• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Mesi gazi, Bordo jačih živaca

Barselona i Bordo su posljednja dva imena koja će se naći u šeširu na žrijebu četvrtfinalnih parova Lige šampiona, u petak u Nionu.

 LŠ: Mesi gazi, Bordo jačih živaca Izvor: MONDO

Prije revanša očekivalo se da će aktuelni šampion Evrope i prvak Francuske obezbijediti plasman u narednu rundu. Barsa je iz prvog meča iz Štutgarta donijela 1:1, a Bordo je trijumfovao u Pireju protiv Olimpijakosa 1:0.

I nisu razočarali navijače.

Tim Pepea Gvardiole se poigravao sa "švabama" i lakim kasom preskočio prepreku na putu ka odbrani trona - 4:0 (2:0).

"Žirordinci" su prevazišli krizni period sredinom drugog poluvremena i nisu iznevjerili tradiciju, prema kojoj bi uvijek prošli dalje kada bi dobili prvi meč - 2:1 (1:0).

Lionel Mesi je nastavio seriju započetku u nedelju u prvenstvenom meču sa Valensijom u kome je postigao het-trik. I protiv Štutgarta se igrao fudbala, a rivala je načeo već u 13. minutu. U svom stilu, uzeo je loptu na 40 metara od gola i krenuo napred. Gostujući defanzivci su napravili barikadu na ivici šesnaesterca, ali je Argentinac našao prostor da tuče i pogodio je rašlje.

Čarobnjak u kopačkama je učestvovao i kod drugog gola. Lijepo je proigrao Jaja Turea, kome je golman Jens Leman pošao u susret, a reprezentativac Obale Slonovače pronašao Pedra Rodrigeza. Mladom napadaču pripala je čast da izvrši egzekuciju sa peterca - 22. minut.

Preostalo je da šampion Španije, Evrope i svijeta otalja posao.

Mesi je nastavio da zabavlja publiku, pa je na isteku sata igre ljevicom precizno ciljao sa 20 metara. Tome je prethodila asistencija Danija Alveša, koji je Argentincu dodao loptu petom, a ovaj se lako oslobodio Gebharta i pogodio tamo gdje je gađao.

Bojan Krkić je u finišu potvrdio pobjedu pošto ga je, takođe rezervista, Zlatan Ibrahimović "spojio" sa golom.

Pepe Gvardiola nije mogao da računa na Ćavija, ali je razlika u kvalitetu prevelika da bi se to odrazilo na razvoj događaja na terenu.

Za Štutgart je cio meč odigrao Zdravko Kuzmanović. "Zaradio" je samo žuti karton.

Barsi je ovo bila deveta pobjeda zaredom nad njemačkim timovima kod kuće, koja joj je obezbijedila treće uzastopno učešće u četvrtfinalu.

Trener "švaba" Kristijan Gros je prošle sezone, sa Bazelom, uspio da odoli na Nou Kampu (1:1), a prethodno je u Švajcarskoj pretrpio ubjedljiviji poraz nego sad - 0:5.

Barselona - Štutgart 4:0 (2:0), prvi meč 1:1
/Mesi 13, 60, Pedro Rodrigez 22, Krkić 89/

BARSELONA: Valdes - Dani Alveš, Pike, Pujol, Maksvel - Buskets (od 66. Ibrahimović), Ture, Inijesta (od 88. Krkić) - Mesi, Anri (od 78. Milito), Pedro Rodrigez.

ŠTUTGART: Leman - Ćeloci (do 46. Gebhart), Nidermajer, Delpjer, Molinaro - Treš, Kuzmanović, Kedira, Hleb - Kakau, Pogrebnjak (od 70. Marika).



U duelu klubova bez evropskih trofeja, uspješniji je bio Bordo.

U oba tabora su bili srećni poslije žrijeba, svjesni da su pred jedinstvenom prilikom da se domognu četvrtfinala, jer za rivala nisu dobili ekipu iz evropskog krema.

Ekipa Lorana Blana stekla je veliki kapital u Pireju, a kada je u 5. minutu revanša sjajni Joan Gurkuf pogodio iz "slobodnjaka" i udvostručio prednost, činilo se da je pobjednik dvomeča riješen.

Gurkuf je mogao da otkloni sve dileme u finišu prvog poluvremena, ali je njegov šut zaustavila prečka, od koje se lopta odbila u stativu.

Nije djelovalo da crveno-bijeli iz Pireja mogu da opasno da zaprijete. A onda je uslijedio buran period utakmice, od 60. do 68. minuta.

Prvo je zbog starta nad Jaroslavom Plašilom drugi žuti karton dobio napadač gostiju, Met Derbišajer (prvi dobio šest minuta ranije). Uprkos tome, Olimpijakos je izjednačio snažnim udarcem Konstatinosa Mitroglua u 65. minutu, samo dva minuta pošto je ušao u igru.

Krila gostima dao je izjednačujući pogodak, ali i izjednačenje snaga na terenu. Kapiten Bordoa, Alu Dijara, "zaradio" je dva žuta kartona za samo dva minuta (u 66. i 68).

Međutim, grčki tim nije to iskoristo iako je tome bio blizu kada je Ludovik Sane otklanjajući opasnost pred svojim golom umalo postigao autogol.

Umjesto toga, Maruan Šamak je u 88. minutu donio pobjedu domaćinu. Centrirao je Benoa Temulinas, a napadač Bordoa je nadvisio svog čuvara i udarcem glavom natjerao nesigurnog Antoniosa Nikopolidisa na drugu kapitulaciju - 2:1.

Crveno-bijeli su meč završili sa devetoricom, jer je u zaostavnom vremenu "pocrvenio" i iskusni Olaf Melberg.

Utakmica u Bordou bila je jedina ove nedelje u Ligi šampiona u kojoj nije bilo srpskih igrača. Ali, bilo je srpskog trenera. Međutim, Božidar Bandović nije uspio da se plasira dalje.

Bordo - Olimpijakos 2:1 (1:0), prvi meč 1:0
/Gurkuf 5, Šamak 88 - Mitroglu 65/

BORDO: Karaso - Šalme, Sane, Siani, Tremulinas - Fernando, Diara - Plašil (do 84. Sertik), Gurkuf, Vendel (od 90. Žusi) - Šamak.

OLIMPIJAKOS: Nikopolidis - Torosidis, A. Papadopulos, Melberg, Raul Bravo - Mareska, Stoltidis (od 80. Ledezma) - Zairi (od 63. Mitroglu), Lua Lua, Datolo - Derbišajer.

Rezultati osmine finala (prvi meč, revanš):

Porto - Arsenal 2:1, 0:5

Bajern - Fiorentina 2:1, 2:3

Lion - Real Madrid 1:0, 1:1

Milan - Mančester junajted 2:3, 0:4

CSKA - Sevilja 1:1, 2:1

Inter - Čelsi 2:1, 1:0

Štutgart - Barselona 1:1, 0:2

Olimpijakos - Bordo 0:1, 0:1

(MONDO, foto AP/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC