• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda na "Pecari" bez podrške zbog birokratije

Autor mondo.ba

Fudbaleri Slobode počinju takmičenje u Premijer ligi ovog vikenda utakmicom u Širokom Brijegu na Stadionu "Pecara" gdje će izostati podrška navijača tuzlanske ekipe.

 Sloboda na Pecari bez podrške zbog birokratije Izvor: MONDO/Ilustracija
Izvor: MONDO/Ilustracija

Tuzlaci su ogorčeni neodgovornošću Fudbalskog saveza BiH koji ih nije obavijestio da je ukinuta suspenzija stadiona Širokog Brijega prema kojoj su bili kažnjeni sa tri utakmice bez publike zbog incidenata na finalnoj utakmici Kupa BiH.

Naime, prema odluci Disciplinske komisije FS BiH Široki Brijeg je kažnjen sa sedam utakmica bez publike, ali su se Širokobriježani žalili i novom odlukom kazna je smanjena na tri utakmice bez publike čime je bilo jasno da će utakmica 1. kola BHT Premijer lige na Stadionu "Pecara" biti odigrana bez publike.

Zbog ove odluke Disciplinske komisije FS BiH, navijači FK Sloboda nisu razmatrali opciju odlaska na gostovanje u Široki Brijeg.

Sloboda je preko medijskih natpisa saznala da će klub s "Pecare" ipak imati podršku svojih navijača u susretu protiv FK Sloboda koji se igra u nedjelju, a odluka Disciplinske komisije FSBiH Širokobriježanima je saopštena početkom ove sedmice.

Naime, prema pisanju medija, Savez je kaznio Široki Brijeg jednom utakmicom igranja bez publike i tu kaznu je već odradio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici prošle sezone Premijer lige BiH protiv Čelika te dvije utakmice bez publike na sjevernoj tribini s koje su na finalnoj utakmici Kupa BiH doletjeli pirotehnički i drugi predmeti na teren.

Prema pravilima takmičenja "dolazak gostujućih navijača potrebno je najaviti minmalno tri dana prije dana odigravanja utakmice,a obzirom da je izostalo zvanično obaviještenje FSBiH, navijači i simpatizeri Slobode tehnički nisu u mogućnosti da organizuju odlazak na "Pecaru" gdje će Sloboda u nedjelju igrati bez podrške svojih navijača" navodi se na zvaničnom sajtu kluba.

Ne obazirući se na prvobitno izrečenu kaznu i njeno smanjenje na jednu utakmicu bez publike, Uprava Slobode smatra da je javnost i FK Sloboda Tuzla morala biti zvanično obaviještena i da je nedopustivo da se putem medijskih natpisa dolazi do saznanja o odlukama Disciplinske komisije FSBiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC