• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Mesi kao Bata Živojinović

Poslije utakmica u srijedu (20.45) biće poznati svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona, koji će se u petak u podne naći na žrijebu u Nionu.

 LŠ: Mesi kao Bata Živojinović Izvor: MONDO

U posljednja dva revanša osmine finala sastaće se Barselona - Štutgart (prvi meč 1:1) i Bordo - Olimpijakos (1:0).

"Švabe" su pre tri nedjelje u potpunosti nadigrale šampiona Španije, Evrope i svijeta u prvom poluvremenu i stekle prednost preko Kakaua. Međutim, u nastavku su gosti stigli do izjednačenja (strijelac Ibrahimović), a na kraju su mogli i da pobijede.

Sve je na strani Barse uoči revanša i sve osim njenog prolaza dalje predstavljalo bi senzaciju. Naročito poslije nedjeljne role zvanično najboljeg igrača svijeta, Lionela Mesija, koji je sa tri gola ispratio Valensiju sa Nou Kampa.

Od argentinskog "čudotvorca" se očekuje da "pokosi" i "švabe" kao što je to Bata Živojinović činio u "partizanskim filmovima".

"On je najbolji igrač na svijetu. Ono što ga izdvaja jeste talenat kojim podiže kvalitet cijele ekipe. Leo bi mogao da postane najbolji igrač svih vremena", rekao je golman Barselona Viktor Valdez, koji je takođe imao blistavo (nedjeljno) veče protiv "slijepih miševa".

Međutim, u timu Pepea Gvardiole vlada opreznost. Saznanje da je Real Madrid, iako veliki favorit, ispao od Liona, tjera Katalonce da ozbiljno pristupe duelu sa "švabama".

"Moramo da budemo oprezni. Štutgart je jaka ekipa i igraće slično kao u prvoj utakmici. Sjetite se šta je bilo sa Realom, to može da se dogodi i nama. Uvijek moramo da poštujemo protivnika i da budemo skromni", izjavio je Rafael Markez.

Štutgart nije poražen na gostovanjima ove sezone u Ligi šampiona, ali tek treba da gostuje zvanično najboljem timu svijeta. S druge strane, Barsa ima osam uzastopnih pobjeda nad bundesligašima kod kuće.

Bjeloruski reprezentativac Aleksandar Hleb prošle godine je sa Barselonom osvojio tri trofeja, a sada se vraća na stadion Nou Kamp u dresu njemačkog kluba.

"Oni su protivnik koga sam najmanje želio, jer znam koliko su jaki. Protiv bilo kog drugog tima imali bismo šanse 50:50, ali ne i protiv Barse. Igraju najljepši fudbal i svaki igrač može da odluči utakmicu", ocijenio je Hleb.

U oba prethodna duela u Ligi šampiona bolji su bili Katalonci - 2:0 u Štutgartu, 3:1 u Barseloni (u grupi 2007/08).

Barseloni bi plasman u četvrtfinale bio treći uzastopni, dok "švabe" nikada prije nisu bile među osam najboljih.

Ekipa Kristijana Grosa je u posljednjem prvenstvenom meču izgubila od Šalkea u gostima (1:2) i zauzima deveto mjesto na tabeli Bundeslige.

Bordo posustaje u francuskom šampionatu u kome brani tron, ali ne i u Ligi šampiona. Stekao je značajan kapital u prvom meču osmine finala pobjedom u Pireju 1:0.

Kada se tome doda da ima stoprocentan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja na svom terenu, uz samo jedan primljen gol na tri utakmice, jasno je da je bliži plasmanu u narednu rundu.

"Moramo da sačuvamo sve što smo napravili u dosadašnjem toku sezone. Imamo kvalitet, trebalo bi da sakrijemo svoje slabosti i, iznad svega, moji momci moraju da pokažu veliku želju koju smo imali na početku Lige šampiona", poručio je trener Loran Blan.

Olimpijakosu ne ide ni u prvenstvu, u kojem za vodećim Panatanaikosom zaostaje sedam bodova.

"Gotovo je izvjesno da je za nas prvenstvo gotovo", ocijenio je kapiten i golman Olimpijakosa, Antonis Nikopolidis.

Crveno-bijeli iz Pireja su posljednji put igrali u osmini finala 1999.

"Imamo kvalitet da napravimo dobar rezultat u Francuskoj. Bordo je jak na svom terenu, ima prednost iz prve utakmice, ali i ranije su u Ligi šampiona ekipe izlazile ma kraj sa ovakvim situacijama", predočio je švedski štoper iz Olimpijakosa, Olaf Melberg.

(Beta, MONDO, foto Guliver/Getty images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC