• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su Zvezdini aduti za prvi meč istine!

Autor mondo.rs

Ofanzivno, ali ne mahnito. Hrabro, ali ne stihijski. Unapred, ali ne bez obaveze prema debitantu na golu. Crvenu zvezdu očekuje jako teška utakmica, koja traje duplo duže od "obične".

 Liga Evrope najava Zvezda- Sparta Izvor: MN PRESS

Ova utakmica traje 180 minuta!

Toga je Vladan Milojević itekako svestan. Crvena zvezda će u četvrtak uveče napasti Spartu, ali ne mahnito, ne stihijski, ne bez obaveze prema debitantnu Milanu Borjanu.

Posle tri utakmice na Stadionu "Rajko Mitić" u kojima su ostvarene tri pobede, uz osam postignutih i nula primljenih golova, crveno-bele očekuje najvažnija utakmica u prvom delu sezone 2017/18. Da li će Sparta ostati najjači protivnik srpskog kluba ove sezone? Na taj odgovor moraćemo da sačekamo do sledećeg četvrtka, ali u ovom trenutku sa sigurnošću možemo da kažemo da Milojevićev renovirani tim očekuje ispit na kakav teško da će naići u Superligi.

Rezultatski dobar početak sezone i sve bolja i sigurnija igra tima ohrabruju Vladana Milojevića uoči prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a kod navijača Crvene zvezde stvaraju optimizam.

Iako je takmičarska 2017/18 godina dočekana bez velikog motiva za učinak na evropskoj sceni (prvenstveno zbog kratkog vremenskog perioda za uigravanje novog trenera i velikog broja novih igrača), dobre partije protiv kazahstanskog Irtiša (1:1, 2:0) i odlično izdanje protiv Radničkog iz Niša (3:0) podgrejali su atmosferu pred dolazak Sparte iz Praga u Beograd.

Duel sa češkim predstavnikom u četvrtak od 20.30 na stadionu Rajko Mitić mogao bi da ima ogroman značaj za naredni period crveno-belih.

Anketa

Može li Crvena zvezda da prođe Spartu?

  • Može

    56.45% (70)

  • Ne može

    36.29% (45)

  • Može da pobedi jednu utakmicu, ali ne i da prođe

    7.26% (9)


Bez obzira na konačan ishod predstojećeg dvomeča, jer je Sparta favorit zbog više od 10 miliona evra uloženih u jačanje igračkog kadra, nova borbena i dobra partija izabranika Vladana Milojevića ulila bi nadu navijačima da neće, poput prošle, gledati još jednu sezonu "mrcvarenja" tima po superligaškim terenima. A za dalje - o tom potom, početkom narednog leta...

Dobro izdanje i povoljan rezultat mogli bi delovati poput adrenalinske injekcije na tim koji je i dalje u fazi formiranja i uigravanja, a koji će još jedan izuzetno važan ispit, ovaj put na domaćoj sceni, imati već 26. avgusta protiv "večitog rivala" Partizana.

Da bi uspeli da održe dobru atmosferu, crveno-beli ne smeju podleći pričama o ulaganjima u tim Sparte, Andrei Stramaćoniju - bivšem treneru Intera - na klupi, iskusnom Marku Janku u napadu, a reprezentativcu Francuske Riju Mavubi u veznom redu... Moraće da gledaju isključivo sebe i pokušaju da napumpaju samopouzdanje do maksimuma.

Upravo to je ono na čemu insistira Milojević, koji redovno ističe da mu je za sastav tima izuzetno bitan karakter igrača.

"Na nama je da uradimo sve što možemo. Imamo želju i motiv, Spartu gledamo kao protivnika koga možemo da pobedimo i da prođemo", poručio je Zvezdin trener uoči utakmice.

Motiva, dakle, ne manjka, još "samo" da Milojević izabere jedanaestoricu koji su sposobni da od prvog minuta nametnu odgovarajući stil igre. A to, uopšte neće biti lak zadatak za stručni štab crveno-belih.

Počevši od golmana, dilema postoji. Da li poverenje ukazati iskusnom Damiru Kahrimanu, koji dobro poznaje saigrače, ili tek pristiglom Milanu Borjanu, koji iza sebe ima nastup sa reprezentacijom Kanade na Gold kupu i spreman je da odmah stane među stative.

Zatim, levi bek. Dušan Anđelković je i ovu sezonu počeo dobro, ali je napravio veliku glupost igrajući rukom u poslednjim trenucima utakmice u Kazahstanu, kada je Irtiš iz penala stigao do 1:1 i pojačao neizvesnost pred revanš. U Beogradu je kapiten crveno-belih bio mnogo sigurniji, ali je bilo primetno da ga nema često na protivničkoj polovini, u napadačkim akcijama svog tima. Kao da je igrao u određenom grču...

Opcija "B" je, takođe tek nedavno pristigli, Milan Rodić. Doskorašnji član Krila Sovjetov je prošao kompletne pripreme sa ruskim timom i veruje se da ima snage da odigra ceo meč, ali je mnogo veći problem uigranost sa novim saigračima. Međutim, kada će da igra neko ko je doveden da bude pojačanje, ako ne u ovako važnoj utakmici...

Srnić je ove sezone već postigao četiri pogotka, jedan više nego u celoj prošloj kada je uglavnom bio rezervista i epizodista kod Miodraga Božovića.

Što se tiče štoperskog para Le Talek - Savić i desnog beka Stojkovića, bilo bi prvorazredno iznenađenje da neko od njih izostane iz tima. Isti slučaj je i kada je u pitanju trougao centralnih defanzivaca: Donald - Jovičič - Kanga, kao i sa Boaćijemu napadu.

Preostale dileme su još krila. Slavoljub Srnić zbog već sakupljena tri žuta kartona nije u konkurenciji za utakmicu protiv Sparte, dok je Rikardinjo odmorio protiv Radničkog iz Niša i veruje se da će ponovo na teren. Meč pauze trebalo bi da mu je pomogao da "sredi" glavu i spremi se da pokaže mnogo više nego u prethodnim nastupima protiv Florijane i Irtiša.

Ukoliko Milojević, ipak, odluči da mu da još malo vremena za koncentraciju, na teren bi mogao mladi Luka Adžić, koji se nametnuo odličnom partijom protiv Nišlija, mada je Zvezdin trener najavio da su sva trojica najnovijih igrača u konkurenciji za tim, što znači da priliku da debituje nestrpljivo čeka i Nemanja Radonjić. Tu je i Džon Ruiz, ali jako je teško poverovati da ćemo Kostarikanca koji se nalazi na izlaznim vratima gledati ponovo u crveno-belom dresu u nekoj važnoj utakmici.

Sva trojica pomenutih fudbalera (dakle, bez Ruiza) mnogo bolje se snalaze na levoj strani nego uz desnu-aut liniju, pa bi kraj nje, uz Filipa Stojkovića u defanzivi, napred trebalo očekivati Nemanju Milića, iako se nije naigrao u dosadašnjem toku sezone. Minute je upisao kao starter u oba meča protiv Florijane, ali je takođe i oba puta zamenjen, a protiv Irtiša i Radničkog ga nije bilo na terenu.

Kada se sve presabere, MONDO u startnoj postavi Crvene zvezde za prvu utakmicu sa Spartom iz Praga očekuje sledeće igrače:

Borjan - Rodić, Le Talek, Savić, Stojković - Donald, Jovičić - Rikardinjo, Kanga, Milić - Boaći.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC