• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dupla nula" u Podgorici, Partizan MORA bolje!

Autor mondo.rs

Partizan i Budućnost igrali 0:0, u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli zbog pobede u Beogradu (2:0) idu na Olimpijakos.


Partizan je taj koji će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Olimpijakosa. Ali, da bi crno-beli imali čemu da se nadaju u dvomeču sa Atinjanima, moraju MNOGO, MNOGO više nego protiv Budućnosti.

U revanšu 2. kola, na Stadionu pod Goricom - rezultat je bio 0:0.

Šampion Srbije eliminisao je podgorički sastav, zasluženo. Međutim, kada se sve sabere i oduzme, tim Miroslava Đukića nije pokazao igru koja uliva poverenje. Posebno za brigu stručnog štaba "parnog valjka" su dva prva poluvremena - u Beogradu i u Podgorici.

Iako je zbog kazne UEFA Partizanu bio zabranjen organizovan dolazak navijača na utakmicu, crno-beli su tokom svih 90 minuta imali ogromnu podršku velikog broja svojih pristalica smeštenih na južnoj tribini.

 Igra Partizana iz tih perioda ne zaslužuje prelaznu ocenu!

"Parni valjak" će nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona zahvaljujući pobedi od 2:0 na stadionu u Humskoj. Partizan je profitirao novčano, ali je i bez obzira na ishod dvomeča sa prvakom Grčke obezbedio još najmanje četiri utakmice u Evropi.

Pitanje je samo da li će posle duela sa crveno-belima obezbediti jesen u Evropi ili će to morati da učini kroz plej-of za Ligu Evrope.

Izvor: MONDO


U utorak uveče u glavnom gradu Crne Gore viđen je fudbalski spektakl, ali u režiji fenomenalnih navijača s obe strane, ne i fudbalera. Osim dve stative u prvom poluvremenu, malo toga vrednog pomena viđeno je za 90 minuta borbe na Stadionu pod Goricom.

Pokušaj "blickriga" Budućnosti nije uspeo. Plavo-beli jesu iznenadili Partizan, sateravši ga na njegovu polovinu, ali osim sjajnog pokušaja Mirkovića iz daljine i stative Vlaisavljevića, ništa više konkretno nisu uradili ispred Filipa Kljajića u prvom delu.

Bled Partizan kao da se uplašio atmosfere, pa je dobrih 25 minuta delovao potpuno dezorjentisano na terenu, bez preciznih lopti, nepovezano, sa puno grešaka. Kada su se crno-beli konačno stabilizovali, Bojan Ostojić je pogodio stativu i to je najbolje od Partizana bilo u Podgorici.

Vredan pomena je i šut Petra Đuričkovića preko gola, kao i prilika za Nemanju Miletića pred kraj meča.

U drugom poluvremenu Beograđani su uspostavili potpuno kontrolu nad mečom, uspevali rivala... Kada se činilo da rutinski privode duel kraju, usledio je poslednji pokušaj domaćina da nadoknadi minus iz prvog susreta. Za samo nekoliko minuta Podgoričani su imali četiri sjajne šanse, ali nijednu nisu iskoristili. Najviše zahvaljujući Filipu Kljajiću, najboljeg grača Partizana u Podgorici.

BUDUĆNOST: Mijatović - Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović - Terzić (od 69' Pejaković), Hočko, Mirković (od 83' Marković) - Camaj (od 64' Melunović), Vlaisavljević i Nikač.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Đuričković (od 90' Ilić), Leonardo (od 88' Pantić), Janković (od 82' Mihajlovič) - Đurđević.


UŽIVO:

Završeno je, Partizan je u 3. kolu!

90+3' Još jedna prilika da Budućnost pobedi, VELIKA, ali je Vulićević spasao gol Partizana.

ŠTA JE HTEO NIKAČ?

84' Budućnost je imala idealnu prliku, ali je Nikač pokušao da predribla Kljajića, zatim stao i pobegao skroz desno. Onda je video slobodnog Melunovića u sredini, odigrao pas za njega, a udarac rezerviste iz prve golman Partizana je uspeo da skrene u korner.

81'
Miletić je na drugoj strani mogao da reši meč, međutim bio je izblokiran.

DVE PRILIKE ZA BUDUĆNOST!

80' Pejaković je imao odličnu priliku, Kljajić je morao da se pomuči da sačuva mrežu. 

79' Mitrović je tukao glavom, imao sjajnu šansu, ali neverovatno šta je promašio.

70' Nema prilika, Partizan ima kontrolu nad utakmicom.

55'
Partizan je sve bliži trećem kolu i to zahvaljujući pobedi u prvom meču. Nema prilika u drugom delu, ni Budućnost nije opasna kao u prvom poluvremenu.

- Počelo je drugo poluvreme...

- Završeno je prvo poluvreme. Budućnost je bila bolja veći deo prvog poluvremena, a Partizan je do daha došao pred kraj. Obe ekipe imale su stative, prvo Podgoričani, a zatim i crno-beli.

STATIVA BR. 2

43' Ali, za Partizan. Ostojić je glavom pokušao posle centaršuta iz slobodnog udarca, međutim pogodio je okvir gola.

ĐURĐEVIĆ KASNI!

41'
Mijatović je na vreme napustio gol i sprečio Uroša Đurđevića da uđe u gol šansu.

STATIVA!

35'
Velika prilika za Budućnost, Vlaisavljević je pogodio stativu, a bio je sam posle centaršuta sa desne strane na "drugoj stativi".

24'
Odlična lopta Kosovića za Miletića, koji se ubacio po levoj strani, ali nije uspeo da centrira ili proigra nekoga u sredini. Partizan je uspeo da obezbedi prvi, pa drugi korner.

- PARTIZAN NE PRELAZI NA POLOVINU BUDUĆNOSTI!

18'
Rame Miletića, ali dovoljno da domaćini skoče na sudiju zahtevajući penal. 

17' Još jedna opasna situacija ispred gola Partizana, ali samo korner za domaćina, pa još jedan, ukupno četvrti. Partizan mora ozbiljnije inače neće dočekati dvomeč sa Olimpijakosom, iako ima 2:0 iz prvog meča.

BUDUĆNOST OPASNO PRETI!

16' Mirković je sjajno tukao iz daljine, a Kljajić paradom sačuvao mrežu!

15' Čuju se i Grobari, ali Varvari su napravili sjajan ambijent. Nema prilika, jedna nesigurnost Ćirkovića prilikom povratne lopte Kjaljiću i sada pokušaj Đuričkovića sa 20-ak metar.

9' Budućnost je bolja na početku utakmice. Više napada i preti...

5' BEZ uzbuđenja u Podgorici.

- Utakmica je počela!

Izvor: MONDO
- Sjajna atmosfera u Podgorici.

20.06 - Stadion još nije pun.

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC