• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Željo dva koraka bliži finalu!

Željezničar je u utorak uveče ostvario više nego solidnu prednost nad Zrinjskim (3:1) u prvom polufinalnom meču fudbalskog Kupa BiH.

 KUP BiH: Željo dva koraka bliži finalu! Izvor: MONDO

U samo tri dana, Željezničar i Zrinjski igrali su drugu međusobnu utakmicu, ali za razliku od prvenstvenog meča, koji je završen 1:1, Sarajlije su na Grbavici bile mnogo bolje od Mostaraca.

Ipak, zbog gola u gostima, koji se u kup-takmičenju računa dvostruko, pravo na nadu da mogu izboriti finale imaće i tim Dragana Jovića u revanšu 14. aprila "Pod Bijelim brijegom".

Najzaslužniji za trijumf "plavih" sa Grbavice bio je vezista Sead Bučan, dvostruki strelac. Mrežu "plemića" pogađao je u 15. i 68. minutu, dok je pogodak nade za Mostarce upisao Krešimir Kordić.

Domaćin je prvi stigao do vođstva u 15. minutu. Odlično se Bučan snašao poslije odbijene lopte iz kornera i topovski sa 25 metara pogodio mrežu "plemića" - 1:0.

Aktuelni prvak BiH sjajnu šansu za izjednačenje propustio je samo pet minuta kasnije, ali se Igor Žuržinov propisno obrukao promašivši gol sa pet metara. Iskupio se nešto kasnije solo akcijom, prevarivši i golmana Želje Ibrahima Šehića, ali je Elvis Mešić sa gol-linije izbacio loptu.

U 30. minutu Mostarci su uspjeli da realizuju tek treću stopostotnu priliku. Opet je Žuržinov bio u ulozi asistenta, dok je "funkcija" egzekutora iz čiste situacije pripala Kordiću - 1:1.

Poslije predaha u poluvremenu, ekipa Amara Osima bacila je sve karte u napad, što je materijalizovano u 60. i 68. minutu.

Samir Bekrić je u "trepavicu" pogodio Alena Mešanovića, koji je glavom savladao golmana gostiju Adnana Hadžića - 2:1, da bi potom Bučan poslije solo prodora stavio tačku na visok trijumf Želje i relativno miran put u Mostar.



Na tribinama sarajevskog stadiona pored 5.000 navijača, našao se i napadač Volfsburga i reprezentacije BiH Edin Džeko, kome je prije početka meča uručen dres Želje sa brojem 11.

Druga polufinalna utakmica Kupa BiH između Slavije i banjalučkog Borca igra se u srijedu (15 h) u Istočnom Sarajevu.

Finalni mečevi na rasporedu su 12. i 26. maja.



Željezničar - Zrinjski 3:1 (1:1)
/Bučan 15, 68, Mešanović 60 - Kordić 30/


ŽELJEZNIČAR:
Šehić, Radovanović, Bajić, Kerla, Mešić, Ćulum, Svraka, Bekrić, Mirsad Bešlija (od 79. Šimić), Mešanović (od 65. Popović), Bučan (od 83. Rovčanin). Trener: Amar Osim.

ZRINJSKI: Hadžić, Šunjić, Afedzie, Selimović, Žuržinov, Ivanković, Marković, Stojanović (od 37. Prins, od 67. M. Sušić), Žižović, Zadro, Kordić. Trener: Dragan Jović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC