• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter opet nije dobio, Vučinić tri puta!

Fudbaleri prvaka Italije, dva puta su u nedelju dana putovali na Siciliju i od mogućih šest bodova, vratili su jedan u Milano.

 SERIJA A: Inter opet nije dobio, Vučinić tri puta! Izvor: MONDO

Poslije poraza u meču sa Katanijom (1:3), nerazuri su u subotu uveče odigrali neriješeno sa Palermom - 1:1.

To je peti remi Intera u posljednjih sedam kola, uz pobjedu i poraz, tako da njegov najveći rival Milan u nedelju ima priliku da vjerovatno prvi put od sezone 2003/04 dođe na vrh tabele!

A, 7. februara, poslije 22. kola, Inter je imao deset bodova više od Milana...

Treće gostovanje u nedelju dana za fudbalere Intera, poslije Katanije i Čelsija, počelo je dobro. Najbolji strijelac tima Dijego Milito realizovao je penal i Inter je došao u vođstvo u duelu sa timom koji ove sezone još nije poražen kod kuće (10-4-0).

Nepobjedivost je odbranio Edison Kavani, koji je u 24. minutu poravnao na 1:1.

Prvi put od kada je isključen u utakmici sa Sampdorijom (0:0), zbog čega je zaradio tri meča suspenzije, ekipu Intera sa klupe je predvodio Žoze Murinjo. Portugalac sa svojim timom, u kojem je od prvog minuta igrao Dejan Stanković, nije uspio da ponovi remek djelo sa Stamford Bridža i na Renco Barberi.

Tu je Inter ostvario tri pobjede uz remi tokom posljednjih pet godina, ali će poslije drugog neriješenog ishoda na Barberi biti suočen sa padom na drugo mjesto...

ROMA MAGICA!




Drugo, pa i prvo mjesto ponovo mjerka Roma.

"Vučica" je u subotu uveče vodila 2:0, ali je na kratko bilo neriješeno prije nego je Udineze konačno poražen sa 4:2. Utakmicu sezone odigrao je Mirko Vučinić, koji je postigao tri gola, a bilo je i lijepih poteza od strane Crnogorca.

U 24. minutu, sjajnim potezima i pogocima Luke Tonija i Vučinića, Roma je vodila sa 2:0 i delovala kao dominantan tim, ali se raspoloženje znatno pokvarilo na Olimpiku, kada je proradio kapiten Udinezea Antonio Di Natale. On je postigao 20. i 21. gol u sezoni za 2:2, kada je predsjednici Rome Rozeli Sensi umalo pozlilo.

Novo vođstvo Roma je stekla sa penala, koji je dobro izveo Vučinić. Prethodno je Maurisio Isla "glupo" srušio Žeremija Menea u kaznenom prostoru (65. minut). Kada je bilo 3:2, Roma je nastavila da napada, a Vučinič je stigao do "het-trika", tako da Roma sada ima četiri boda manje od Intera.

Roma je bila u seriji od sedam pobjeda, prije nego je upisala tri uzastopna remija. Možda je ovo nagovještaj nove potjere rimskog tima, koji i dalje čeka povratak Frančeska Totija.

FIORENTINA JE ŽIVA!



Bolna i pomalo nepravedna eliminacija iz Lige šampiona, kao da je trgla fudbalere Fiorentine iz rezultatske agonije u Seriji A.

Drugu uzastopnu, ujedno i ubjedljivu pobjedu u kalču, Viola je ostvarila u subotu na Artemio Frankiju, gdje je Đenova bila "otvorena" u 5. minutu, a onda dovršena u finišu meča - 3:0 (1:0).

Sa nova tri boda, Fiorentina je preskočila Đenovu na tabeli.

Prije sedam dana, tim Ćezarea Prandelija dobio je Napoli u gostima sa 3:1 i tako nanio prvi poraz Napolitancima na San Paolu. A, do tog meča i preokreta iz 0:1 u 3:1, "ljubičasti" su u Seriji A zabilježili samo jednu pobjedu u devet kola, uz dva remija...

Argentinac Mario Santana postigao je gol poslije pet minuta igre i na taj način najavio ubjedljiv poraz Đenove, na čijim mečevima u posljednje vrijeme "pada kiša golova". Đenovljani su izgubili od Juventusa sa 3:2, pa dobili Udineze sa 3:0, potom bili poraženi kod kuće od Bolonje sa 4:3, onda oni bili ti koji su iz goleade izašli kao pobjednici u duelu sa Kaljarijem (5:4), da bi sada izgubili od Fiorentine sa 3:0.

Drugi gol za Violu postigao je Alberto Đilardino sa penala u 73. minutu, a treći je bio djelo tinejdžera Kume Babakara iz Senegala u 86. minutu.

Babakar je rođen 1993. godine...

PAROVI I REZULTATI 29. KOLA:

Fiorentina - Đenova 3:0 (1:0)
/Santana 5, Đilardino penal 73, Babakar 86/

Palermo - Inter 1:1 (1:1)
/Kavani 24 - Milito penal 11/

Roma - Udineze 4:2 (2:1)
/Toni 15, Vučinić 23, penal 66, 82 - Di Natale penal 38, 61/

U nedelju (15.00):

Milan - Napoli
Atalanta - Livorno
Bari - Parma
Kaljari - Lacio
Kjevo - Katanija
Sijena - Bolonja
Sampdorija - Juventus (20.45)

TABELA: Inter (+1) 60, Milan 58, Roma (+1) 56, Palermo (+1) 47, Juventus 45, Fiorentina (+1) 44, Sampdorija 44, Đenova (+1) 42, Napoli 41, Kaljari 39, Bari 38, Parma 37, Kjevo 35, Bolonja 35, Katanija 31, Udineze (+1) 31, Lacio 26, Livorno 24, Atalanta 22, Sijena 22.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC