• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sparta dovodi i dovodi: I Mandžek čeka Zvezdu!

Autor mondo.rs

U danu kada bi Crvena zvezda trebalo da izbori plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, u Pragu je predstavljeno deveto pojačanje potencijalnog rivala crveno-belih.

Crvena zvezda još nije eliminisala Irtiš i plasirala se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali već sada zna da će je tamo čekati đavolski težak posao.

Pred start sezone velikih ambicija, Sparta iz Praga nastavila je da se pojačava i (za sada) potrošila oko deset miliona evra na nove igrače.

Posle Tala Ben Haima, Semiha Kaje, Srđana Plavšića, Lukasa Štetine, Eldara Civića, Vukadina Vukadinovića, Marka Janka i Martina Dubravke, klub iz prestonice Češke sa 33 titule prvaka angažovao je i reprezentativca Kameruna, bivšeg fudbalera Štutgarta, Kajserslauterna, Rena, Oksera, Kajserija i Meca.

Mandžek je u karijeri postigao pet golova, jedan za Kajseri, tri za Mec i jedan za olimpijsku reprezentaciju Kameruna, na Igrama u Pekingu 2008, kada je u utakmici sa Italijom i isključen zbog oštrog starta na Antonija Noćerina.

Žorž Konstant Mandžek (izgovara se sa d i ž, ne kao dž), 28-godišnji vezista sa 41 nastupom za seniorsku reprezentaciju Kameruna sa kojom je zimus osvojio Afrički kup nacija, postao je deveto pojačanje koje je ovog leta u Prag doveo italijanski trener Andrea Stramaćoni.

"Veoma mi je drago što sam postao igrač Sparte. Ovo je veliki klub sa najvišim ambicijama. Ujedno, ovo je odlična prilika za mene da budem deo organizacije koja teži uspesima. Voleo bih da igram Ligu šampiona sa Spartom. Znam da će izazov biti ozbiljan, jer ovde postoji još jedan jak tim, ali siguran sam da je i Sparta jaka, tako da se nadam da ćemo slaviti uspehe na kraju sezone"
, rekao je Mandžek na predstavljanju.

Sparta Prag, leto 2017:

došli

Tal Ben Haim (27, krilo, Makabi Tel Aviv) 2,9
Semih Kaja (26, štoper, Galatasaraj) 2
Srđan Plavšić (21, krilo, Crvena zvezda) 1,3
Žorž Mandžek (28, sredina, Mec) 1*
Lukas Štetina (25, štoper, Dukla) 1
Eldar Civić (21, sredina, Slovačko) 0,8
Vukadin Vukadinović (26, sredina, Zlin) 0,6
Mark Janko (34, napad, Bazel) –
Martin Dubravka (28, golman, Liberec) –

otišli

Aleš Čermak (22, sredina, Plzen) 1
Marek Šteh (27, golman, Luton) –
Miroslav Miler (36, golman) –
Marek Matejovski (35, sredina, Mlada Boleslav) –
Petr Jiraček (31, sredina, Zlin) –
Martin Hašek (21, krilo, Bohemijans) –

Slabo se pominje cena koju je Sparta platila Mecu, ali sudeći prema poslednja dva transfera koja je ostvario (iz Oksera u Kajseri i Kajseri u Mec), a koja su iznosila oko milion evra, teško da je Sparta platila značajno manje ili više od toga.

Stramaćoni je solidno podmladio tim potpisavši fudbalere koji su uglavnom u zrelim igračkim godinama, a prosek "kvare" vezista Crvene zvezde, Plavšić (21) i nekada ubojiti centarfor Salcburga, Janko (34).

"Đenerali arenu" kapaciteta 19.416 mesta ovog leta napustila su trojica veterana, golman Marek Šteh i mladi vezista Aleš Čermak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC