• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac ulovio bod na Pecari

Lider Premijer lige BiH, banjalučki Borac osvojio je bod u derbiju 19. kola u Širokom Brijegu (0:0). Laktaši predali "fenjer" Slobodi.

 PREMIJER BiH: Borac ulovio bod na Pecari Izvor: MONDO

Dvoboj prve i treće ekipe prvenstva BiH donio je bolju igru Širokobriježana, koji su stvorili više prilika i bili bliže trijumfu, ali je mrežu Banjalučana dva puta spasavala prečka, kao i odlične intervencije golmana Milinovića.

Ono što je trener crveno-plavih Zoran Marić zacrtao pred put u Hercegovinu, a to je da Borac ostane neporažen je ostvareno, pa će Banjalučani i poslije 19. kola ostati lideri, bez obzira na ishod utakmice u Mostaru između Zrinjskog i drugoplasiranog Željezničara.


Borac se na Pecari opredijelio na defanzivu i na brze kontranapade, a najbolju šansu za banjalučki klub propustio je Stevanović u finišu prvog poluvremena, kada je njegov šut fijuknuo pored stative.

Trener Banjalučana Zoran Marić bio je zadovoljan igrom svojih izabranika.

"Objektivno, meč je bio jako zanimljiv i dinamičan iako je bilo 0:0. Široki je u prvom dijelu bio bolji, a u nastavku smo mi za nijansu bili kvalitetniji. Suštinski, remi je realan rezultat",
rekao je popularni Džimi.

Njegov kolega sa klupe Širokobriježana Toni Karačić takođe smatra da je utakmica bila vrlo dobra, ali nikako ne može da bude zadovoljan rezultatom, jer njegovi igrači u četiri meča ovog proljeća nisu upisali nijedan trijumf.

"Nismo zadovoljni rezultatom, ali Borac je zasluženo osvojio bod. Mi ćemo pokušati da se u nastavku šampionata priberemo i već protiv Slobode upišemo prvu pobjedu u proljećnom dijelu Premijer lige BiH",
izjavio je Karačić.

Fudbaleri Laktaša deklasirali su Velež (3:1) u subotnjem susretu i napustili posljednje mjesto na tabeli.

Za devet minuta domaćin je pogocima Cvetkovića, i Novakovića (dva) srušio "rođene", koji su u srijedu bili bolji od Sarajeva. Gosti iz Mostara su u nastavku uspjeli samo da preko Salihovića postignu počasni gol.

Ovo je Laktašanima treća uzastopna pobjeda, nakon startnog poraza od Borca u Banjaluci u nastavku sezone prvenstva BiH. Redom su ovog proljeća pred dosadašnjim "fenjerašem" padali Sloboda (2:0), Modriča u gostima (2:0) i sada mostarski Velež (3:1).

"Fenjer" je od subote preuzela tuzlanska Sloboda, koja je u Zenici poražena od Čelika (2:1) iako je vodila na poluvremenu. Tuzlaci imaju tri boda manje od Laktaša, ali i meč manje.

Susret u Trebinju između Leotara i Modriče završen je pobjedom domaćina (3:1), dok je Zvijezda u drugom dijelu "minimalcem" savladala Rudar iz Prijedora (1:0).

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa, Sarajevo je na "Koševu" za prvih 16 minuta steklo dvostruku prednost nad "manjim" gradskim rivalom Olimpikom (2:1), koji je u nastavku smanjio, ali nije mogao do remija.

Golove za domaćina su postigli Belošević i Ihtijarević, dok je strelac za Olimpik bio Šaranović.

Sa nova tri boda, "bordo" tim, koji ima utakmicu manje, izjednačio se sa Širokim Brijegom i Željezničarom na drugom mjestu prvenstvene tabele.



PREMIJER LIGA BiH 19. KOLO

Subota (15 h)

Zvijezda - Rudar 1:0 (0:0)
/Delić 71/

Čelik - Sloboda 2:1 (0:1)
/Obuća 63, Jamak 73 - Mostarlić 42/

Leotar - Modriča 3:1 (1:0)
/Ristić 4, Šešlija 83, Magazin 89 - Stokić 65/

Laktaši - Velež 3:1 (3:0)
/Cvetković 33, Novaković 36, 42 pen - Salihović 59/

Široki Brijeg - Borac 0:0

Sarajevo - Olimpik 2:1 (2:0)
/Belošević 7, Ihtijarević 16 - Šaranović 59/

Nedelja (15 h)

Slavija - Travnik
Zrinjski - Željezničar

TABELA: Borac 38, Željezničar (-1) 34, Sarajevo (-1) 34, Široki 34, Zrinjski (-1) 31, Velež 30, Leotar 29, Olimpik 25, Travnik (-1) 24, Zvijezda 23, Slavija (-1) 22, Rudar P. 22, Modriča 21, Čelik 21, Laktaši 17, Sloboda (-1) 14.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC