" još nekoliko zadnjih veznih i drži Srbina kao rezervnu varijantu za Erika Dajera, ali i Intera koji "stidljivo" čeka da se neko od ovih klubova povuče iz trke za potpis veziste - "javio" se i Arsenal koji misli da bi on mogao da im važan deo slagalice na sredini terena!

Britanski mediji navode da je Arsenal spremio čak i interesantnu zamenu: Aleks-Okslejd Čembrlen i novac za Nemanju Matića, bez "licitiranja" o sumi o kojoj se radi.

"Tobdžije" su u ovom prelaznom roku već doveli levog spoljneg Seada Kolašinca, napadača Aleksandra Lakazeta, a na putu su i da produže ugovor sa Mesutom Ozilom, kome ističe ugovor (kao i Čembrlenu), dok ostaje da se vidi sudbina najboljeg igrača tima Aleksisa Sančeza.

Stiče se utisak da je potrebno jedno pojačanje na sredini, naročito ako se Venger odluči da nastavi da praktikuje formaciju sa tri igrača u poslednjoj liniji.

Ovaj posao bi možda mogao da bude interesantan samom Čelsiju koji "kuburi" sa domaćim igračima (homegrown pravilo) nakon odlazaka Natanijela Čalobe, Džona Terija i Asmira Begovića koji ima državljanstvo Engleske.

Za koju od tri varijante će se Čelsi, i Nemanja Matić, odlučiti - ostaje da se vidi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC