• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos dolazi - Partizan na štimovanju!

Autor mondo.rs

Partizan u Podgorici nije igrao dobro i takva igra protiv Olimpijakosa bi mogla da uzrokuje katastrofu. Đukić svestan grešaka i da crno-beli nisu bili na očekivanom nivou.

 Partizan-ocena-igre-Buducnost. Izvor: MN PRESS


Partizan je eliminisao Budućnost i na red dolazi Olimpijakos, po mnogima najteži protivnik u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvak Grčke ove sezone nema pravo na kiks!

Atinjani su sve kredite ispucali u prošlim kvalifikacijama, kada su razočaravajuće rano ispali od šampiona Izraela - Hapoela Ber Ševe. Bledih 0:0 na Karaiskakisu i minimalan poraz na Turner stadionu skoro da su izazvali revoluciju u Pireju. Poruka navijača je jasna: Pobede i ništa drugo! U suprotnom...

A, Partizan?

Prva prepreka je preskočena, ali ne lagano, kao što se očekivalo. Malo je nedostajalo da se umesto na noge crno-beli prilikom skoka dočekaju na glavu, jer u Podgorici mnogo toga nije funkcionisalo po zamisli trenera Miroslava Đukića.

"Dupla nula" u Podgorici, Partizan MORA bolje!


Za razliku od Grka, crno-bele smo već gledali u dve takmičarske utakmice, a pre nego što u utorak u Humskoj istrče na megdan Olimpijakosu, videćemo ih i u trećoj, protiv Mačve na premijeri nove sezone Superlige Srbije.

Izvor: MN PRESS



Javnost, što je najvažnije i igrači, kao i stručni štab, svesni su da Partizan ako želi da napadne Ligu šampiona MORA mnogo bolje nego u dve utakmice sa plavo-belima.

Dobro je bilo samo u drugom poluvremenu beogradskog duala, kada su i postignuta jedina dva pogotka. Sve ostalo je za zaborav, ali tek pošto stručni štab napravi analizu i skrene pažnju fudbalerima na greške, propuste i naglasi im da Partizan u tom smeru ne sme nikako, jer će svaki ozbiljniji protivnik od Budućsnosti, i te kako znati da kazni lošu igru.

Činjenica da je golman Filip Kljajić bio najbolji igrač srpskog šampiona u Podgorici otkriva sve! Ko zna kako bi se završila epizoda sa Crnogorcima da Partizanov čuvar mreže nije bio raspoložen u utorak uveče. Budućnost je napadala u naletima i stvarala prilike, zicere...

 Odbrana crno-belih delovala je sporo, nedovoljno drsko i nesigurno. Između linija Đukićeve postavke stvarane su veliki "rupe", a kada je tako, odbrana ima mnogo više posla i problema. Iz tog razloga šef stručnog štaba Partizana do sada je insistirao na visokom presingu i napadu na loptu onog trenutka kada se preda protivniku, a to u Podgorici nije bio slučaj.

Još jedna zamisao trenera Partizana nije bila izražena u revanšu. Iskusni strateg tokom priprema je insistirao na držanju lopte i građenju napada, dok se u linijama protivničke odbrane ne stvore pukotine. Takva igra donosila je rezultat na kontrolnim utakmicama, protiv rivala kao što su Kopenhagen i CSKA, ne uvek i golove, ali prilika je bilo. I u Beogradu je Partizan iz poseda stizao pred gol Budućnosti.

U Podgorici je zatajio vezni red crno-belih, u kojem nije bilo preterano raspoloženih igrača. Jeste nepotrebne nervoze i dekoncentracije, brzanja da se što pre preda lopta i krene napred. Napad je ostao bez korisnih pasova, centaršuteva, ubacivanja u prostor, tako da se tandem ubojitih strelaca, Uroša Đurđevića i Leonarda de Souze, nije našao ni u jednoj ozbiljnoj prilici.

"Ima dosta stvari koje mi se ne sviđaju, ali mi ćemo to poravljati. Nismo bili onaj Partizan kakav želimo da vidimo. Sad nas čeka veliki rival i moraćemo da igramo bolje", nije Miroslav Đukić posle utakmice tražio izgovore.

Olimpijakos je za koji dan u Beorgadu, a do tada Đukić sa svojim saradnicima mora da dovede u ekipu u red, jer Grci, u slučaju slabe igre, neće biti milostivi kao Budućnost.

Motiv, želja i kvalitet postoje, samo još da se naštimuju!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC