• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boka juniors jača Partizan

Partizan postigao dogovor sa Bokom juniors da ubuduće dobija na pozajmicu pojedine mlade igrače koji čekaju šansu.

 Boka juniors jača Partizan Izvor: MONDO

Pojedini fudbaleri Boke juniors u budućnosti će nositi dres Partizana!

U decembru prošle godine predstavnici Partizana i Boke juniors postigli su načelan dogovor o saradnji, a tokom predstojećeg vikenda taj dogovor biće ozvaničen i na papiru.

Predstavnik Partizana Marko Vjetrović potpisaće u Buenos Ajresu, u ime crno-bijelih, protokol o saradnji prvaka Srbije i argentinskog velikana, jednog od najpoznatijih klubova na svijetu.

"Zamišljeno je da mladi igrači Boke juniors dolaze na pozajmicu kod nas, gdje bi imali priliku da se pokažu na evropskoj sceni. Boka ima najbolju školu fudbala u Argentinii, kao Partizan kod nas, imamo sličnu strategiju rada, pa smo se lako 'našli'...Boka ima ogroman broj igrača u seniorskom pogonu, od kojih mnogi ne mogu da budu licencirani, pa odlaze na pozajmice u druge argentinske klubove, gdje su nosioci igre. Ideja je da takvi fudbaleri dolaze u Partizan, jer je riječ o izuzetno talentovanim igračima, a oni bi tu imali priliku da se prezentuju Evropi. To je u interesu i Boke, koja takođe velikim dijelom živi od prodaje igrača", rekao je Vjetrović "Večernjim novostima".

U planu je i prijateljska utakmica Partizana i Boke juniors u Beogradu. Ipak, Argentinci se tek jednom godišnje ili čak u dvije godine upute u Evropu, pošto njihovi uslovi gostovanja nisu tako mali.

Želja crno-bijelih je, ako se već ne poklope sve kockice da Boku ugoste u Humskoj, da se sa Argentincima sretnu u Austriji ili Švajcarskoj, gdje ponekad dođu ljeti na ugovorene turneje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC