• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorović preuzeo orliće: Cilj - priprema za A tim

Autor mondo.rs

Novi selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović poručio je da preuzimanjem nove funkcije želi da nastavi pravim putem, a to su dobri rezultati i spremanje fudbalera za seniorsku selekciju. Objavio spisak za meč sa Gibraltarom

 Đorović preuzeo orliće: Cilj - priprema za A tim Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Goran Đorović zvanično je promovisan u novog selektora mlade reprezentacije Srbije umesto Nenada Lalatovića.

Na predstavljanju je izjavio da se raduje novom izazovu i poručio da su ciljevi uvek maksimalni - dobri rezultati i stvaranje igrača za A tim.

"Hvala svima na poverenju, rukovodstvu Saveza na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, kao i selektoru Slavoljubu Muslinu koji me je delimično oslobodio obaveza, ali nastavljam da budem deo stručnog štaba", rekao je Đorović na promociju u prostorijama FSS na Terazijama.

On je dodao da su ciljevi, kao i uvek, maksimalni.

"Prvi cilj je da spremamo igrače za A reprezentaciju, ali kao i do sada, da postižemo dobre rezultate. A plasman na prvenstvo Evrope uvek je dobar rezultat", istakao je Đorović.

Novi selektor objavio je i spisak igrača za utakmicu sa Gibraltarom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu 2019. godine, koja je na programu 1. septembra od 18 časova na stadionu u Jagodini. Na njemu se nalazi 24 fudbalera.

Na spisku su:

GOLMANI: Boris Radunović (Salernitana), Vanja Milinković-Savić (Torino) i Miloš Ostojić (Spartak).

ODBRAMBENI IGRAČI: Milan Gajić i Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fiorentina), Miladin Stevanović (Kajzerispor), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Srđan Babić (Crvena zvezda), Erhan Mašović (Briž) i Nemanja Vučić (Zemun).

IGRAČI SREDINE TERENA: Andrija Živković (Benfika), Marko Grujić (Liverpul), Nemanja Mihajlović (Herenven), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Djorđe Denić (Rad), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern Minhen), Nemanja Radonjić i Luka Adžić (Crvena zvezda).

NAPADAČI: Luka Jović (Ajntraht Frankfurt), Ivan Šaponjić (Zulte Varegem) i Igor Zlatanović (Radnik Surdulica).

Nekadašnji reprezentativac istakao je da je svestan pritiska, ali da to nije problem jer ga je uvek imao i tokom igračke karijere.

"Cilj je svakako da se plasiramo na EP, ali ne sumnjam da će igrači znati da se nose sa tim pritiskom. To je sastavni deo našeg posla, uostalom većina njih već igra u velikim klubovima", naveo je Goran Đorović i konstatovao da je prejako reći da je prethodna generacija ostvarila neuspeh.

"Sam odlazak je uvek uspeh, imali smo tešku grupu, sa igračima koji su prevazišli mladu reprezentaciju. Mislim da smo dali maksimum, a verujem da neki od njih koji nastavljaju mogu više i da imaju veliki kvalitet".

Finalni turnir u Italiji biće i kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju, ali Đorović smatra da je još rano za tu temu.

"Nikada ne volim da pričam unapred. Cilj jeste plasman na Evropsko prvenstvo, ali najvažnija je utakmica sa Gibraltarom, pošto je svaka sledeća najvažnija. Ja ću i igračima reći da razmišljamo korak po korak. Svaka utakmica je važna, nikoga ne smemo da potcenimo. Ima vremena, sve treba da ide svojim tokom. Grupa je jaka, svaka reprezentacija ima moje puno poštovanje", naveo je novi selektor.

On je rekao da prati sve igrače i da će za sledeće okupljanje još nekolicina dobiti poziv.

"Ima mnogo talentovanih igrača koje bih pozvao da mogu više njih da izaberem. Neki novi će sigurno biti pozivani u narednom periodu", rekao je Đorović i naveo da će do kraja nedelje odlučiti ko će uz njega biti deo stručnog štaba mlade selekcije.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević uveren je da je dolazak Đorovića na mesto selektora "orlića" pravi potez.

"Fenomenalna odluka, Đorović je najbolje rešenje. Fokus nam je da ova reprezentacija bude servis za A tim. Imamo neke primere poput Hrvatske i Engleske gde se stalno izbacuju novi A igrači, dok se nama nakon trofeja nekako fudbaleri 'izgube'. To želimo da promenimo jer je stav svih u Savezu da je A reprezentacija najvažnija", zaključio je Bunjevčević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC