• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Gdje Pižon stade, ja...

Ratko Dostanić ponovo u ulozi trenera Zvezde: "Ovaj tim ima kvalitet, treba da ga izvučem iz apatije".

 Dostanić: Gdje Pižon stade, ja... Izvor: MONDO

Ratko Dostanić je deveti trener u istoriji Crvene zvezde koji se vraća na klupu crveno-bijelih.

Odlukom Upravnog odbora Zvezde u nedelju ujutru, Vladimir Petrović-Pižon je smijenjen, a naslijedio ga je Ratko Dostanić, koji je praktično prekomandovan sa mjesta direktora Omladinske škole na poziciju trenera prvog tima.

"Zvezda je ispred svih nas! Ja sam u službi kluba i učiniću sve što treba da budemo prvaci i da nastavimo ono što je Pižon započeo", rekao je Dostanić na konferenciji za novinare u nedelju u prostorijama kluba.

Dostanić je rekao da u bliskoj budućnosti neće mnogo mješati karte u ekipi i ocijenio je da Zvezdin tim ima veliki kvalitet.

"Igra kod Petrovića dala je rezultat u jednom sistemu. Ja ništa bitno neću mijenjati jer nije trenutak, moramo da idemo stepenik po stepenik. Želim da Zvezda igra napadački, kao što mora, brzo i jednostavno.Ova ekipa ima kvalitet i svi zajedno, uz maksimalno angažovanje, možemo da odgovorimo ciljevima kluba", poručio je novi šef stručnog štaba crveno-bijelih.

Dostanić je rekao da će mu prvi zadatak biti da razgovara sa igračima, da im "očisti glave" kako bi dali maksimum, kao na početku sezone.

"Upali su u neku apatiju, ali moramo da izvučemo 300 odsto od svakog igrača", dodao je on.

Upitan je da uporedi situaciju iz 2004. godine kada je prvi put imenovan za trenera i sada.

"Ono je bio veoma loš trenutak, u Evropi smo napravili loše rezultate protiv PSV-a i Zenita, mada smo i tada imali dobrih momenata", odgovorio je Dostanić, dodajući da je svjestan šta se od njega očekuje i da je normalno da u klubu kao što je Zvezda postoji pritisak: "Na to sam navikao", dodao je.

Na konferenciji za novinare je bio i sportski direktor kluba Ivan Adžić, koji je rekao da je rastanak sa Pižonom bio prijateljski, "kako i dolikuje klubu kao što je Zvezda i Zvezdinoj zvezdi".

"Do smijenjivanja je došlo zbog loših igara i određenih neuspjeha. Ne mogu da kažem da je on jedini krivac, krivi smo svi zajedno, ali obično se u ovakvim situacijama prvo menja šef stručnog štaba. Morali smo da napravimo šok terapiju. Pižon je primio odluku kao veliki zvezdaš i kao prijatelj Zvezde. Vrata su mu otvorena, možda jednog dana bude u rukovodstvu", rekao je Adžić.

Sportski direktor Zvezde je dodao da je poslije utakmice u Kragujevcu održan "nešto duži sastanak" i saopštio da je bilo više kandidata za nasljednika Pižona.

"U nedelju ujutru smo se odlučili za Dostanića, jer njega svi znamo a i on poznaje ekipu".

Dakle, Dostanić po drugi put trener Zvezde. Još osam trenera prije njega se vraćalo na klupu crveno-bijelih: Milovan Čirić, Gojko Zec, Branko Stanković, Vladimir Petrović-Pižon, Vojin Lazarević, Slavoljub Muslin, Milorad Kosanović, dok je Ljupko Petrović čak tri puta bio trener Zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC