• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eto: Recite gdje da idemo i pobijedićemo!

"Sada je valjda jasno svima da Inter može da dobije meč na svakom stadionu na planeti", kiptio je od sampouzdanja strijelac pobjedonosnog gola za Inter.

 Eto: Recite gdje da idemo i pobijedićemo! Izvor: MONDO

Ubica (ovogodišnjih) snova fudbalera Čelsija o tituli prvaka Evrope, Samjuel Eto, kiptio je od samopouzdanja poslije impresivnog izdanja njegovog Intera na Stamford Bridžu u utorak uveče.

Kamerunac je postigao jedini gol na meču (1:0), za drugu pobjedu italijanskog šampiona poslije 2:1 na Đuzepe Meaci. Nedugo poslije plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, Eto je izjavio:

"Prvo, hvala ti Vesli Snajderu", skinuo je kapu Eto u čast asistenta kod gola, uz to i fudbalera koji je briljirao svih 90 minuta u revanšu.

"Drugo, sada je valjda jasno svima da Inter može da dobije meč na svakom stadionu na planeti", dodao je Eto, koji je jednom već pogodio mrežu Čelsija u Londonu i direktno eliminisao taj tim iz Lige šampiona.

Bilo je to 22. februara 2006. godine, kada je bio igrač Barselone, a od tada do utorka uveče, Čelsi nije izgubio duel u evro-kupovima kod kuće.

Upitan da prokomentariše kako je doživio svoj prvi gol u 2010. godini i konkurenciju koju u napadu ima u vidu Dijega Milita, Gorana Pandeva i Marija Balotelija, jedan od najskupljih fudbalera svijeta rekao je:

"Jedan igrač ne može da promijeni mnogo u timu kakav je Inter. I dobro je što je tako. Inter je tim sastavljen od igrača koji su pojedinačno šampioni, kao fudbaleri i kao ljudi i kada igramo na nivou kao protiv Čelsija, možemo da pobijedimo na bilo kom stadionu na svijetu".

Eto je protiv Čelsija praktično igrao lijevo krilo, desno krilo bio je Pandev, a najisturenije postavljen Milito.

"Trener mi je dva dana prije utakmice rekao da ću igrati uz lijevu aut liniju. To je bilo odricanje u korist tima i nijednog trenutka nisam imao problem sa tim. Na kraju smo svi bili jako srećni", rekao je Eto.

Mediji u Italiji slažu se da je Murinjo ljetos napravio pravi potez kada je dao Barseloni nadobudnog Zlatana Ibrahimovića za Samjuela Etoa i još 45 miliona evra, od kojih je u klub doveo Dijega Milita, Tijaga Motu, Lusija i Veslija Snajdera!

Dovoljno poređenje je Liga šampiona, gde "onaj" Inter nije mogao da priprijeti Liverpulu i Mančester junajtedu u okršajima osmine finala, a "ovaj" Inter glatko je eliminisao Čelsi u istoj fazi takmičenja.

Eto se za kraj još jednom osvrnuo ka Snajderu, koji je prva prava "desetka" u Interu od doba Lotara Mateusa. Plejmejker u postavi tradicionalno neinventivnog Intera iz 90-ih i sa početka novog milenijuma, razbio je suvoparnost igre nerazura i donio joj "potez koji može da riješi meč".

Jedan takav, bio je pas ka Etou u 78. minutu, koji je izbacio Kamerunca iza odbrane Čelsija, a kada Eto uđe u takvu šansu iz nje po navici izlazi podignutih ruku, okrenut tribini sa tifozima svog tima.

"Vesli je veoma, veoma važan igrač. Poslao mi je dvije savršene lopte. Prvi put sam donio pogrešnu odluku, ali sam sa drugom uradio pravu stvar - poslao sam je u mrežu", namignuo je Eto italijanskim novinarima...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC