• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flaki se baš navukao na kokain...

Italijanski olimpijski komitet preporučio doživotnu zabranu igranja za Frančeska Flakija, zato što je drugi put u karijeri bio pozitivan na kokain.

 Flaki se baš navukao na kokain... Izvor: MONDO

Napadač Breše je bio pozitivan na doping testu poslije utakmice između Breše i Modene koja je odigrana 18. decembra prošle godine. On je prvi put bio suspendovan zbog korištenja kokaina na dve godine u januaru 2007, kada je igrao za Sampdoriju.

Konačnu odluku o kažnjavanju Flakija donijeće antidoping sud Italijanskog olimpijskog komiteta.

Flaki je rođen u Firenci 5. aprila 1975. godine, a karijeru je počeo upravo u Fiorentini, za koju je nastupao od 1993. do 1999. godine. U međuvremenu bio je pozajmljivan Bariju i Ankoni.

U Sampdoriju, gdje je napravio ime, prešao je 1999. godine i postigao 107 golova na 250 mečeva. Taman kada je postao idol navijača, upao je u prve probleme, sa klađenjem. Sa saigračem Morisom Karocijerijem uhvaćen je kako se kladi na mečeve italijanskih timova, uključujući i svoje Sampdorije, pa su obojica bili suspendovani na dva mjeseca, dok je klub kažnjen sa 20.000 evra.

To ga nije opametilo, tako da je 28. januara 2007. godine, poslije poraza od Intera (0:2), pao na doping testu. U krvi mu je pronađen kokain, zbog čega je prvobitno bio suspendovan na 16, a kasnije na 12 mjeseci.

Sampdorija je zbog toga raskinula ugovor sa Flakijem, a novi angažman pronašao je u Seriji B, gdje je u januaru 2009. godine odigrao prvi meč za Empoli. Već u julu prošle godine, prešao je u Brešu, za koju je odigrao 14 mečeva sve dok 19. decembra 2009. godine drugi put nije "pao na kokain".

On je treći italijanski fudbaler, koji je dobio doživotnu zabranu zbog korišćenja kokaina. Prije njega, takvu suspenziju doživjeli su Džonatan Bakini i Anđelo Pagoto.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC