• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plavi" pred Vošu: Opreznije, ali na pobjedu

Trener Partizana najavljuje da će njegov tim igrati opreznije nego u prethodnim mečevima, ali da u Novi Sad ide po tri boda.

 "Plavi" pred Vošu: Opreznije, ali na pobjedu Izvor: MONDO

Pred aktuelnim šampionom Srbije je najteže proljećno gostovanje, bez obzira što Vojvodina nije u formi i bez obzira što crno-bijeli nisu poraženi od "lala" u posljednjih sedam mečeva (četiri puta pobijedili).

Novosadski megdan dolazi Partizanu u trenutku kada ponovo, poslije kiksa vječitog rivala u Kragujevcu, sudbinu drži u svojim rukama. Da bi igrači Gorana Stevanovića bili sigurni da će tako ostati i poslije 20. kola Jelen Superlige, moraju da pobijede Vojvodinu.

"Atmosfera i ovoliki broj novinara na konferenciji za medije pokazuje da je pred nama derbi. I Vojvodina i Partizan igraju lijep fudbal, a to se pogotovo odnosi na Vojvodinu kada igra svom terenu. Nama ne preostaje ništa drugo nego da idemo na pobjedu. Očekujem da naši navijači budu na svom nivou i da nam svojim prisustvom daju vjetar u leđa, da se osjećamo kao na svom stadionu. Sigurno je da neće biti lako", poručio je Stevanović na početku obraćanja novinarima.

Partizan je dobio tri (od četiri) proljećne utakmice i u svakoj je otpor protivnika lomio golom u ranoj fazi borbe.

"Ne znam ni da li ćemo u Novom Sadu dati gol ili nećemo. Ulazimo u utakmicu da pobijedimo i da u prvih 15-20 minuta nametnemo svoj ritam. Možda ćemo igrati za nijansu opreznije, ali ponavljam, idemo na pobjedu".

Trener Vojvodine Milan Đuričić proteklih dana je u izjavama za medije govorio da je ubijeđen da će Partizan protiv njegove ekipe izaći sa jednim napadačem.

"Ja još nisam ubijeđen, ali sam ubijeđen da Vojvodina neće igrati isto kao protiv Smedereva (izgubila 0:1 iako je imala igrača više skoro 40 minuta)", nastavio je Stevanović.

"Ekipe se dobro poznaju, ali pokušaću nekim detaljima koje nismo pokazali na prethodnim utakmicama da iznenadim protivnika".

Trener Partizana ne želi da se osvrće na dešavanja u Crvenoj zvezdi, u kojoj je poslije poraza od Metalca došlo do promjene trenera (Vladimira Petrovića Pižona naslijedio Ratko Dostanić).

"Razmišljam samo o mojoj ekipi i predstojećem protivniku, a to je Vojvodina. Do kraja prvenstva ima još dosta da se igra, forma je na našoj strani, dolaze ljepše vrijeme i bolji tereni, pa ćemo vidjeti ko će izdržati".

Još zimus se pričalo da Partizan ima težak raspored u proljećnom dijelu sezone.

"Imamo težak raspored u prvih šest proljećnih kola. Četiri utakmice smo dobro pregurali, nema razloga da ni u narednim bude drugačije. Najteža borba koja nam predstoji je sa našim glavama, ali mislim da su igrači zreli i pametni što pokazuje da smo na pravom putu".

Upitan kako Lamin Dijara i Radosav Petrović podnose sjedenje na klupi, Stevanović je odgovorio:

"I prije početka prvenstva sam rekao igračima da ko nije spreman da sjedi na klupi, nije dio ekipe. To su fudbaleri koji se ne ističu egoizmom i siguran sam da će doprinijeti cilju kojem težimo. Ne gledam na igrače kao na prvotimce i rezerve već kao na tim, a to smo svi mi", zaključio je Goran Stevanović.

Utakmica između Vojvodine i Partizana igraće se na terenu SC Vujadin Boškov u srijedu od 15 sati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC