• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić o Pižonu: Nismo prenaglili

U Zvezdi presjekli "preko noći", ali su uvjereni da će "šok terapija" trgnuti igrače. Lukić: "Pižon nije krivac, ali morali smo nešto da promijenimo".

 Lukić o Pižonu: Nismo prenaglili Izvor: MONDO

Za samo jedan dan, poslije prvog poraza u nastavku fudbalskog prvenstva, u Crvenoj zvezdi se sve promijenilo. Iznenada, trener Vladimir Petrović-Pižon je smijenjen, a namjera uprave je da ovim potezom trgne ekipu.

Poslije (ne)prospavane noći nakon poraza od Metalca u Kragujevcu (1:2), Upravni odbor Zvezde je hitno zasjedao u nedelju ujutru i presjekao - Pižon odlazi, a na njegovo mjesto postavljen je Ratko Dostanić, koji će, igrom sudbine, u srijedu voditi prvi tim protiv jednog od svojih bivših klubova - Smedereva.

Predsjednik crveno-bijelih Vladan Lukić izjavio je novinarima da je uprava jednoglasno prihvatila njegov i prijedlog sportskog direktora Ivana Adžića o promjeni na mjestu trenera, ali je podvukao da niko ne smatra da je Pižon krivac.

"Smatramo da je ekipi potrebno da se trgne. Poraz od Metalca nas je u to još više uvjerio, a da je potrebna nekakva promjena vidjelo se i na nekim drugim mečevima, posebno u prvim kolima proljećnog dijela sezone", rekao je Lukić.

Prvi čovjek Zvezde, međutim, ističe da Vladimir Petrović nije anatemisan i da su mu vrata kluba uvijek otvorena.

"Ovu ekipu smo selektirali ja, Adžić i Pižon i daleko od toga da smatramo da je on krivac. Samo smo na stanovištu da je potrebna neka vrsta promjene. Pižon je i ranije vodio Zvezdu, vodiće je ponovo, vrata njegovog kluba mu nikad nisu zatvorena", rekao je Lukić i dodao da "ne misli da je rukovodstvo kluba prenaglilo".

On nije želio da odgovori šta se zamjera Pižonu, rekavši da je detaljna analiza za klupsku upotrebu.

Nema upiranja prsta u bilo koga, samo smo se dogovorili da nešto promijenimo kako bi donijeli boljitak Zvezdi, dodao je Lukić.

Malo je bilo vremena za upravu Zvezde, jer već u srijedu je novi ispit, dolazi Smederevo u vanrednom, 20. kolu Jelen Superlige Srbije. Zato je za trenera prvog tima postavljen Ratko Dostanić, zimus doveden na funkciju direktora Omladinske škole.

Dostanić je već vodio prvi tim Zvezde u sezoni 2004/05. Tada je u prvenstvu Srbije i Crne Gore osvojio drugo mjesto, a u finalu Kupa poražen od Železnika.

Zašto Dostanić?

"Dostanić poznaje ekipu, tu je nekoliko mjeseci, imao je priliku da gleda tim i može najbrže da se uklopi", glasio je odgovor Lukića, koji je dodao da je uz Dostanića kandidat za trenera bio i crnogorski stručnjak Miodrag "Grof" Božović.

Odluka o smjenjivanju Petrovića i dolasku Dostanića saopštena je igračima uoči treninga u nedelju.

"Igračima smo rekli da ćemo zbiti redove. Oni su svi profesionalci, veliki zvezdaši i znaju šta im je činiti, a to je pobjeda u utakmici u srijedu", rekao je Lukić.

Zvezda je ove sezone dva puta poražena (od Partizana 1:2 i u subotu od Metalca 1:2), ali je njena igra u pojedinim mečevima, pogotovo na početku proljeća bila zabrinjavajuća.

Crveno-bijeli su čak 10 puta ostvarili minimalne pobjede (sedam puta je bilo 1:0, a trii puta 2:1) od 16 pobjeda. Od tih 10 "minimalaca" čak šest puta to su učinili na svom stadionu, a pritom su imali ogromnu podršku navijača tokom cijele sezone. Za srpske prilike, podrška je čak bila u nesrazmjeri sa onim što se prikazuje na terenu, ali ljubav je ipak iracionalna stvar.

Upitan da li misli da sa takvom igrom Zvezda može nešto da učini u Evropi, Lukić je odgovorio da je to pitanje koje daleko seže u budućnost.

"Razgovaraćemo o Evropi kad za to bude vrijeme. Naravno da mislimo na budućnost, ali kad to dođe na red onda ćemo javno iznijeti svoja razmišljanja i poteze", odgovorio je predsjednik crveno-bijelih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC