• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: I Partizan zna za proljeće

Partizan opet učinio šampionsku trku neizvjesnom. Revanš Čukaričkom sa kamatom, Zvezda sada "bježi" samo dva boda.

 JSL: I Partizan zna za proljeće Izvor: MONDO

Imala je Crvena zvezda prošle nedelje +8 u odnosu na Partizan (doduše samo na 24 sata), a nedelju dana kasnije prednost crveno-bijelih nad "vječitim rivalom" je samo dva boda.

Partizan je rutinski savladao "fenjeraša" Čukarički 3:0, golovima Aleksandra Davidova, Klea i Radosava Petrovića i uradio je ono što je 6.000 njegovih navijača, koliko ih je bilo na stadionu u Humskoj, očekivalo - da učini trku za titulom još neizvjesnijom.

Partizan je poveo poslije duge akcije u 27.minutu. Išla je lopta oko šesnaesterca gostiju, došla je do Davidova koji je opalio sa 20-ak metara, lopta je na putu ka golu udarila u jednog fudbalera Čukaričkog i promijenila smjer, i golman bijelo-crnih Saša Radivojević je bio nemoćan.

To je drugi gol Davidova u dresu Partizana od dolaska ove zime (prvenac je dao na meču protiv Borca).

Partizan je, razumljivo, od početka do kraja imao inicijativu, postepeno je slamao otpor Čukaričana, a poslije vodećeg gola crno-bijeli su u prvom dijelu mogli još jednom da zatresu mrežu. Marko Lomić je odlično izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila prečku.

Mnogo je lakše Partizan igrao poslije vodećeg gola, a kada je na početku drugog dijela dao i drugi, utakmica je praktično bila gotova.

Akciju je poveo Davidov, doturio je loptu do Lomića koji odlično centrira, pravo na glavu Kleu koji postiže svoj sedmi gol u ovoj sezoni.

Mogao je Kleo i do osmog gola, ali je u odsudnom trenutku loše reagovao i sa par metara promašio fudbal.

Konačan rezultat postavio je srpski reprezentativac Radosav Petrović u 88. minutu, koji se našao sam pred Radivojevićem i iz drugog pokušaja šmekerski ubacio loptu u mrežu.

Partizan je i dalje jedina ekipa u Superligi Srbije koja nije primila nijedan gol ovog proljeća.

Osim golova, navijačima Partizana ispunjena je još jedna želja - prvi put u sezoni zajedno su igrali Moreira i Saša Ilić, a za crno-bijele debitovao je i mladi štoper Vojislav Stanković, koji je zimus došao iz OFK Beograda.

STEVANOVIĆ: VRHUNSKI!

Partizan je i dalje jedina ekipa u Superligi koja nije primila nijedan gol ovog proljeća.

Osim golova, navijačima Partizana ispunjena je još jedna želja - prvi put u sezoni zajedno su igrali Moreira i Saša Ilić, a za crno-bijele debitovao je i mladi štoper Vojislav Stanković, koji je zimus došao iz OFK Beograda.

"Neki put igra i rezultat govore više od riječi. Ovo je bila četvrta utakmica koju smo odigrali na visokom nivou, kako u organizacionom tako i u tehničkom i taktičkom smislu. Još jednom se potvrdilo da je lakše kada se postigne gol na vrijeme. Vezni red kao i cijela ekipa odradili su vrhunski dio posla", rekao je poslije meča trener Partizana Goran Stevanović.

On nije želio da komentariše ishod meča u Kragujevcu, odnosno pobjedu Metalca nad Zvezdom: "Ne, nemam komentar", rekao je Stevanović.

Na insistiranje novinara, ipak je dodao: "Rekao sam i kod minus 5 da ništa nije gotovo, isto bih pričao i da je bilo minus 8. Meni je najvažnije da igramo dobro i da publika može da uživa".

Izvještaje sa ostalih mečeva odigranih u subotu pročitajte OVDJE

REZULTATI 19. KOLA:

Smederevo - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Živković 73/

Metalac - Crvena zvezda 2:1 (0:0)
/Miljković 53, Simović 90+4 - Bogdanović 90p/

Napredak - OFK Beograd 1:2 (1:1)
/Jao 23 - Saša Marković 12, 74/

Spartak - Javor 0:0

BSK - Hajduk 3:0 (2:0)
/Kajević 5, Đukić 17, Babić 61/

Jagodina - Borac 0:1 (0:1)
/Spirovski 36/

Partizan - Čukarički 3:0 (1:0)
/Davidov 27', Kleo 53', Petrović 88'/

nedelja:

Rad - Mladi radnik (15.00)

TABELA: Crvena zvezda 49, Partizan 47, Spartak 33, Vojvodina 30, OFK Beograd 30, Metalac 27, Smederevo 26, Javor 25, Jagodina 25, BSK 22, Borac 22, Mladi radnik (-1) 20, Napredak 17, Hajduk 17, Rad (-1) 15, Čukarički 12 bodova.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC