• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžem: Čast i zadovoljstvo

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Željezničar je danas otpustio Slavka Petrovića i ekspresno imenovao novog šefa stručnog Admira Adžema.

 Adžem predstavljen kao novi trener Želje Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Gubljenje titule u posljednja dva kola prošle sezone, rano ispadnje iz kvalifikacija za Ligu Evrope i stagnacija u igri tima sa "Grbavice" dovela je do raskida saradnje sa trofejnim stručnjakom Slavkom Petrovićem pred sam start takmičenja u Premijer ligi.

Uprava "plavih" je odlučila da ukaže povjerenje svom bivšem treneru i igraču Admiru Adžemu, koji je do sada radio sa juniorima Želje, da vodi ekipu u novoj sezoni.

"Čast i zadovoljstvo je biti na čelu najtrofejnijeg kluba u državi. Zahvalio bih se ljudima u klubu koji su mi dali šansu i koji vjeruju u mene. Svojim radom ću opravdati to povjerenje. Želim da ostvarimo zajedničke ciljeve koje klub ima i da obradujemo armiju navijača. Nadam se da ćemo imati mnogo razloga za radost," rekao je  Adžem za zvanični sajt kluba.

Adžem je trener koji odlično poznaje mlade igrače Željezičara koji su uz njega odrasli što je za njega veliki plus.

"Adžemov rad se vidi kroz igru juniora koji su u tri zadnje godine osvojili dvije titule. Takođe, i sa kadetima je bio prvi. Raduje me što voli i želi kroz igru imati više igrača u završnici. Mislim da je on trener koji odlično poznaje svu našu djecu i drago mi je da će dobiti priliku da pokaže svoje trenerske kvalitete, rekao je sportski direktor "plavih", Aldin Čenan dodavši:

 "Znam da poznaje naš prvi tim jer je konstantno tu, a to je u ovom momentu jako bitno i nadam se da će brzo pohvatati konce. Zaista mu želim svu sreću od srca", zaključio je Čenan.

Željezničar u ponedjeljak igra utakmicu prvog kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv GOŠK-a na "Grbavici", a u duelu sa ekipom iz Gabele debitovaće novi-stari trener.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC