• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Od čega je satkan Partizan?

Vanredno, 20. kolo Jelen Superlige Srbije u srijedu biće možda i u najuzbudljivije u dosadašnjem toku šampionata.

 JSL: Od čega je satkan Partizan? Izvor: MONDO

Partizan ima ispit sezone. U srijedu od 15 časova gostovaće Vojvodini na stadionu "Karađorđe". Ako dobije, biće opet na vrhu tabele, bar na nekoliko sati, dok Crvena zvezda ne završi meč protiv Smedereva.

Vojvodina nije u formi, ali svejedno ima tim za respekt, kojem su uoči ove sezone davane i realne šanse da može da pomrsi račune "vječitima" u borbi za titulu. Poslije dolaska Milana Đuričića na mjesto trenera, umjesto Branka Babića, Vojvodina je deklasirala Čukarički 4:0, ali je potom poražena u Smederevu 0:1 a pritom je veliki dio utakmice imala igrača više.

Ipak, Vojvodina uvijek igra nadahnuto protiv Partizana. Novosađani će biti kompletni. Povreda Nemanje Bilbije nije teže prirode, a veliki motiv protiv crno-bijelih svakako će imati i Dragan Mrđa, ne samo zato što je lider na listi strijelaca, već i zato što je bivši igrač Crvene zvezde.

U Partizanu je sve podređeno meču sa Vojvodinom o kojoj se govori u superlativima.

"Mečevi protiv Vojvodine su oduvijek bili teški za nas, barem otkad sam ja u Partizanu, pogotovo u Novom Sadu. Daćemo sve od sebe da odigramo dobro ovu utakmicu i osvojimo tri boda, jer ovu priliku koja nam se sada ukazala poslije poraza rivala u Kragujevcu, ne bi smjeli da prakockamo. Znam samo jedno sigurno, a to je da će naši navijači opet ispuniti stadion u Novom Sadu, dati nam veliku podršku i ne smijemo ih iznevjeriti...", izjavio je Moreira uoči meča u glavnom gradu Vojvodine.

Portugalac je uvjeren da Partizan ima najbolji tim u ligi i da ekipa vjeruje u svoje snage i kvalitet.

"Svjesni smo da neće biti lako da i po treći put budemo prvi na cilju. Međutim, ovakvu šansu ne bismo smjeli da prokockamo, posebno što se posljednji derbi igra kod nas i tada bi mogli da napravimo odlučujući korak ka tituli. Do tada, treba samo da mislimo na nas i naše protivnike, da skupimo što više bodova, a da konkurenta iz Ljutice Bogdana istisnemo iz naše svijesti", rekao je ljubimac navijača Partizana.

Koliko će biti interesantno na "Karađorđu" ništa manje neće biti ni na beogradskoj Autokomandi. Prije nego što počne meč protiv Smedereva, Zvezda će znati na čemu je - ili juri minus jedan za Partizanom, ili će se boriti za veću prednost na tabeli.



Zanimljivo će biti i vidjeti kako je ekipa reagovala na iznenadno smjenjivanje Vladimira Petrovića-Pižona i na dolazak (povratak) Ratka Dostanića za kormilo prvog tima. Nije imao mnogo vremena Dostanić da pripremi ekipu za meč protiv svog bivšeg kluba Smedereva, ali je i rekao da neće mnogo odstupiti od Pižonovog rada.

Najbolja ekipa ovog proljeća, Metalac dolazi na Karaburmu, gdje je čeka probuđeni OFK Beograd. "Romantičari" su vezali dva uspjeha, a Metalac bi se eventualnom novom pobjedom izjednačio po broju bodova sa beogradskim klubom i ujedno bi došao do 15. boda u nastavku sezone, a isto toliko je sakupio tokom cijele jeseni!

Spartak gostuje najlošijoj ekipi ovog proljeća kulskom Hajduku. Subotičani ne znaju za poraz u prva četiri kola i favorit su u ovom duelu.

Ni ivanjički Javor nije poražen na proljeće, a u srijedu mu dolazi Jagodina, koja je ispustila sva tri boda na svom terenu protiv čačanskog Borca i sigurno će željeti da popravi utisak.
Borac, poslije prve pobjede i prvih bodova, dočekuje Rad, koji je u nedjelju takođe ostvario prvu pobjedu i osvojio prve bodove u nastavku sezone.

Mladi radnik će posle poraza od Rada ugostiti Napredak, koji, poslije Hajduka, ima najlošiji učinak - samo jedan bod u protekla četiri kola. Na Banovom brdu duel beogradskih timova - Čukarički i BSK igraju za bodove spasa. Možda i posljednji voz za Čukaričane...

PAROVI 20. KOLA (15.00):


Vojvodina - Partizan
Čukarički - BSK
Hajduk - Spartak
Javor - Jagodina
Borac - Rad
Mladi radnik - Napredak
OFK Beograd - Metalac
Crvena zvezda - Smederevo (18.00)

TABELA: Crvena zvezda 49, Partizan 47, Spartak 33, Vojvodina 30, OFK Beograd 30, Metalac 27, Smederevo 26, Javor 25, Jagodina 25, BSK 22, Borac 22, Mladi radnik 20, Rad 18, Napredak 17, Hajduk 17, Čukarički 12.

PAROVI 21. KOLA (subota i nedjelja):


Crvena zvezda - Vojvodina
Smederevo - OFK Beograd
Metalac - Mladi radnik
Napredak - Borac
Rad - Javor
Jagodina - Hajduk
Spartak - Čukarički
BSK - Partizan

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC