• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Metalac "ugasio" Zvezdu u Kragujevcu

Činilo se da je lider srpskog prvenstva izbjegao poraz, kada je Bogdanović u 90. minutu iskoristio penal, ali...

 JSL: Metalac "ugasio" Zvezdu u Kragujevcu Izvor: MONDO

Fudbaleri Metalca napravili su veliko iznenađenje u 19. kolu Jelen Superlige i ponovo "zakuvali" trku Crvene zvezde i Partizana za šampionskom titulom.

Iako protivnike dočekuju van svog grada (na stadionu Čika Dača u Kragujevcu), Milanovčani su uradili ono što devet timova prije njih nije uspjelo. Pobijedili su Zvezdu kao domaćini - 2:1 (0:0).

Metalac je poveo u 53. minutu, golom pozajmljenog fudbalera Partizana Aleksandra Miljkovića, ali je Vladimir Bogdanović u 90. izjednačio sa "bijele tačke", pošto je Dragan Dragutinović u gužvi poslije kornera igrao rukom.

Očekivalo se da tokom pet minuta sudijske nadoknade Beograđani jurnu na sva tri boda. Izabranici Vladimira Petrovića zaista su nastavili sa pritiskom ka golu Živka Živkovića (Marko Mugoša dobio žuti karton zbog simuliranja), ali je uslijedio "hladan tuš" za mnogobrojne Zvezdine pristalice.

Srđan Simović, koji je sredinom drugog poluvremena ušao umjesto Miljkovića, pogodio je u 94. minutu i nanio crveno-bijelima tek drugi ligaški poraz ove sezone, poslije neuspjeha u "vječitom derbiju" 28. novembra.



Kada bi se tabela JSL pravila od početka proljećne polusezone, Metalac bi bio prvi sa maksimalnih 12 bodova!

Zvezda je u prvom poluvremenu imala više od igre pred oko 10.000 gledalaca, a Dejan Lekić je najveći krivac što se u mreži Metalca nije našla bar jedna lopta. Reprezentativni napadač imao je četiri prilike, od kojih u 11. i 45. minutu stoposotne, ali i dalje čeka na svoj prvi pogodak u proljećnom dijelu sezone.

Da ovog popodneva ne budu razočarane samo pristalice vodećeg tima, "pobrinuli" su se fudbaleri Vojvodine.

Mrđa i drugovi ni pod vođstvom novog trenera Milana Đuričića ne uspijevaju da uđu u nešto što bi bar ličilo na seriju dobrih igara i rezultata. Poslije kraha u Kragujevcu prije dvije nedelje, pali su i na gostovanju u Smederevu - 1:0.

Što je najgore po njih, više od 50 minuta su imali brojčanu prednost pošto je isključen Marko Milosavljević, ali do gola nisu mogli. Kazna je stigla u finišu, kada je Dejan Živković senzacionalnim udarcem sa više od 30 metara lobovao rezervnog golmana srpske reprezentacije Željka Brkića! Pogodak karijere, nema šta...

OFK Beograd sustigao je Vojvodinu pobjedom nad Napretkom u Kruševcu - 2:1. Dvostruki strijelac bio je Saša Marković, prvo iz daljine, a onda na centaršut Nikole Beljića.

Spartak i Javor u Subotici su odigrali bez golova, tako da Subotičani više nemaju stoprocentan učinak u prolećnoj polusezoni. Ivanjičani su potvrdili da onih 0:0 protiv Partizana u Humskoj 1 nisu bili slučajni.

BSK je na Karaburmi deklasirao Hajduk iz Kule (3:0) i ako u nastavku takmičenja ne dožive drastičan pad, Borčanci će i na jesen igrati u eliti.

REZULTATI 19. KOLA:


Smederevo - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Živković 73/

Metalac - Crvena zvezda 2:1 (0:0)
/Miljković 53, Simović 90+4 - Bogdanović 90p/

Napredak - OFK Beograd 1:2 (1:1)
/Jao 23 - Saša Marković 12, 74/

Spartak - Javor 0:0

BSK - Hajduk 3:0 (2:0)
/Kajević 5, Đukić 17, Babić 61/

Jagodina - Borac 0:1 (0:1)
/Spirovski 36/

Partizan - Čukarički 3:0 (1:0)

/Davidov 27, Kleo 53, Petrović 88/

nedelja:

Rad - Mladi radnik (15.00)

TABELA: Crvena zvezda 49, Partizan 47, Spartak 33, Vojvodina 30, OFK Beograd 30, Metalac 27, Smederevo 26, Javor 25, Jagodina 25, BSK 22, Borac 22, Mladi radnik (-1) 20, Napredak 17, Hajduk 17, Rad (-1) 15, Čukarički (-1) 12 bodova.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC