• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Opet "ludi" Verder, poraz Bajerna

Bajern izgubio u Franfkurtu iako je do 87. minuta vodio 1:0. Verder dva puta gubio od Bohuma, a onda preokrenuo. Bajer posustaje...

 BUNDES: Opet "ludi" Verder, poraz Bajerna Izvor: MONDO

Još jedno "ludo" kolo u Bundesligi, u kojem je Verder ponovio dramu od prije 48 sati iz Lige Evrope, a Bajern izgubio od Ajntrahta u Frankfurtu u posljednja dva minuta!

U 27. kolu Bundeslige, Bajern je vodio protiv Ajntrahta 80 minuta (Miroslav Klose dao gol u 7. minutu), a onda je za dva minuta primio dva gola i zabilježio prvi poraz poslije 19. mečeva.

Ajntraht je na pobjedu protiv Bajerna čekao pune tri godine ili 14 takmičarskih mečeva. A koliko su zaslužni strijelci Sume i Fenin, toliko je i odbrambeni fudbaler Bajerna Alaba, koji je kardinalno pogriješio kod oba pogotka domaćina.

Borba za "salataru" biće više nego neizvjesna. Šalke ima priliku da pobjedom nad Hamburgom u gostima u nedelju zasjedne na čelo tabele, a Bajer iz Leverkuzena porazom u Dortmundu propustio je šansu da se izjednači sa Bavarcima.

Junaci pobjede Borusije nad Bajerom bili su Lukas Barios, dvostruki strijelac, i golman Roman Vajndfeler.

Bajer posustaje u trci za titulom. Ekipa iz Leverkuzena poražena je drugi put uzastopno. Protiv Borusije je Bajer imao dva lica. Bolje u prvom, kada je "sabio" Borusiju na njeno polje, napadao, pogodio stativu (Štefan Kisling), a za to što se na odmor otišlo bez golova najzalužniji je bio Vajndfeler.

Kako je počelo drugo poluvrijeme, sve se obrnulo. Kisling je morao u svlačionicu zbog povrede, a onda je krenula mašina popularnih "milionera" sa Vestfalena.

Najprije je Borusija u 48. minutu imala korner, a odmah potom Lukas Barios protura loptu kroz noge kapitenu Bajera Manuelu Fridrihu i postiže svoj prvi gol na meču.

Vrlo brzo Borusija je povećala prednost. Bajer je izgubio loptu na 35 metara od gola, praktično su je igrači ekipe iz Leverkuzena dodali Mohamedu Zidanu, koji sjajno izbacuje Bariosa za 2:0. Bio je to Bariosov 15. gol u šampionatu.

Tačku na veliku pobjedu od 3:0 stavio je Bugarin Dimitar Rangelov u finišu utakmice. To je treća uzastopna pobjeda Borusije.

Nije prošlo ni punih 48 sati od fenomenalnog meča Verdera protiv Valensije u Ligi Evrope (4:4), poslije kojeg je doduše ekipa iz Bremena ispala, a na "Vezeru" još jedna drama. Ovog puta sa hepiendom za domaće.

Bohum je dva puta vodio, ali je Verder oba puta stizao vođstvo gostiju, da bi Torsten Frings doneo ekipi iz Bremena važnu pobjedu u borbi za Ligu šampiona.

Štugart se brzo oporavio od debakla na Nou Kampu u Ligi šampiona. Ekipa Zdravka Kuzmanovića (igrao cio meč) savladala je Hanover golovima Ćiprijana Marike.

Nekadašnja "luda družina" iz Hofenhajma ni treću utakmicu zaredom nije dala gol. Protiv Nirnberga u gostima Hofenhajm je osvojio bod.

Frajburg je protiv Majnca osvojio važne bodove u borbi za opstanak.

REZULTATI 27. KOLA:

subota:

Ajntraht - Bajern 2:1 (0:1)
/Sume 87', Fenin 89' - Klose 7'/

Frajburg - Majnc 1:0 (1:0)
/Flum 10'/

Nirnberg - Hofenhajm 0:0

Štutgart - Hanover 2:0 (1:0)
/Marika 36', 54'/

Verder - Bohum 3:2 (0:1)
/Pizaro 58', Marin 65', Frings 81' - Šestak 14', Dedić 63'/

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 3:0 (0:0)

petak:

Keln - Borusija Menhegladbah 1:1 (0:0)
/Maniš 79' - Rojs 56'/

nedelja:

Hamburg - Šalke
Volfsburg - Herta

TABELA: Bajern 56, Šalke (-1) 54, Bajer 53, Borusija D. 48, Verder 45, Hamburg (-1) 43, Majnc 38, Štutgart 38, Ajntraht 38, Volfsburg (-1) 37, Hofenhajm 33, Borusija M. 31, Keln 28, Bohum 27, Nirnberg 25, Hanover 23, Frajburg 23, Herta 15 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC