• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najeo se pirinča, pa daje golove!

Hajduk Kula - Partizan 0:1 (strelac Đorđević), Partizan - Smederevo 1:0 (strelac Đorđević), Borac Čačak - Partizan 0:1 (strelac Đorđević).

 Najeo se pirinča, pa daje golove!  Izvor: MONDO

Nenad Đorđević, defanzivac Partizana i pojačanje vredno devet (šampionskih) bodova, najubojitija je karika u lancu ekipe, koja je ovog proleća ostala uskraćena za goleade u kreaciji napadačkog trija Jovetić-Dijara-Moreira.

Pisalo se ovih nedelja o čudesnim golovima eks-reprezentativca, koji se u januaru vratio u Humsku iz japanske Džej-lige. Da daje golove znamo. Ono što ne znamo je - kako?!

"Ne znam da li je zato što sam se u Japanu najeo pirinča ili je nešto drugo", našalio se presrećni Đorđević po povratku iz Čačka.

Ipak, u tom Čačku nije sve bilo bajno za njega, iako je postigao prelep, pa još pobedonosni gol u nadokandi vremena i to kada je njegov tim igrao sa desetoricom.

"Da kojim slučajem živim u Africi i da me vređaju na rasnoj osnovi, verovatno bih odreagovao mnogo gore nego Dijara u Čačku. Zato sam i "pucao" u publiku posle pobedonosnog gola. Ne znam da li tamošnji navijači uopšte znaju šta je rasizam, ali nije im prvi put da im se to događa", pričao je Đorđević o trenutku kada su "Čete" vređale Senegalca, posle njegovog isključenja.

"To što Dijara ima crnu boju kože, ne znači da je majmun ili zver. Pričali smo sa njim u svlačionici i rekao mi je da mu je pukao film i da nije mogao da izdrži".

Dijara je po izlasku sa terena pokazao srednji prst navijačima Borca, kojima je ovo treći rasistički ispad u kratkom periodu. Upravo zbog toga, dvojica tamnoputih fudbalera ovog kluba napustila su Čačak bez reči, jer su ih sopstveni navijači vređali na rasnoj osnovi, ali i fizički napali.

No, glavna tema je, ipak, Nenad Đorđević. Posle šale na račun golova koje postiže kao na traci, zanimljiv je i komentar odlučujućeg trenutka meča, kada je "parabolom" sa 30 metara smesio fudbal u mrežu Borca. Taj potez računa se tri boda.

"Vreme je isticalo i dvoumio sam se da li da šutiram "punom" ili da gađam mrežu. Osećao sam se potpuno opušteno, kao da se igram sa decom u parku... Na snimku sam kasnije primetio da sam lopti prišao pomalo potcenjivački. U tom trenutku odlučio sam da ne šutnem svom snagom i pogodio sam. Nisam neki vrhunski izvođač slobodnjaka, ali umem da iznenadim golmane", pričao je junak "Zemunela".

"Da iznenadim golmane, ali i sebe".

Međutim, nije sve to tako slučajno.

"Znao sam da mogu dobro da šutnem slobodan udarac. Svakog četvrtka pobeđivao sam konkurente, tako da je bilo logično da ja uzmem zalet u Čačku".

Znao je Đorđević, kada se mreža zatresla, kakav će uticaj njegov gol imati na tabelu MSL uoči starta poslednjeg, trećeg kruga u sredu. Sedam bodova više od Crvene zvezde "sitnica" je, koja prililčno neubedljivoj igri crno-belih ovog proleća može samo da olakša posao u završnici.

"Prednost jeste velika, ali nemamo prava da se opuštamo. Do kraja ima još mnogo da se igra i iz susreta u susret moramo da igramo još bolje. Prostora za napredak sigurno ima, iako je očigledno da igramo bolje nego na početku prolećnog dela sezone", sumira pouzdani štoper, koji u paru sa Milanom Vješticom čini potpuno novi tandem defanzivaca u timu.

Partizan u prvom kolu trećeg kruga takmičenja, a 23. od starta MSL, dočekuje poslednjeplasiranu Bežaniju u sredu u 15 časova na stadionu u Humskoj.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC