• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treći remi Krupe

Autor mondo.ba

Fudbaleri Krupe imali su inicijativu tokom većeg dijela utakmice protiv Slobode u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali su mreže u banjalučkom predgrađu ostale netaknute - 0:0.

  Poslije dva početna gostujuća remija, sa Radnikom u Bijeljini (0:0) i u Vitezu (1:1), ekipa iz Krupe na Vrbasu je prvi put igrala na svom stadionu i ponovo osvojila samo bod.

Tuzlaci su u nedjelju stigli u banjalučko predgrađe poslije dva poraza - u Širokom Brijegu (2:0) i na "Tušnju" protiv Radnika (0:1) i na kraju su uspjeli da zabilježe prvi remi u novoj sezoni.

KRUPA - SLOBODA 0:0

Krupa je od samog početka meča krenula žestoko prema golu Tuzlaka i u prvih 10-ak minuta stvorila dvije odlične šanse za pogodak, ali Stefan Barić i Ajdin Redžić nisu uspjeli da pogode mrežu Azira Muminovića.

Izabranici Vlade Jagodića su se tek poslije 15 minuta malo oslobodili pritiska ekipe iz banjalučkog predgrađa i uspjeli da izbore korner, ali bez opasnosti za gol Jovana Kutića.

U 19. minutu Krupa je imala najbolju priliku da stigne do prednosti ponovo preko Barića, koji se našao "oči u oči" sa golmanom Slobode, ali je Muminović ponovo sjajno reagovao i glavom spriječio pogodak domaćina.

Tim Slobodana Starčevića je bio blizu vođstva i u 26. minutu nakon što je Elvir Koljić za malo zakasnio u izglednoj situaciji, ali je ponovo Muminović bio na visini zadatka otklonivši opasnost.

Do odlaska na odmor, domaćin je nastavio s napadima, ali bezuspješno jer se u finišu prvog dijela "zaoštrila" igra zbog čega je sudija iz Ljubuškog Goran Paradžik pokazao žuti karton fudbaleru Slobode Milanu Ćulumu.

U nastavku su domaći ponovo imali više od igre i nekoliko dobrih šansi, ali je golman gostiju odlično reagovao na udarce Zorana Milutinovića i Nusmira Fajića, koji je u drugom dijelu upisao debi u Starčevićevom timu.


FK Krupa - FK Sloboda / Spektakularna odbrana...by watch-it-now

Imali su i gosti sa "Tušnja" svoje prilike da osvoje sva tri boda, prvenstveno Almedin Ziljkić i Edis Smajić u par navrata, čak je i kapiten domaćih Aleksandar Vukotić mogao da postigne autogol, ali danas u Krupi na Vrbasu strijelci nisu bili nimalo raspoloženi, pa je ostalo najnepopularnijih 0:0.

SLOBODA: Muminović, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Hairilahović, Zukić, Ignjatović. Trener: Vlado Jagodić

KRUPA: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Palić, Vukotić, Aleksić, Barić. Trener: Slobodan Starčević

Starčević žali za šansama, Jagodić zadovoljan bodom

Trener Krupe Slobodan Starčević nije bio zadovoljan remijem protiv Slobode.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Ne mogu da budem zadovoljan jer smo propustili šest-sedam dobrih, a ne mogu da kažem stopostotnih prilika. jesmo stvarali šanse, ali nismo davali golove, a ova publika je gladna pogodaka. Samo jednom smo zatresli mrežu na tri utakmice i mogu samo da žalim za propuštenim šansama. Na kraju i Sloboda je imala par prilika iz kontranapada", rekao je Starčević.

S druge strane, šef struke Tuzlaka Vlado Jagodić smatra da je podjela plijena najpravedniji rezultat današnje utakmice.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Čestitam objema ekipama na dobrom meču po teškom vremenu, ali ovo je realan rezultat. Čestitam mojoj djeci na ovom bodu, ovo je veliki bod za nas. Hvala našim navijačima koji su stigli iz Tuzle i domaćinu na fer i korentnoj igri. Mogu slobodno reći da sam zadovoljan ovim remijem", izjavio je Jagodić.

PREMIJER LIGA, 3. kolo:

Krupa - Sloboda 0:0

Borac - Mladost DK (20) (Admir Šehović - Sarajevo)
Sarajevo - GOŠK (20) (Miloš Gigović - Gradiška)

Subota:
Radnik - Zrinjski 2:1 (1:0)
/Srećković 44, Glišić 84 - Barišić 58/

Željezničar - Vitez 1:0 (0:0)
/Ćosić 63 autogol/


Petak:
Široki Brijeg - Čelik 4:0 (2:0)
/Krstanović 35, 37, 54, Begonja 51/

TABELA: Radnik 7, Široki Brijeg 6, Borac (-1) 6, Zrinjski 6, Mladost (-1) 6, Željezničar 6, Sarajevo (-1) 3, Krupa 3, Vitez 1, Sloboda 1, GOŠK (-1) 0, Čelik 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC