• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno iz Sarajeva: Janjoš otišao

Autor mondo.ba

Klub sa "Koševa" od danas zvanično bez trenera.

 Mehmed Janjoš zvanično napustio klupu Sarajeva Izvor: MONDO

Mehmed Janjoš od danas zvanično nije više šef stručnog štaba Sarajeva.

Iskusni, 59-godišnji stručnjak, nakon jučerašnjeg poraza u derbiju od Zrinjskog (1:2), odlučio je da podnese opstavku, a uprava kluba sa "Koševa" prihvatila je njegovu odluku, čime je završen Janjošev treći mandat na klupi "bordo" tima.

"Koristim priliku da se svima zahvalim u klubu. Bilo mi je veliko zadovoljstvo opet raditi u najdražem klubu. Hvala svima na podršci, našoj 'bordo' porodici. Zahvalnost dugujem igračima, stručnom štabu, rukovodstvu kluba, uposlenicima i svima koji su vjerovali u mene. Naravno, zahvalan sam i navijačima na podršci, a klubu od srca želim da osvoji trofej.Ja ne izlazim iz Sarajeva, samo svoje mjesto sa trenerske klupe prebacujem blizu semafora, na istočnoj tribini i bodrim i navijam za svoje Sarajevo na svakoj utakmici", prenosi zvanična stranica Sarajeva riječi sad već bivšeg trenera.

Janjoš je preuzeo Sarajlije u septembru prošle godine, a pod njegovom palicom na 36 utakmica ostvaren je učinak od 19 pobjeda, devet remija i osam poraza.

Prošle godine Sarajevo je sezonu u Premijer ligi BiH završilo na trećoj poziciji, a nakon loših rezultata u kvalifikacijama za Ligu Evrope i eliminacije u dvomeču protiv moldavske Zarje, uslijedio je i razočaravajući start u bh. eliti, nakon čega se Janjoš odlučio za odlazak s klupe sarajevskog premijerligaša.

"Nakon posljednja dva rezultatska neuspjeha, gosp. Janjoš je podnio ostavku na mjesto šefa struke, koja je danas razmotrena i usvojena. Obavili smo jedan konstruktivan razgovor i gosp. Janjoš je se ponio izuzetno korektno. Stručni štab na čelu sa njim selektirao je ekipu u protekla dva prelazna roka, odradili su dva ciklusa priprema i imali potrebne uslove da se ostvare zacrtane sportske ciljeve. U narednom periodu klub će obaviti razgovore sa potencijalnim kandidatima za upražnjeno mjesto šefa struke i želimo oformiti kvalitetan stručni štab, na čelu sa trenerom, koji će dijeliti klupske ambicije i ciljeve", rekao je predsjednik Skupštine kluba Valentin Ilievski.

Kako javljaju sarajevski mediji, najbliži klupi Sarajeva su Husref Musemić, Nedim Jusufbegović, dok je kontakt uspostavljen i sa kormilarom Krupe, Slobodanom Starčevićem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC