• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Juve ispao, drama na Vezeru

Čak 32 gola na revanš utakmicama osmine finala Lige Evrope. Fulam eliminisao Juve, spektakl u Bremenu.

 LE: Juve ispao, drama na Vezeru Izvor: MONDO

Dalje prošli još Valensija, Benfika, Standard Lijež, Atletiko, HSV, Liverpul i Volfsburg.
Na osam utakmica Lige Evrope postignuto je čak 32 pogotka!

Strijelci su u četvrtak uveče bili raspoloženi, a najviše golova viđeno je u Bremenu (4:4) i Briselu (4:3). Pored goleade, revanš mečeve obilježila je i fantastična igra Fulama protiv Juventusa, koji je završio svoje učešće u Evropi. Benfika je golom u finišu izbacila Marsej, dok je Liverpul pobijedio Lil sa 3:0, ali je prolazak obezbijedio tek pred sam kraj meča.

Verder i Anderleht bili su blizu preokreta, ipak, David Vilja je spasio Valensiju, a Mladen Petrić HSV. Najlakši posao odradio je Standard protiv Panatinaikosa, dok je Atletiko zbog više golova u gostima bio uspješniji od Sportinga.

Volfsburg je golom Gentnera u 120. minutu izbacio Rubin.Prvi meč u Rusiji završen je rezultatom 1:1, baš kao i drugih 90 minuta u Njemačkoj.

"Vukovi" su bili uspješniji u produžecima, pa sva tri njemačka tima nastavljaju takmičenje.

Valensija je eliminisala Verder poslije velike drame u Bremenu.

Španci su nakon "mršavih" 1:1 na "Mestaji", za samo 15 minuta golovima Davida Vilje i Huana Manuela Mate utišali "Vezer".

Nijemci su poslije katastrofalnog početka, smanjili preko Huga Almeide u 26. minutu, ali kada je David Vilja u posljednjem minutu prvog poluvremena postigao svoj drugi gol, treći za Valensiju, malo ko je vjerovao da će domaćin uspjeti da uvede utakmicu u potpuno neizvjesnu završnicu.

Vereder je izjednačio u 62.minutu. Torsten Frings prvo je iskoristio penal, a samo nekoliko minuta kasnije Marko Marin doveo je bundesligaša na korak do preokreta.

Međutim, Vilja je ponovo savladao Tima Vizea - 3:4.

Klaudio Pizaro uspio je u 82. minutu da obezbijedi novo izjednačenje, ali i pored velikog pritiska u preostalom vremenu, Cezar Sančez nije primio peti gol. Golman Valensije bio je jedan od najboljih aktera fantastične utakmice.

Srpski reprezentativac Nikola Žigić nije ulazio u igru.
Juventus je iz prve utakmice portiv Fulama imao prednost od 3:1, vodio od drugog minuta golom Davida Trezegea na "Krejven Kotidžu", ali je na kraju eliminisan.

Fulam je u revanšu pobijedio sa 4:1.

Prvo je Bobi Zamora već u devetom minutu izjednačio na 1:1, a pred odlazak na odmor mrežu Antonija Kimentija zatresao je i iskusni mađarski internacionalac Zoltan Gera.

Fulam je igrao odlično, dok je "stara dama" bila u velikim problemima.

Fabio Kanavaro je kao posljednji igrač odbrane prekršajem spriječio kontru Engleza, pa je poslije manje od pola sata igre zbog isključenja morao u svlačionicu. Pored dva gola u prvom poluvremenu, igrači Fulama imali su i nekoliko sjajnih prilika. Sajmon Dejvis i Nigerijac Dikson Etuhu pogađali su okvir gola daleko slavnijeg italijanskog kluba.

Prednost Juventusa iz prve utakmice istopila se već na početku drugog dijela. Dijego se poslužio rukom u svom kaznenom prostoru, a Gera uspješno realizovao kazneni udarac - 3:1.

Ubjedljivu pobjedu i četvrtfinale Lige Evrope, Ostrvljanima je nevjerovatnim lob udarcem, iskosa sa desne strane, obezbijedio Klinton Dempsi u 82. minutu.

Kraj meča u Londonu zbog crvenog kartona nije dočekao ni Džonatan Zebina.

Agonija Juventusa se nastavlja...

Dalje ide i Standard. Belgijanci su sa velikih 3:1 iz Atine dočekali revanš u Liježu protiv Panatinaikosa. Nade Grka da mogu do iznenađenja potpuno je ugasio Diumersi Mbokani u posljednjem minutu prvog poluvremena.

Benfika je eliminisala Olimpik iz Marseja golom u posljednjim trenucima meča. "Orlovi" su slavili sa 2:1, ikao je domaćin poveo na "Velodromu" preko Nianga u 70. minutu. Preokret i prolazak u četvrtfinale portugalskom timu obezbijedili su Maksi Pereira i Alan Kardec.

Benfika je odlučujući gol postigla u 90. minutu, a zanimljivo da je u prvoj utakmici (1:1) ispustila pobjedu pred sam kraj meča.
Liverpul je na "Enfildu" pobijedio Lil sa 3:0 i zauzeo mjesto na među osam najboljih timova u Ligi Evrope. U prvom meču bilo je 1:0 za Francuze. "Crveni" su slavili zahvaljujući Stivenu Džerardu, koji je iskoristio penal u devetom minutu, i Fernandu Toresu.

Španac je bio dvostruki strijelac, a oba gola postigao je u drugom dijelu. Tores je obezbijedio prolaza Liverpulu u trenucima kada se domaćin panično branio.

Takmičenje nastavlja i HSV. Tim iz Hamburga poražen je u Briselu sa 3:4, ali je prošao dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču od 3:1.

Anderleht je vodio sa 4:2, ali je Mladen Petrić, golom u 75. minutu, definitivno obezbijedio porlazak HSV.

Ukupni rezultat dvomeča između Sportinga i Atletiko Madrida je 2:2. Ipak, "jorgandžije" idu dalje zbog dva gola u gostima (Aguero dvostruki strijelac).

Organizatori meča u Lisabonu imali su velikih problema sa navijačima dve ekipe prije početka utakmice. Naime, u četvrtak su u glavni grad Portugala stigla tri autobusa iz Madrida sa navijačima gostujućeg tima, a pristalice Sportinga ih nisu dočekale u prijateljskoj atmosferi.

Prvo su kamenovali vozila, a zatim je došlo i do obračuna. Brzo je reagovala policija, koja je kordonom razdvojila zaraćene strane i spriječila još ozbiljnije sukobe španskih i portugalskih navijača.

Izvlačenje parova četvrtfinala Lige Evrope je u petak u Nionu. Prve utakmice na programu su 1. aprila, dok se revanši igraju sedam dana kasnije.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA OSMINE FINALA:

Olimpik Marsej - Benfika Lisabon 1:2 (0:0), prvi meč 1:1
/Niang 70 - Pereira 75, Kardec 90/

Fulam - Juventus 4:1(2:1), prvi meč 1:3
/Zamora 9, Zoltan Gera 39, 49 (pen), Dempsi 82 - Trezege 2/

Standard Lijež - Panatinaikos 1:0 (1:0), prvi meč 3:1
/Mbokani 45/

Verder Bremen - Valensija 4:4 (1:3), prvi meč 1:1
/Almeida 26, Frings 56 (pen), Marin 62, Pizaro 82- Vilja 3, 45, 66, Mata 15/

Sporting Lisabon - Atletiko Madrid 2:2 (2:2), prvi meč 0:0
/Leidson 19, 45 Polga - Aguero 3, 33/

Anderleht - Hamburger SV 4:3 (2:1), prvi meč 1:3
/Suarez 45 (pen), Lukaku 45, Bilja 59, Busufa 66 - Boateng 43, Jansen 54, Petrić 75/

Liverpul - Lil 3:0 (1:0), prvi meč 1:0
/Džerard 9(pen), Tores 49, 88/

Volfsburg - Rubin Kazanj 2:1 (0:1) posle produžetka, prvi meč 1:1
/Kasajev 22, Gentner 120 - Martins 59/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC