• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri greške, tri gola: Partizan pao u Humskoj!

Autor mondo.rs

Publika u Humskoj videla je dobar meč, ofanzivan nastup domaćeg sastava, mnoštvo šansi i poraz Partizana. Olimpijakosovi napadači Ben i Emenike kaznili greške odbrane i promašaje napada.

 Tri greške, tri gola: Partizan pao u Humskoj! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana poraženi su posle četrdeset mečeva u svim takmičenjima!

Seriju koja je počela u avgustu prošle godine kod trenera Miroslava Đukića okončao je grčki Olimpijakos porazivši sastav Miroslava Đukića u Humskoj u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Grčki tim, koji je gotovo redovni učesnik ovog takmičenja, iskusno je "čekao" rivala i dočekao svoje tri šanse iz grešaka Partizanovih fudbalera.


Iskoristili su svoje prilike Ben (6' i 56') i Emenike (90+1'), dok je domaći sastav imao nekoliko promašaja, naročito u prvom poluvremenu, a pred revanš koji se igra za sedam dana u Pireju i ostaje im gol nade koji je dao Tavamba u 10. minutu.

PARTIZAN - OLIMPIJAKOS 1:3 (1:1)

Jasna je bila ideja trenera domaćih da od starta napadne neuigranu ekipu Olimpijakosa (tokom leta promenili veliki broj igrača i trenera) i da iz presinga pokušaju da "ukradu" loptu i stvore šansu, no "grlom u jagode" se obilo o glavu igračima Partizana.

Istina, crno-beli su imali veliki broj prilika, uspevali da ugroze Kapina, ali rutina pred golom protivnika ove večeri bila je manir daleko iskusnijeg sastava.

SEJDUBA SUMA

Najskuplji fudbaler u istoriji Partizana Sejduba Suma (1.65 miliona evra) nije dobio priliku na ovoj utakmici. Sa klupe su ulazili Pantić i "Nema" Miletić.

 Možda su navijači očekivali defanzivniji pristup Partizana, koji nije bio favorit u ovom meču i nije se očekivalo da toliko ima loptu u svojim nogama, no Miroslav Đukić je imao vere u svoje napadače (na teren od starta poslao Leonarda, Đurđevića i Tavambu) i njihovu egzekuciju.

Sjajna podrška na startu meča, i tokom čitavog duela, nije uplašila Olimpijakos koji je već u šestom minutu nakon izgubljene lopte Evertona posle duplog pasa došao do gola.

Bila je to akcija Marina i Bena, a potonji je akciju završio snažnim udarcem u bliži ugao Filipa Kljajića. Međutim, to nije demoralisalo domaće igrače, ni navijače, već za četiri minuta stižu do izjednačenja preko Tavambe. Uroš Đurđević je prebacio loptu na desnu stranu, Janković se suočio sa nepostavljenom odbranom i sjajno je proigrao Kamerunca koji nakon rikošeta sa Kapinom donosi poravnanje.

Dolazi period mnogo bolje igre Partizana koji je pretrčao svog rivala u prvom poluvremenu i žaliće za promašenim prilikama Leonarda, Đurđevića, Miletića, Jankovića i Ćirkovića.

U istom ritmu Partizan je počeo i drugo poluvreme, ali prvu šansu je imao Seba koji je "promešao" odbranu crno-belih, došao do prilike za šut koju je odbranio Kljajić. Leonardo je ni 60 sekundi kasnije imao još bolju šansu kada je pokupio loptu nakon pada Jankovića, ali je šutirao pored gola.

Olimpijakos je poveo u 56. minutu kada je Ben dobio loptu rano u kontri, strpljivo čekao i gađao dalji ugao za novo vođstvo crveno-belih. Đukić nije odustajao od ofanzive, igrači su bivali sve nervozniji, a najbolje šanse imali su Leonardo i Ostojić.

Kada se činilo da Partizan može do izjednačenja posle prekida - "sevnula" je još jedna ubitačna kontra za rezervistu Emenikea koji vara Kljajića i pogađa praznu mrežu.

Rezultat mnogo gori od partije Partizana, ali to je rutina timova koji stalno igraju velika takmičenja.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Ćirković (od 72. Miletić), Miletić - Kosović, Everton, Leonardo, Janković (od 82. Pantić) - Tavamba i Đurđević.

OLIMPIJAKOS: Kapino - Kutris, Romao, Recos, Figueiras - Siopis, Ođiđa-Ofoe, Seba - Marin (od 79. Zdjelar), Karsela-Gonzales (od 79. Pardo) i El Fardu (od 86. Emenike).


Ukoliko Partizan želi u Ligu šampiona - onda već na drugom koraku mora da savlada šampiona Grčke - Olimpijakos, koji je prethodnih sezona bio čest učesnik grupne faze ovog takmičenja.

Crno-beli su za protivnika u prvim evropskim mečevima dobili podgoričku Budućnost, pobeda u prvom meču 2:0 u revanšu 0:0, ali pred njima je sada daleko ozbiljniji protivnik koji ima iskustvo igranja velikih i važnih mečeva, i koji godinama ulaže veliki novac u pojačanja.

Ekipa Miroslava Đukića, koji je letos nasledio Marka Nikolića, je u dobroj formi i bez poraza je na 40 utakmica u svim takmičenjima i nada se da bi domaća publika mogla da bude vetar u leđa.

Tim iz Pireja je bio "bodovno najjači" na žrebu i tokom ovog leta je dosta menjao, pa je osim novog trenera Albanca Besnika Hasija "pazario" i Vadis Ođiđa-Ofoea, Emanuela Emenikea, Jagoša Vukovića, Hrvoja Milića, Panajotisa Tahtidisa, Mehdija Karselu...

Šampion Srbije sem promene trenera i odlaska Nikole Milenkovića nije se znatno izmenio, a pojačan je i za Nemanju Miletića, Danila Pantića i najskupljeg u svojoj istoriji Sejduba Sumu.

Fudbaler iz Gvineje ipak nije spreman za više od dvadesetak minuta fudbala, kazao je ranije Miroslav Đukić, dok se u sastavu našao i Leonardo koji je propustio prethodni trening pred Mačvu. U špicu ostaju i Tavamba i Đurđević, dok se na sredini terena trener domaćina odlučio za Nebojšu Kosovića uz Evertona Luiza.

Meč je sudio arbitar iz Italije Davide Masa, a pomagali su mu sunarodnici Filipo Meli, Đanluka Vuoto i Đanpaolo Kalvareze.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

90+2' - GOL! EMENIKE! 3:1!

Treći pogodak grčkog tima... Brza kontra i lopta za Emenikea koji vara Kljajića.

90' - Četiri minuta nadoknade.

86' - Velika gužva sada na terenu, igrači su prenervozni...

Ođiđa-Ofoe dobija žuti karton zbog faula nad Kosovićem, a Leonardo zbog prigovora.

Menja Hasi, ulazi Emenike umesto Bena.

82' -
Ulazi i Danilo Pantić umesto Jankovića.

80' -
Na terenu Pardo i Zdjelar, izlaze Karsela i Marin.

77' -
Žuti karton dobija Karsela-Gonzales.

75' - Leonardo sada pokušava po levoj strani, nije ni šut niti centaršut, mnogo "vatre" na terenu sada. Jakih startova, ali i povika publike koja je nezadovoljna suđenjem.

73' - OSTOJIĆ!

Bilo je i ovo blizu posle prekida, kasnio je Kapino, ali lopta ide pored gola.

72' - Zanimljiva promena u Partizanu, Đukić menja štopera. Miletić umesto Ćirkovića.

70' -
Leonardo pada u kaznenom prostoru, Masa odmahuje rukom, a potom "seva" kontra Olimpijakosa koji je imao "dva na jedan". Upropastio ju je Ben lošim centaršutem.

69' -
Neoprezan i Tavamba, koji seče kontru Karsele, i dobija žuti karton.

63' -
Everton, koji ne igra tako sjajan meč danas, ruši igrača Olimpijakosa u kontri i za to dobija žuti karton. Prvi igrač domaćih u beležnici Mase.

56' - GOL! BEN! VODI OLIMPIJAKOS!

Kontra Olimpijakosa završava se novim golom momka sa Komorija koji je primio loptu od Karsele-Gonzalesa, ušao u šesnaesterac, ciljao i ciljao, a onda našao rupu za udarac u suprotni ugao Kljajića.

Sjajan gol napadača grčkog tima, ovo je zaista bilo neodbranjivo....

Ben 2:1
Izvor: YouTube


53' - Zaustavljena grupa navijača Zvezde i Olimpijakosa ispred stadiona?

51' - LEONARDO!

I odmah uzvraća Partizan na isti način na drugoj strani...

Prodor Marka Jankovića i lakat u lice pre nego što mu je pobegla lopta koja stiže do Leonarda. Brazilac šutira iz prve, desnom nogom, ali je to otišlo pored gola. Ne pokazuje sudija iz Italije žuti karton.

Izvor: MN PRESS


49' - SEBA!

Kakva prilika za Olimpijakos... Snažni Ben je sačuvao loptu i poziciju, primio je i protrčao kraj njega Seba, krenuo sam na odbranu Partizana, izborio "jedan na jedan" sa Kljajićem, no odlični golman Partizana zaustavlja njegov šut u padu.

47' -
Od prve sekunde drugog poluvremena jasno je da će Partizan nastaviti sa presingom i po boku, a prva dva napada završavaju se centaršutevima Jankovića i Vulićevića. Bez šuta.

45+1' - Kraj veoma zanimljivog prvog poluvremena. Mala gužva na ulasku u tunel, javlja naš reporter iz Humske. Kutris je pogođen upaljačem, a doletela je i jedna plastična flaša koju je na tribine istom snagom vratio i beskompromisni štoper Romao.

Apel i sa razglasa navijačima...

37' -
Jako lepa akcija Partizana, zamenili su mesta Đurđević i Janković, ali ako je dodavanje napadača bilo na nivou krila, onda završnica krilnog igrača nije bila na nivou. Završila se ova lepa akcija bez pravog udarca.

FOTO: POGLEDAJTE KO JE U VIP LOŽI PARTIZANA!

35' -
Nastavlja se borba Đurđevića i Romaoa. Sada je dosuđeno igranje rukom Đurđevića, ali utisak je da je Romao praktično desnom rukom davio napadača Partizana.

30' - ĆIRKOVIĆ!

Odličan korner Leonarda, koji je do sada odlično obavio posao po levoj strani i napravio veliki broj driblinga, za Ćirkovića. Odlično skače štoper crno-belih, ali lopta prvo pogađa zemlju.

28' - MILETIĆ!

Nastavlja Partizan da ofanzivnom igrom ugrožava Olimpijakos, ali ne i da postigne gol. Sada je golman Stefanos Kapino loše izbio jednu loptu nakon duela sa Đurđevićem, ona se odbila Miletiću na ivici kaznenog, i on je nakon premišljanja šutnuo, međutim pogađa samo protivničkog igrača koji je dobro stao u bloku.

Gledamo meč vrlo dobrog tempa za sada.

24' -
Dobar napad sad preko Marka Jankovića, petom pokušava, ali promašuje Tavamba, da bi Đurđević primio loptu grudima, priprema se za akrobatski šut, ali "skida" tu loptu pre njegovog udarca Recos.

Izvor: MN PRESS


22' -
Borba Romaoa i Đurđevića za loptu, napadač Partizana izvlači deblji kraj. Napadač crno-belih je udario kolenom o travu, pa potom izleteo na atletsku stazu...

14' -
Kratak prekid zbog ubacivanja petardi tokom izvođenja kornera Marka Marina.

10' - GOL! TAVAMBA! IZJEDNAČENJE!

Odmah nakon odličnog pokušaja Olimpijakosa - odlično odgovara Partizan i postiže izjednačujući gol. Sjajno je proigrao Đurđević sa leve strane na desnu za Marka Jankovića, Tavamba je ostao potpuno sam, loše su ga pazili odbrambeni igrači, pa Kamerunac poravnava rezultat.


Veliko slavlje navijača domaćih!

Tavamba 1:1
Izvor: YouTube


9' -
Olimpijakos ne spušta gard, još jedan jak udarac, probao je Karsela.

6' - GOL! OLIMPIJAKOS VODI! BEN!

Loš početak za Partizan...

Gosti su odigrali sjajan dupli pas po desnoj napadačkoj strani, razmenili su dodavanja Marko Marin i Ben El Fardu, a ovaj potonji je aciju završio preciznim udarcem u bliži ugao golmana Filipa Kljajića. Odmah Partizan preti preko Leonarda, ali ide to pored gola...

Ben 1:0
Izvor: YouTube


3' -
Vrela atmosfera u Humskoj, ali i na terenu. Siopis oštro startuje na Leonarda i dobija žuti karton. Sudija je prvo pokazao prednost, ali je nakon prekida akcije kaznio igrača grčkog tima.

1' -
Susret je počeo.

- Igrači izlaze na teren...

- Uz navijače je i košarkaš crno-belih Novica Veličković.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović



- Polako se "puni" stadion, do početka utakmice ostalo je još oko pola sata.

- Evo i protokola.

Izvor: MONDO

- Tri puta se Partizan sastajao sa grčkim timovima u Evropi - skor je pobeda, poraz i remi!

- Partizan i Olimpijakos dogovorili su se o neprisustvovanju gostujućih navijača u duelima u Beogradu i Pireju, ali su uprkos tome crno-beli morali da pišu apel navijačima. OVDE!

- Mnogo smeliju izjavu uoči duela dao je sportski direktor tima iz Pireja Darko Kovačević.

- Ovo je kazao trener Olimpijakosa Besnik Hasi u najavi duela sa Partizanom.

- Pročitajte šta je u najavi meča kazao trener domaćih Miroslav Đukić.

- U Beogradu nije tako vruće kao prethodnih dana, pa je trenutna temperatura u glavnom gradu prijatna 23 stepena Celzijusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC