• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovdje će se "orlovi" pripremati za SP

Gradić Leogan, sa 2.098 stanovnika, na 788 metara nadmorske visine, biće dom fudbalera Srbije na početku priprema za Mundijal...

 Ovdje će se "orlovi" pripremati za SP Izvor: MONDO

Živopisni gradić u austrijskim Alpima, Leogan, biće baza reprezentacije Srbije tokom prve faze priprema za ono zbog čega za živi i igra fudbal - Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Leogan, u kojem pored turista, živi 3.098 stanovnika, nalazi se na zapadu Austrije, blizu Salcburga, a na nadmorskoj visini od 788 metara.

Sinonim za ljetne avanture "mauntin" bajkom, Leogan je vremenom postao i stalna baza za fudbalske timove, a tu su živjeli ruski reprezentativci kada su na Evropskom prvenstvu 2008. godine stigli do polufinala. Timovi iz austrijske i njemačke Bundeslige stalni su posjetioci Leogana, gdje turisti ljeti mogu da uživaju u raftingu, kartingu, tenisu, vožnji biciklom, planinarenju i mnogim drugim atrakcijama, poput "voterlenda".


Zimi, sve je u znaku skijanja... Ali, "orlove" više zanima "zelena" strana Leogana, s obzirom da će tamo doputovati 25. maja, dva dana poslije okupljanja u Kovilovu.



Tim menadžer "orlova" Aleksandar Bošković i pomoćni trener u stručnom štabu reprezentacije Srbije, Aleksandar Rogić, borave ovih dana u Leoganu u svojevrsnoj "izvidnici".

"Domaćin je učinio sve da se osjećamo kao kod kuće i mislim da smo izabrali pravu bazu. Na raspolaganju imamo dva travnata tepiha, a od ostalih sadržaja tu su i sala (za trening) i teretana", kaže Rogić za "Sport".

Fudbaleri Srbije će 29. maja odigrati prvi pripremni meč pred put u Južnu Afriku, a protivnik će im biti Novi Zeland. Tri dana kasnije, takođe u Leoganu, biće odigrana utakmica Srbija - Poljska.

"Dve provjere su sasvim dovoljne prema planu selektora Radomira Antića", kaže Rogić.
"Najvažnije je da se igrači opuste i budu spremni za rad, poslije napornih sezona u klubovima i sedam dana odmora, koliko propisuje FIFA. Naravno, cilje da svi budu spremni za 13. jun i duel sa Ganom u Pretoriji", prokomentarisao je Rogić, a mir koji pružaju Alpi trebalo bi da doprinese tome.

Poslije Leogana, "orlovi" se vraćaju u Beograd, gde bi trebalo da odigraju još jedan pripremni meč, vjerovatno protiv Rusije, 5. juna.

A, onda slijedi let...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC