• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čemu nervoza, evo najskupljeg igrača u istoriji

Autor mondo.rs

Nakon što su crtajući tabele prihoda i troškova nedeljama kritikovali Totenhem, "jer ne troši", engleski mediji sada najavljuju najskupljeg fudbalera u istoriji tog kluba - Davinsona.

Oprezni i promišljeni vlasnici Totenhema, svesni da su posle dve najbolje sezone kluba u istoriji Premijer lige ušli u skupu i dugu investiciju zvanu novi stadion, dugo su nervirali engleske novinare zbog toga što, bukvalno prevedeno, "ništa nisu potrošili".

Iako su "pevci" blizu da obore rekord kluba transferom u kojem bi mladi štoper, Davinson Sančez (21), došao iz amsterdamskog Ajaksa, bilans poslovanja na tržištu igrača ovog leta zvanično iznosi: nula evra potrošeno, 80,2 miliona evra zarađeno.

Više od polovine profita ostvarenog na prodajama Kajla Vokera Mančester sitiju (51), Nabila Bentaleba nemačkom Šalkeu (19), Klintona Nđea francuskom Marseju (7) i Federika Facija italijanskoj Romi (3,2), trebalo bi početkom nedelje da "legne" na račun Ajaksa nakon čega bi Davinson i zvanično postao igrač kluba sa "Vajt Hart Lejna".

"Dopisali" Piters i sve je OK

Do Davinsonove promocije, jedino novo lice na Poketinovim trenizima je 20-godišnji desni bek promovisan iz akademije kao zamena za Kajla Vokera, a radi se o Kajlu Vokeru-Pitersu (!?).

Ukoliko je tačno da su "kopljanici" tražili i dobili obeštećenje od 50 miliona evra (35 odmah, 15 na osnovu navodno veoma "laganih" bonusa koje će teško biti ne ostvariti), mladi Kolumbijac postaće daleko najskuplje plaćeni fudbaler u 134 godine dugoj istoriji Totenhem Hotspura. Na drugo mesto pao bi Musa Sisoko, kojeg je vlasnik Danijel Levi platio Njukaslu 15 miliona manje.

Iza Sisoka je grupa fudbalera plaćena 30 miliona evra (Roberto Soldado, Erik Lamela, Hjeng-min Son), a kada ih već nabrajamo možemo lako uočiti da među četvoricom najskuplje plaćenih igrača "pevaca" nema nijednog ključnog fudbalera u timu menadžera Maurisija Pelegrina, koji najviše dobija od nekada rezerviste, a sada startera, Sona.

Ajaks, koji je tradicionalno cenjen zbog škole fudbala, pokazao je da ume da se igra i skautinga tako što će zaraditi 45 miliona evra na Davinsonu za samo godinu dana. Atletiko Nasionalu plaćeno je svega pet miliona evra za igrača koji je u međuvremenu debitovao i za seniorsku reprezentaciju Kolumbije.

Posle Kolumbijca, Levi će se navodno okrenuti vezisti Selte iz Viga, Papeu Šeiku, koji je ujedno i mladi reprezentativac Španije. U Evertonu precrtani Ros Barkli, za kojeg je menadžer Ronald Kuman rekao da neće više nastupati za "karamele", i dalje je meta drugoplasiranog tima Engleske iz prošle sezone.

Everton traži 35 miliona evra, ali Totenhem to trenutno ne želi da plati.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC