• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Metalac 12, Hajduk 0!

Da je fudbalsko prvenstvo Srbije počelo 27. februara, na prvom mjestu na tabeli bio bi Metalac iz Gornjeg Milanovca.

 Superliga u brojkama: Metalac 12, Hajduk 0! Izvor: MONDO

Četiri meča i četiri pobjede ekipe Nenada Milovanovića (12 bodova, uz gol-razliku 7:2), koje su je vinule do šestog mjesta na tabeli, sa samo tri boda manje od Vojvodine i OFK Beograda!

Od toga je Metalac ostvario dve vrlo značajne i iznenađujuće pobjede nad Vojvodinom (3:1) i Crvenom zvezdom (2:1).

Metalac je jesenas bio jedna od najlošijih ekipa sa samo 15 bodova iz 15 mečeva, a već poslije prva četiri kola nastavka sezone ima 12 poena!

Upravo je Metalac "kumovao" promjenama na kormilu prvog tima najprije Vojvodine (Branka Babića naslijedio Milan Đuričič), zatim i Crvene zvezde (umjesto Vladimira Petrovića Pižona uprava postavila Ratka Dostanića za šefa stručnog štaba).

U 19. kolu JSL postignuto je ukupno 19 golova, a mreže se nisu tresle jedino na meču Spartak - Javor.

Partizan je i dalje jedina ekipa koja nije primila gol ovog proljeća (gol-razlika 8:0), dok je odbrana Spartaka poklekla samo jednom (i to u meču protiv Borca u Čačku u 18. kolu, kada su Subotičani slavili 2:1).

Tabela proljećnog dijela sezone izgleda ovako: Metalac 12 bodova, Partizan i Spartak po 10, Zvezda 9, Smederevo 7, Vojvodina, OFK Beograd, Javor i BSK po 6, Jagodina, Mladi radnik i Čukarički po 4, Rad i Borac po 3, Napredak 1 i Hajduk bez ijednog boda.

Spartak je remijem sa Ivanjičanima pokvario učinak, jer je do ovog kola, uz Metalac i Zvezdu, bio jedini sa maksimalnim učinkom. Ipak, ni Spartak ne zna za poraz, baš kao i Metalac, Partizan i Javor (jedna pobjeda i tri remija).

Ovo kolo obilježili su Andrija Kaluđerović (Rad) i Saša Marković (OFK Beograd). Obojica su bili dvostruki strijelci i ključni igrači u pobjedama svojih ekipa.

Trijumfom od 3:2 nad Mladim radnikom, Rad je konačno upisao prve bodove ovog proleća (poslije tri vezana neuspjeha), a "romantičari" su zabilježili drugu pobjedu (najprije protiv Rada 3:2, a potom u Kruševcu protiv Napretka 2:1).

Kaluđerović se sa deset golova probio na drugu poziciju na listi strijelaca, a ispred njega je Dragan Mrđa sa dva pogotka više.

Prvu pobjedu i ujedno prve bodove u nastavku upisao je i čačanski Borac. Poslije tri uzastopna neuspjeha i samo jednog gola u tri meča (Boban Dmitrović u porazu od Spartaka 1:2), Borac je slavio u Jagodini, miminalno.

U ovom kolu sviran je samo jedan penal i to za Crvenu zvezdu protiv Metalca, a precizan je bio Vladimir Bogdanović. Za Zvezdu je ove sezone dosuđeno ukupno šest penala (najviše od svih timova JSL), a realizovala je četiri. Protiv crveno-bijelih dva puta je dosuđena najstroža kazna (oba na proljeće) i oba puta su protivnici bili precizni (Rad i Napredak).

Za Partizan je, recimo, sviran samo jedan penal (i realizovan je), a nijedan protiv crno-bijelih. Isto važi za Javor. Po jednom su penale izvodili i Hajduk, Borac, Spartak, Mladi radnik i Čukarički.

Hajduk je ostao jedina ekipa bez ijednog boda ovog proljeća, uz gol-razliku 2:10! Najviše remija ima Javor - čak tri (2:2 protiv Čukaričkog i dva puta po 0:0 - sa Partizanom i Spartakom). Ivanjičani imaju najviše neriješenih mečeva, gledajući cijeli dosadašnji tok sezone - čak deset.

Čukarički je, poslije vrlo dobrog starta u nastavku sezone (remi protiv Javora u Ivanjici i pobeda nad Hajdukom na Banovom brdu), vezao dva ubjedljiva poraza, najprije od Vojvodine u Novom Sadu 0:4, a potom i u Humskoj od Partizana 0:3.

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC