• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Zvezde divljali u Kragujevcu

Kragujevačka policija saopštila je da je na tri lokacije u gradu uhapsila 17 osoba zbog nereda.

 Navijači Zvezde divljali u Kragujevcu Izvor: MONDO

Nereda je bilo prije, za vrijeme i poslije utakmice na stadionu "Čika Dača", u kojima nije bilo povrijeđenih, a navijači "Crvene Zvezde" uništili su 238 sjedišta na stadionu.

U saopštenju je istaknuto da su, zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije, spriječene teže posljedice tokom subotnje utakmice Jelene super lige između fudbalskih klubova "Metalac" iz Gornjeg Milanovca i "Crvena Zvezda" iz Beograda, koja je odigrana u Kragujevcu na stadionu "Čika Dača".

Prema navodim policije, u 90.minutu utakmice Aljoša Aćić (20) iz Beograda je sa sjeverne tribine stadiona na kojoj su bili navijači "Crvene Zvezde" preskočio ogradu i pokušao da kroz kordon pripadnika Žandarmerije, koji je stajao na atletskoj stazi, uđe na teren.

Kako je Aćić uz upotrebu sredstava prinude u tom spriječen, navijači Zvezde počeli su da lome sjedišta i njima gađaju pripadnike Žandarmerije, navodi se u saopštenju i dodaje da su oštetili ukupno 238 sjedišta, od kojih je 211 na sjevernoj tribini.

Aćiću, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, određena je mjera zadržavanja u trajanju do 48 sati, poslije čega će biti sproveden istražnom sudiji Višeg suda zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Policija saopštava da je uhapsila tri osobe koje su prije odigravanja utakmice, nešto poslije 14 sati, u blizini Kliničkog centra u Kragujevcu napala dvojicu navijača kojima je ukazana medicinska pomoć u toj zdravstvenoj ustanovi.

Od tih trojice napadača, policija je meru zadržavaja odredila Aleksandru Milenkoviću (23) iz Kragujevca koji će biti sproveden istražnom sudiji zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Policija navodi da je oko 19 sati u centru Kragujevca ispred kafića "Luka" došlo do sukoba četvorice navijača koji su po skraćenom postupku, zajedno sa još četiri osobe koje su iz kafića vrijeđale i prijetile navijačima, sprovedene Prekršajnom sudu u Kragujevcu.

Policijska uprava u Kragujevcu navodi i da je prije, u toku i poslije završetka utakmice na 35 mjesta u gradu postavila punktove kako bi se preventivno djelovalo i spriječile incidentne situacije.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC