• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klub i promeni - frizuru nikad!

Autor mondo.rs

Veteran iz Argentine ostaće u Italiji u koju je doneo (mnogima iritantan) repić, koji i danas visi...

U 36. godini života, kao i mnogi kalčo napadači pre njega, Rodrigo Palasio ostvario je solidan transfer u Seriji A.

Prešao je iz Intera u Bolonju i, što je najvažnije, obezbedio sebi još dve-tri sezone fudbala na elitnom nivou u zemlji u koju je 2009. godine došao iz rodne Argentine.

Palasio je igrajući za Boku Juniors, Đenovu i Inter postigao 149 ligaških golova, kojima bi trebalo dodati i tri koja je dao igrajući za reprezentaciju.

U Bolonji, koja se već navikla na draži borbe za opstanak, uvereni su da 175 centimetara visoki napadač sa nesvakidašnjom frizurom i repom koji "fura" od početka karijere na "Bombonjeri", i dalje ima šta da pokaže i da bi mogao da pomogne plavo-crvenima u nameri da se i sledeće sezone nađu na listi učesnika Serije A.

klub/sezone/golovi/asistencije/utakmice

Boka Juniors 51/24/116

Đenova 38/27/100

Inter 60/35/196

Argentina 3/3/27

Ukupno 152/89/439

Palasio je u prošle sezone, koja mu je statistički, a i generalno, najlošija u dosadašnjoj karijeri, postigao dva gola uz tri asistencije na 20 nastupa za "nerazure" među koje je stigao sa "Marasija" 2012. za 10,5 miliona evra.

Pet godina kasnije, preselio se na "Renato D'Alaru" kao slobodan igrač i kao prve utiske naveo impresioniranost trening centrom, za koji je priznao da nije očekivao da tako izgleda, a u kojem od 2015. šefuje bivši reprezentativac i selektor Italije, Roberto Donadoni.

"Veoma sam srećan što sam ovde s vama i nadam se da ćemo imati sjajnu sezonu", rekao je Palasio za YouTube kanal "Rossoblua".

"Ne poznajem grad toliko dobro, ali ljudi govore lepo o njemu. Igrao sam sa Matijom Destrom u Đenovi pre sedam godina, tada je bio jako mlad i moglo je odmah da se vidi da je bio klasičan italijanski talenat. Sada ima važnu ulogu u Bolonji i nadam se da će postići mnogo golova", prokomentarisao je napadač koji može da igra i na krilu, i u sredini, pa i iza centarfora.

Palasio od dolaska u Italiju nije osvojio trofej, dok ih sa najpopularnijim argentinskim klubom, Bokom Juniors, ima i-ha-ha: Kopa Libertadores 2006/07, Kopa Sudamerikana 2005/06, titula prvaka Argentine 2006, 2007, 2009, Rekopa Sudamerikana 2004/05, 2005/06, 2007/08.

Pored Palasija, u "Grad ljubavi" stigli su još Safir Taider iz Intera (4.000.000), Sebastien De Majo iz Anderlehta (2), Filip Helander iz Verone (2), Đankarlo Gonzales iz Palerma (2) i Antonio Senturo iz Sirakuze, Andera Poli iz Milana i Sezar Faleti iz paragvajskog Lukenja kao slobodni igrači.

Klub je napustio samo srpski fudbaler Uroš Radaković koji je kao slobodan igrač potpisao za češku Sigmu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC