• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbudljivo u Humskoj, Suma i Đurđević za pobedu!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana ostvarili su i drugu pobedu u Superligi pobedivši Javor (2:1) golovima Uroša Đurđevića i Sejdube Sume, dok su gosti postigli utešni pogodak preko Milovana Milovića.

 Superliga-2.-kolo-Partizan-Javor Izvor: MN PRESS

Partizan se oporavio od evropskog poraza i upisao novu superligašku pobedu

Ekipa Miroslava Đukića je igrala u nešto izmenjenom sastavu (od starta bez Leonarda, Evertona, Ćirkovića i Miletića) i uprkos tome uspela je da savlada Javor golovima Uroša Đurđevića iz 7. i Sejdube Sume u 85. minutu, mada su gosti i te kako pretili.

Bilo je opasnih pokušaja u prvom delu, a nadu da mogu i do boda dobili su nakon pogotka iskusnog štopera Milovana Milovića u 89. minutu, no ipak je to bilo premalo vremena.

Partizan tako beleži drugu pobedu u domaćem šampionatu, a Javor prvi poraz.

TRENUTNI REZULTAT: PARTIZAN - JAVOR 2:1 (1:0)
/Uroš Đurđević 7', Sejduba Suma 85' - Milovan Milović 89'/

Pred duel sa Olimpijakosom prošle nedelje crno-beli su dobili injekciju samopouzdanja nakon sjajne predstave protiv Mačve (6:1), ali Javor je bio daleko tvrđi orah od Šapčana.

Bez obzira na to što je već u sedmom minutu "matiran" Đogatović - nakon fenomenalnog centaršuta Miroslava Vulićevića za Uroša Đurđevića koji beleži drugo gol u Superligi ove sezone - Javor je pokušao da igra strpljivo, da gradi napade, i da dođe do šansi Kikovića, Eliomara i Tripkovića, dok je najopasniji fudbaler Partizana bio Danilo Pantić.

Izvor: MN PRESS


Uspevao je domaćin da preti iz tranzicije, najčešće nakon dobrih dodavanja Kosovića i Tavambe, dok pozajmljeni fudbaler Čelsija nije bio precizan kao pre sedam dana.

U nastavku je Đukić na teren poslao Radina, Jovanovića i Sumu, a nakon što je mladi napadač promašio odličnu šansu koju je sam sebi stvorio, uspeo je da u 85. minutu proigra Nemanju Miletića, štopera, koji je prošao poput desnog beka (što mu je sekundarna pozicija), podigao glavu i pronašao najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fudbala.

Gvinejac je šutirao desnom, lopta je zakačila njegovu levu i prevarila golmana.

Javor, koji je izgubio malo daha u nastavku, do gola dolazi nakon prekida Vuka Mitoševića koji pronalazi Milovana Milovića na prvoj stativi, međutim uprkos tome što su se igrači Javora prebacili u napad - Partizan je mogao da ih kazni golom u kontri, ali se na kraju sve završilo na tri gola.

PARTIZAN:Kljajić - Vulićević, Miletić, Ostojić, El Munir - Jevtović, Kosović (od 59. Radin), Pantić (od 65. Suma), Janković - Tavamba (od 54. Jovanović) i Đurđević.

Ostali na klupi: Jovičić, Ćirković, Miletić i Ilić

JAVOR:
Đogatović - Terzić, Karišić, Milović, Amanović - Mitošević, Milanović (od 72. Ivanovski), Kiković - Eliomar, Tripković (od 80. Obadović) i Krnić (od 72. Ristovski).

Na klupi ostali: Glintić, Kolaković, Lakićević i Ilić.

Partizan - Javor
Izvor: YouTube



N A J A V A

Tradicija je u potpunosti "protiv" Javora, koji ima tri boda iz prvog kola pošto su pobedili Borac (1:0), s obzirom na to da su Ivanjičani tek dva puta u poslednjih 14 međusobnih okršaja uspeli da odigraju nerešeno protiv Partizana, dok su preostalih 12 mečeva izgubili.

Trener Miroslav Đukić je u najavi meča istakao da su manje povrede pred ovaj meč zaradili Leonardo i Ćirković, i dok je štoper na klupi - Brazilca ni u drugom superligaškom meču nema ni u protokolu.

Šansu kraj leve linije je dobio El Munir, koji će tako odmeniti bivšeg igrača Javora Nemanju Miletića, dok njegov imenjak i prezimenjak počinje u startnoj postavi na poziciji štopera. U sastavu nema ni Evertona, pa su "parnjaci" na sredini Jevtović i Kosović.

U napadu je tandem Tavamba - Đurđević, dok podršku pružaju Janković i Pantić.

Najskuplji fudbaler u istoriji srpskog fudbala Sejduba Suma je na klupi.

Meč su sudili Milan Ilić, Milan Šutulović, Matija Olajoš Nađ i Ilija Brdar.

IZ MINUTA U MINUT:

90' -
Pametan šut Jovanovića - brani Đogatović. Žuti karton za Radina.

89' - GOL! MILOVIĆ! SMANJUJE JAVOR!

Izgleda da ipak nije gotovo!

Odličan centaršut Vuka Mitoševića iskosa sa desne strane, na prvoj stativi skače Milovan Milović i matira Filipa Kljajića koji nije mogao ništa u ovoj situaciji. 

Milović
Izvor: YouTube


85' - GOL! SUMA! PARTIZAN VODI 2:0!

Publika u Humskoj, čini se, sada može da odahne.

Odličan napad Đorđa Jovanovića koji je po desnoj strani izbacio Nemanju Miletića, koji može i da igra i na ovoj poziciji, koji je podigao glavu - video samog Sumu, a fudbaler iz Gvineje postiže svoj debitantski gol za Partizan.

Suma
Izvor: YouTube



80' -
Janković šutira iz slobodnjaka, pravo u živi zid, pa nakon odbitka lopte pravo u noge još jednom - opet izblokirano. Izlazi Stefan Tripović - menja ga Filip Obadović.

72' -
Filip Ristovski menja Krnića, a Ivanovski Milanovića. Žuti karton odmah za Ristovskog.

69' -
Vuče i vuče Miloš Karišik napadača Jovanovića i dobija žuti karton.

66' - Jovanović!

Opasan je mladi napadač crno-belih, srećno mu se sada vratila lopta nakon pokušaja proigravanja Đurđevića, ali je nije najbolje zahvatio - "tuče" preko gola.

65' -
Ulazi i Suma, drugi njegov nastup, sada će imati oko 25 minuta. Ušao je umesto Pantića.

59' -
Već druga izmena u Partizanu. Milan Radin, koji do sada nije bio u protokolu ni za jedan meč Partizana, ulazi umesto Marka Jevtovića, čini se zbog manje povrede.

52' - Pantić!

Traje inicijativa Partizana na startu drugog dela, nakon centaršuta sa leve strane, odbija se lopta Pantiću koji se namešta i promašuje. Đorđe Jovanović menja Leandrea Tavambu.

Izvor: MN PRESS


45+2' - Tripković!

Uh, kakav šut napadača Javora nakon centaršuta Terzića. "Tukao" je Tripković glavom sa 11-12 metara, ali sjajna odbrana Kljajića koga nije prevarila "žabica". Bez kornera na kraju, odlaze igrači u svlačionice na zasluženu pauzu.


45+1' -
Lakat Kosovića za žuti karton.

42' - Pantić!

Serija šansi na obe strane...

Sjajno je prošao Marko Janković po desnoj strani, vratio loptu po zemlji, preskočio je Nebojša Kosović, a na nju natrčao i šutirao Danilo Pantić. U padu, nogama, interveniše Đogatović.


41' - Kiković!

ovo je bio najbolji napad Javora do sada, opet po desnoj strani.

Odlična saradnja Eliomara i Terzića, bek je "izbio" sam u kazneni prostor, pogodio Kljajića, da bi na odbijenu loptu natrčao Kiković, šutirao jako po zemlji, ali za malo pored gola

38' - Eliomar!

Testira šut i brazilski fudbaler... Bila je to teška pozicija, ali je šutirao u gol Kljajića.

37' - Pantić!

Najbolja akcija u dosadašnjem meču.

Kosović za Tavambu, Kamerunac prolazi u kazneni, odigrava "spoljnom" u desno, na pet metara za Pantića, a mladi fudbaler Partizana ne uspeva odmah da šutira, pa iz drugog dodira, sa leve na desnu, šutira jako pored gola.

Izvor: MN PRESS


30' -
Uroš Đurđević pokušava iz slobodnjaka - zaustavljaju to Karišik i Đogatović.

28' -
Janković je primio loptu okrenut leđima golu Đogatovića, napravio dva kontakta sa loptom, namestio se na šut levom nogom pored Karišika, ali to ide pored gola. Minut kasnije prilika i za Tavambu koji u akciji sa Đurđevićem loše šutira.

25' -
Najbolja akcija Javora od početka meča. Prošao je Kiković kroz sredinu, prvo je pretrčao Kosovića, pa uhvatio u raskoraku Nemanju Miletića koji kao da se premišljao da li da krene, ostane ili pravi faul - na kraju ništa od toga nije uradio, lopta je stigla na levu stranu do Alije Krinića koji čini najgori mogući potez za sopstveni tim - vraća loptu Kljajiću u ruke.

20' -
El Munir sa leve strane, pa Janković sa desne - izblokirano! U međuvremenu i odličan potez Danila Pantića koji je odlično proigrao Crnogorca iako je mogao i sam da šutira.

15' -
Ne tako sjajan tempo meča, u ovim trenucima Ivanjičani pokušavaju da organizuju napad, ali se oni završavaju posle četiri do pet dodavanja - bez veće opasnosti po golmane.

7' - GOL! PARTIZAN VODI! ĐURĐEVIĆ!

Partizan je bio bolji od početka i terensku inicijativu koristi već u sedmom minutu meča kada je po desnoj strani sjajno prošao Miroslav Vulićević i poslao sjajnu loptu u kazneni prostor za svoje napadače - ovoga puta, za Đurđevića.

On se odlično skočio, neometan, i pogodio mrežu Đogatovića, što je njegov drugi gol u ovoj superligaškoj sezoni. I prva asistencija za kapitena Partizana koji je nezamenjiv na desnom beku.

Đurđević
Izvor: YouTube


1' - Janković!

Već posle 25 sekundi preti Partizan... Prvo je Đogatović loše ispucao loptu, da bi je u kazneni prostor vratio Đurđević, gađao je Jankovića na drugoj stativi, Crnogorac je šutirao glavom pored gola da bi potom čuo da je bio ofsajd. Loša odluka arbitra Nađa - nije bio.

1' - Meč je počeo!

- Pročitajte šta je u najavi susreta kazao trener domaćih Miroslav Đukić. OVDE!

- U glavnom gradu je trenutno 30 stepeni Celzijusa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC