• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidićev transfer - novi teret za Džaju

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je u utorak zahtev za proširenje istrage protiv Dragana Džajića i Miloša Marinkovića.

 Vidićev transfer - novi teret za Džaju Izvor: MONDO

Oni se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj pri transferu fudbalera Crvene zvezde Nemanje Vidića u moskovski Spartak i da su da su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od dva miliona evra.

Zahtev za proširenje istrage podnet je istražom sudiji Okružnog suda u Beogradu koji će odlučiti o donošenju rešenja o proširenju istrage.

U zahtevu za proširenje istrage, kako je saopštilo Republičko tužilaštvo, dat je i predlog za odredjivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva i zato što je za krivična dela za koja se sumnjiče Džajić i Marinković zaprećena kazna veća od deset godina zatvora.

Nemanja Vidić je, kako prenosi televizija "Pink", prodat moskovskom Spartaku za sedam miliona evra, a u klupskim knjigama prikazano je samo pet miliona. Pored transfera Vidića, prema navodima te televizije, policija "češlja" i ugovore Dejana Stankovića u Lacio (prodat za 28 miliona maraka - u klupskim knjigama prikazano 20!), Perice Ognjenovića u Real Madrid, odnosno Dragana Mladenovića u Glazgov Rendžers.

Dragan Džajić i Vladimir Cvetković privedeni su u utorak popodne u Palatu pravde radi saslušanja povodom zahteva tužilaštva da se protiv njih proširi istraga zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Zorana Njeguša u madridski Atletiko, potvrdila je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Dvojica bivših funkcionera Crvene zvezde oko 15.30 sati dovedeni su iz Okružnog zatvora, kako bi pred istražnim sudijom u prisustvu advokata izneli odbranu. Saslušanje je završeno oko 19.30 sati, a odluku o proširenju istrage protiv Džajića i Cvetkovića istražni sudija doneće naknadno.

Advokat Milan Vujin, branilac Džajića, rekao je novinarima da je "zgrožen tim sramotnim potezom tužilaštva što pola sata pre početka saslušanja zahteva novo proširenje istrage".

Nekadašnji funkcioneri Crvene zvezde Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković uhapšeni su 5. februara zbog sumnje da su učestvovali u finansijskim malverzacijama pri transferu fudbalera Gorana Drulića u Saragosu, a istraga je kasnije proširena i transferom Zorana Njeguša u madridski Atletiko.


(agencije, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC