• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratnik Velkoski i Janjoš: Idemo po trofej

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva će sutra u derbiju prvog kola Premijer lige od 19 časova na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" ugostiti mostarski Zrinjski. Predstavljena i dva pojačanja.

 Povratnik Velkoski i Janjoš: Idemo po trofej Izvor: Samir Cacan/MONDO

Nakon ranog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Sarajeva imaju težak test već u prvom kolu protiv aktuelnog bh. prvaka koji je takođe eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šef struke "bordo" tima Mehmed Janjoš je na današnjoj konferenciji za medije rekao da očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu.

"Sarajevo i Zrinjski imaju svoje račune, ali mi smo domaćini i tražimo pobjedu. Okrećemo se prvenstvu i učinit ćemo sve da dođemo do tri boda, a Zrinjski je veoma dobra ekipa i jako opasna. Protiv Maribora je Zrinjski bio bliži pobjedi, ali ja se nadam da ćemo sretno krenuti u novu sezonu", rekao je Janjoš.

O statusu Nermina Crnkića, koji ne dolazi na treninge, će odlučiti klub.

"Ahmetović ponovo neće biti u kombinaciji, ali mi smo uz Krupu najmlađa ekipa u ligi. Raduje me to, ali i obavezuje. Sarajevo će učiniti sve da dođe do trofeja ove godine", dodao je šef struke FK Sarajevo.

Bordo tim je pojačao povratnik Makedonac Krste Velkoski koji je najavio borbu za trofeje.

"To je igrač koji može igrati na svim mjestima u napadu i on će biti u kombinaciji za centralnu poziciju sutra, iako može da igra kvalitetno i lijevo i desno. Mi dovodimo samo ciljana pojačanja, a prelazni rok za naš još nije završen. FK Sarajevo nema više para za "bacanje", te sve trebamo dobro izvagati i nećemo samo gomilati broj igrača", zaključio je Janjoš.

Ekipa sa "Koševa" je danas takođe predstavila Miloša Stanojevića (23) koji je potpisao trogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

.
Izvor: YouTube

Ovaj igrač sredine terena, koji po potrebi može odgovoriti zadacima i na štoperskoj poziciji, stigao je u glavni grad BiH poslije jako dobre sezone u FK Radnički Niš, gdje je bio standardni prvotimac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC