• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul poveo, Junajted pobijedio. Čelsi stao

Mančester junajted ne da vrh tabele, ne da titulu koja u njegovim vitrinama stoji od maja 2007. godine!

 PREMIJER: Liverpul poveo, Junajted pobijedio. Čelsi stao Izvor: MONDO

"Crveni đavoli" su u velikom derbiju engleskog fudbala pobijedili Liverpul rezultatom 2:1, mada su gosti već u petom minutu poveli preko Fernanda Toresa.

Sedam minuta kasnije izjednačio je Vejn Runi - poslije promašenog jedanaesterca, koji to možda nije bio - a Đi Sung Park u 60. minutu postavio konačan rezultat.

Junajted sedam kola prije kraja ima 69 bodova, dva više od Arsenala, a pet više od Čelsija, koji poslije podne gostuje Blekburnu, a u srijedu će odigrati i zaostali meč sa Portsmutom.

Na drugoj strani, Liverpul je sve dalje od cilja, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, osvajanjem četvrtog mjesta u Premijer ligi.

A počelo je fenomenalno po "crvene". Stiven Džerard uposlio je Dirka Kujta na desnom krilu, ovaj centrirao u srce šesnaesterca, gdje je Tores bio potpuno sam između trojice-četvorice domaćih fudbalera.

Španski centarfor zahvatio je loptu glavom, matirao nemoćnog Van der Sara i potvrdio da se poslije povrede vraća u formu. Može se reći i da je častio samog sebe za 26. rođendan, koji je proslavio u subotu...

Ali nije dugo potrajala njegova radost. Havijer Maskerano pokušao je da povlačenjem za dres zaustavi hitrog Antonija Valensiju. Kontakt je započet nekoliko metara ispred linije šesnaesterca, ali je Kolumbijac nastavio da trči i pao u kaznenom prostoru.

Sudija Hauard Veb pokazao je na "bijelu tačku" i izazvao buru negodovanja na obe strane. Menadžer Junajteda Aleks Ferguson smatrao je da bi Maskerano trebalo da dobije crveni karton, a Rafa Benitez da je to bio prekršaj, a ne penal.

Ko god da je bio u pravu, Runi je namjestio loptu i tukao u lijevu stranu, ali je Pepe Reina odlično reagovao i zaustavio taj šut. Na nesreću, lopta se odbila pravo na nogu najboljem strijelcu Premijer lige, koji nije pogriješio i drugi put - 1:1.

Runiju je to bio tek drugi pogodak u karijeri na mečevima sa Liverpulom. Prethodni je postigao još u januaru 2005!

Kako je vrijeme odmicalo, Mančester je preuzimao kontrolu i poslije jednog časa igre stigao do pobjedonosnog gola.

Centrirao je sa desnog krila Daren Flečer, a dok se Runi rvao sa Karagerom, Park je utrčao iz drugog plana i glavom u padu poslao loptu iza leđa Reine. Bio je to majstorski gol omalenog Korejanca, koji je u prvom poluvremenu propustio dvije polušanse upravo zbog svog visinskog hendikepa.

Nemanja Vidić pružio je vrlo dobru partiju, mada je u drugom poluvremenu opomenut žutim kartonom zbog ne tako oštrog starta na Toresu.

Blekburn i Čelsi igrali su 1:1 (0:1). Tim Karla Anćelotija je ostao na dvije pobjede u posljednjih pet prvenstvenih utakmica što ga je "koštalo" čelne pozicije na tabeli Premijer lige. Očigledno se nije oporavio od eliminacije iz Lige šampiona prošle nedelje od Intera.

Gosti su poveli već u šestom minutu. Nikolas Anelka je promiješao odbranu domaćina po desnoj strani i asistirao partneru iz navale, Didijeu Drogbi, koji se učvrstio na drugom mjestu liste strijelaca Premijer lige sa 22 gola (Runi ima 25).

Izjednačenje je donio El Hađi Dijuf u 70. minutu. Nadskočio je Paula Fereiru poslije centaršuta Mičela Salgada i glavom poslao loptu iza leđa golmana gostiju, Rosa Turnbula, koji je branio umjesto povređenog Petera Čeha.

Branislav Ivanović je bio u startnoj postavi Čelsija, ali se povrijedio u finišu prvog poluvremena, pa ga je zamijenio Juri Žirkov.

REZULTATI 31. KOLA:

Mančester junajted - Liverpul 2:1 (1:1)
/Runi 12p, Park 60 - Tores 5/

Fulam - Mančester siti 1:2 (0:2)
/Marfi 75p - Santa Kruz 7, Tevez 36/

Blekburn - Čelsi 1:1 (0:1)
/Dijuf 70 - Drogba 6/

U subotu:

Everton - Bolton 2:0 (0:0)
/Arteta 72, Pijenar 89/

Portsmut - Hal 3:2 (1:1)
/Smit 37, O'Hara 88, - Folan 27, 73/

Stouk - Totenhem 1:2 (0:0)
/Eterington 64p - Gudjonsen 46, Kranjčar 77/

Sanderlend - Birmingem 3:1 (2:0)
/Bent 5, 11, Kempbel 88 - Džerom 60/

Vigan - Barnli 1:0 (0:0)
/Rodaljega 90/

Aston Vila - Vulverhempton 2:2 (1:2)
/Kerju 16, 82 - Kradok 23, Milner 38ag/

Arsenal - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Denilson 5, Fabregas 83p/

TABELA: Mančester j. 69, Arsenal 67, Čelsi (-1) 65, Totenhem (-1) 55, Mančester s. (-2) 53, Liverpul 51, Aston Vila (-2) 50, Everton (-1) 45, Birmingem /-1/ 44, Fulam /-1/ 38, Stouk /-1/ 36, Blekburn /-1/ 35, Sanderlend /-1/ 34, Bolton 32, Vigan 31, Vulvs (-1) 28, Vest Hem (-1) 27, Barnli 24, Hal (-1) 24, Portsmut (-1) 13 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC