• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Crno-bijeli Karadžić i tajni sastanci

"Karadžić radi samo za Partizan! Zvezda je napadnuta, zvezdaši odbranimo se", kaže Vladan Lukić u odgovoru Tomislavu Karadžiću.

 Lukić: Crno-bijeli Karadžić i tajni sastanci Izvor: MONDO

Ako je nešto obilježilo nastavak fudbalske sezone u Srbiji to su međusobna prepucavanja čelnika najvećih fudbalskih klubova, ali i predsjednika Fudbalskog saveza.

Na Karadžićevu tvrdnju da mu je predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić prijetio, prvi čovek crveno-bijelih je ekspresno odgovorio posredstvom sajta kluba, u kojem je poručio da su u "u Crvenoj zvezdi ubijeđeni da se Karadžić kao predsjednik saveza potpuno stavio na stranu" Partizana, najvećeg rivala Zvezde za titulu.

U pisanoj izjavi, Lukić je potvrdio da je 6. marta pozvao Karadžića telefonom i to sa službenog aparata iz svoje kancelarije u Zvezdi.

"Sama činjenica da on (Karadžić) taj broj ne prepoznaje govori koliko mu je stalo da kao predsjednik Saveza ima objektivan pristup prema našem klubu. Rekao sam mu da drži dalje svoje ruke od Zvezde i da naš klub nije na prodaju. O načinu transformacije Zvezde odlučiće Vlada Srbije, a ne član Skupštine Partizana i bivši predsjednik tog kluba - Karadžić. Karadžić mi je rekao da ću zažaliti zbog tog poziva i da se ni ja, ni uprava Zvezde ništa ne pitamo oko prodaje kluba, te da on zna kupca...", tvrdi Lukić.

Predsjednik Zvezde je rekao da je razgovor sa Karadžićem bio "vrlo emotivan", ali da nije koristio vulgarne izraze i psovke.

"Braniću Zvezdu uvijek i na svakom mjestu i niko, pa me ni Karadžić neće ućutkati!", poruka je Vladana Lukića.

PROČITAJTE IZJAVU TOMISLAVA KARADŽIĆA

Predsjednik Zvezde je optužio prvog čovjeka FSS da "održava tajne sastanke na kojima traži da se zauzme oštriji stav prema Crvenoj zvezdi", kao i da od Karadžića i njegovog okruženja svakodnevno širi "ružne priče o Zvezdi".

"Drago mi je što se g. Karadžić javno izjasnio da je za regularnost domaćeg takmičenja. Svojim odnosom prema Crvenoj zvezdi to do sada nije pokazao. Svojim ponašanjem prema našem klubu pokazao je da je za njega - svako takmičenje u kojem je Crvena zvezda prva neregularno! I tu leži osnovni problem između Crvene zvezde i Karadžića. Zato se mi nikada nećemo razumjeti, niti složiti. Za nas je regularna ova sezona, a za njega vjerovatno posljednje dve u kojima je njegov klub osvajao duple krune. Dakle, moje javno pitanje Karadžiču glasi - da li Crvena zvezda smije da bude prva i osvoji titulu prvaka države?", upitao je Lukić.

"Mi smo u Crvenoj zvezdi ubijeđeni da se kao predsjednik Saveza potpuno stavio na stranu našeg najvećeg takmaca za titulu, da je njegovo ponašanje neprihvatljivo i da prevazilazi navijačku strast prema klubu koji voli za što bih mogao da imam razumijevanja. Kako drugačije da tumačimo činjenicu da su poslije medijske hajke na Crvenu zvezdu koja je nastala poslije prvog kola i nekih tajnih sastanaka u naredna dva kola protiv našeg kluba svirana dva penala!?", napisao je Lukić.

Predsjednik Zvezde je osjetio potrebu da "javno ohrabri sve učesnike u fudbalskom takmičenju da se odupru samovolji i da pokažu da neće dozvoliti da imamo takmičenje u kojem se unaprijed zna prvak i u kojem su sve uloge i funkcije podijeljene".

"Srpski fudbal nije privatna firma koja se kupi i koja ima vlasnika i gazdu. Srpski fudbal pripada našem narodu, generacijama sportista i hiljadama sportista i sportskih radnika koji su danas okupljeni oko klubova. Kao sportista drugačije razumijem fudbalsku igru od Karadžića. Želim da vjerujem da će se u Srbiji slobodno igrati fudbal i da će biti omogučeno da prvak bude onaj tim koji na kraju sakupi najviše bodova. U ovom trenutku, poslije 18 kola je to Crvena zvezda, sviđalo se to nekome ili ne", naveo je Lukić.

On je izrazio nadu da će Zvezda u subotu odigrati poštenu utakmicu protiv Metalca, odnosno da će Karadžić to omogućiti s obzirom na to, naveo je Lukić, da crveno-bijeli "igraju protiv kluba čiji je predsjednik član Izvršnog odbora FSS-a i član uprave Partizana" (aludirajući na Dragoljuba Vukadinovića).

"Zvezda je napadnuta i nikada nije bilo važnije! Bodrimo je i nosimo našu Zvezdu do nove pobede. To će im biti naš najbolji odgovor!", poručio je Lukić navijačima Crvene zvezde.

Zvezda je poslije 18 kola JSL prva na tabeli sa pet bodova više od Partizana, koji ju je jesenas pobijedio na njenom terenu. Partizan je odigrao pet puta neriješeno (uključujući i meč protiv Spartaka u Subotici), a Zvezda je samo jedan meč remizirala - protiv Napretka u Kruševcu 1:1.

Protiv Zvezde su ove sezone svirana dva penala i to oba ovog proljeća. Protiv Rada u 90. minutu, kada je vodila 2:0, i u prošlom kolu protiv Napretka kada je golman crveno-bijelih Saša Stamenković oborio Bratislava Punoševca.

Niko iz Crvene zvezde nije uložio prigovor na sudijske odluke poslije utakmica, što piše i u zvaničnim zapisnicima objavljenim na sajtu Superlige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC