• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulalić: Velikani, ugledajte se na Mladost

Autor mondo.ba

Trener Mladosti Edis Mulalić poslije remija sa Sarajevom (1:1) je naglasio da mnogi klubovi iz Bosne i Hercegovine bi mogli da se ugledaju na klub iz iz Doboja kod Kaknja.

 Mladost - Sarajevo, izjave Edis Mulalić, Senad Repuh Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  U derbiju četvrtog kola Premijer lige BiH, Mladost je nekoliko minuta dijelilo od nastavka serije pobjeda, ali je centarfor "bordo" kluba Mersudin Ahmetović poslije kornera glavom pogodio mrežu domaćina i osigurao bod Sarajevu - 1:1.

"Ne smijemo biti nezadovoljni s osvojenim bodom protiv Sarajeva i rezultatima u dosadašnja četiri kola. Prošli smo vrlo dobro i valja nam dalje raditi", rekao je Mulalić čiji je tim ostao lider na tabeli šampionata BiH.

"Neki su nam se smijali kad sam govorio da ćemo spavati na terenu, a to i radimo. Može biti zlatan trening, sjajna analiza protivnika, ali ako igrači na terenu ne odgovore, džaba sve. Zato njima pripada sva zasluga za dobre rezultate. Drago mi je što smo uspjeli da uveselimo ovo malo mjesto i pokazali da pošten i korektan rad sa 'šakom ljudi' može da donese nešto lijepo i dobro. Ovo je pozitivna priča u cijeloj BiH i možda i veći klubovi treba da se ugledaju na Mladost", naglasio je trener prvoplasiranog tima prvenstva.

Strateg ekipe sa "Koševa" Senad Repuh priznao je da ima pomiješana osjećanja poslije meča iako je potvrdio da je remi najpošteniji rezultat.

"Očekivali smo borbenu utakmicu. U prvom dijelu smo stvorili dvije odlične šanse, golman Mladosti je dobro reagovao, potom smo primili gol što je postalo trend da iz jednog udarca dobijemo pogodak. U nastavku smo promijenili malo i sistem igre, ubacili dva špica, preuzeli rizik i zaslužili izjednačenje. Možemo biti i zadovoljni i nezadovoljni zbog propuštenih prilika, ali vjerujem da je ovaj rezultat najrealniji", rekao je šef struke Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC