• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev: Leonardo donosi jesen u Evropi

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana želi da Brazilac ostane do kraja kvalifikacija. Suma nije doveden sa idejom da odmah zablista.

 Ivica-Iliev-analiza-Partizan-Olimpijakos-1-3-Leonardo-Suma-Everton. Izvor: MN PRESS

Mnogo se prethodnih dana pisalo o nezadovoljstvu Leonarda i njegovoj prodaji saudijskom Al Ahliju, naročito u svetlu poraza od Olimpijakosa (1:3), ali Ivica Iliev nije spreman da se odrekne svog najkreativnijeg fudbalera!

"Nadam se da će Leonardo u ove dve-tri nedelje da podigne formu i da nam obezbedi jesen u Evropi", rekao je Iliev novinarima, a preneo "Sportski žurnal".

U medijima je bilo mnogo negativnih reakcija na igru brazilskog "maestra" u utorak uveče, ali Iliev nije bio nezadovoljan.

"On je i na ovom nivou, spreman 60 odsto, bio superioran. Krivo mi je što nije dosuđen nijedan faul nadomak kaznenog prostora. Ne mogu da verujem da je kod 1:1 propustio šansu koju u 98 odsto slučajeva pretvara u pogodak".

Sejduba Suma plaćen je 1,6 miliona evra, ali je u Beograd prošle nedelje stigao nespreman. Zato Partizanova ogromna investicija nije odigrala ni minut jedne od najvažnijih utakmica u sezoni.

Iliev objašnjava kako je došlo do toga i ističe da odlučujući doprinos u tim okolnostima verovatno ne bi mogao da donese ni fudbaler vredan 30-40 miliona evra.

"Zar mislite da ga ne bismo ranije doveli, da smo mogli? Želeli smo još pre dva meseca, ali taj koji se pitao, nije hteo. Čak i da je spreman, potrebno mu je vreme da se uigra, da se snađe. Gde bismo ga sada stavili? Ne može jedan igrač individualnim kvalitetom da pobedi protivnika Olimpijakosovog kvaliteta... Suma ima vremena da dođe u poziciju da bude pravi u plej-ofu evropskih kvalifikacija".

Ivica Iliev intervju posle Partizan - Olimpijakos
Izvor: Youtube/Danas Conference Center


Povukao je Iliev paralelu sa Emenikeom, koga je Olimpijakos ovog leta doveo iz Fenerbahčea za 3,8 miliona evra.

"I on je nespreman, iako je došao mnogo ranije, nego Suma kod nas. U utorak je ušao da odigra poslednja dva minuta. Jednostavno, oni ga nisu doveli za taj trenutak. Ljudi ovde kažu, ako ne prođete Olimpijakos, zašto ste dovodili Sumu? To je neozbiljno razmišljanje. Mi se razvijamo kao klub, moramo da postojimo i sutra... Uostalom, naša ofanzivna linija je delovala fenomenalno", rekao je sportski direktor crno-belih u emisiji "Partizanov vesnik" (od 20. minuta video klipa).

On veruje da razliku između Olimpijakosa i Partizana čine stranci. Prvak Grčke ima ih dvocifren broj, Partizan samo četvoricu, od kojih je jedan ostao na klupi, a jedan podbacio kao nikada.

"Everton je odigrao najlošiji meč otkako je u Partizanu, ali to se negde moglo i naslutiti, jer je bio povređen u finišu prošle sezone i još se nije potpuno vratio u formu. Trčanjem je davao svoj doprinos, ali je napravio nekoliko nesvakidašnjih grešaka i nije dobro obezbeđivao poslednju liniju ekipe, od koje sam takođe očekivao čvršći nastup".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC