• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Bežanija od Partizana, Zvezda u poteri

Crno-beli imaju sedam bodova prednosti, a koliko će imati u sredu uveče pitanje je...

 MSL: Bežanija od Partizana, Zvezda u poteri Izvor: MONDO

U iščekivanju subotnjeg večitog derbija, vanredno 23. kolo Meridian Superlige, prvo u trećem krugu, donosi nastavak drevne šampionske trke između Partizana i Crvene zvezde.

Crno-beli imaju sedam bodova prednosti, a koliko će imati u sredu uveče pitanje je...

Sistem takmičenja, po kojem se u prvom kolu trećeg kruga sastaju prvoplasirani i poslendji, odnosno drugoplasirani i pretposlednji, doveo je do toga da se u kratkom vremenskom roku ponovo suoče Partizan i Bežanija, odnosno Crvena zvezda i Napredak.

Lider na Topčiderskom brdu ima nameru da natera u bežaniju "fenjeraša" Bežaniju.

Posle bombe vredne tri boda u nedelju popodne kraj Morave, odapete sa noge Nenada Đorđevića, "Parni valjak" dobio je priliku da u sredini nedelje podesi paljenje i rad motora pred teže duele koji slede. Ipak, svi u crno-belom taboru sećaju se meča sa Bežanijom 22. marta (2:0), kada nije bilo tako lako.

"Meč sa Bežanijom je izuzetno bitan. Bežanija je pre deset dana na našem stadionu pokazala da može da dobro igra", rekao je trener tima Slaviša Jokanović.

"Nema razloga da dodatno motivišem svoje igrače, jer ne radim sa decom i nisam završio psihologiju. Radim sa ozbiljnim ljudima, koji su svesni da sutra moramo da napravimo novi korak ka ostvarenju ciljeva. Svaki igrač ima tačno minut da razmisli koliko je važna ova utakmica".

Napadač crno-belih Dragan Čadikovski podsetio je na igru Bežanije u prethodnom kolu, u kome je pobedila Banat sa ubedljivih 6:2.

"Bežanija je protiv Banata pokazala da je kvalitetan tim, ali mi moramo da dođemo do tri boda, kako znamo i umemo", rekao je makedonski fudbaler, strelac četiri gola od početka polusezone.

Partizan će biti oslabljen neigranjem povređenih Zorana Tošića i Đorđa Lazića, dok će se u ekipu vratiti Stevan Jovetić, Žuka i Marko Jovanović.

BEZ JESTROVIĆA, ALI I BEZ PRAVA NA KIKS

Crveno-beli neće imati tako lak zadatak, ne samo što gostuju, ne samo što je domaćin uvek motivisani Napredak, već i zato što je šampion u subotu jedva izbegao poraz od Mladosti iz Lučana na "Marakani".

Zbog razočaravajućih 2:2, tim Aleksandra Jankovića je sada "sedam milja" iza najvećeg rivala.

"Sami smo sebe doveli u nezavidnu situaciju i moramo da izlaz pronađemo kroz pobede. Pored tri boda, bitno je da na utakmici sa Napretkom povratimo i sigurnost u igri", rekao je Janković.

Crvena zvezda će na utakmici, koja će početi u 18 časova u Beogradu, biti oslabljena neigranjem napadača Nenada Jestrovića i veziste Nikole Trajkovića.

"Trajković još oseća posledice povrede, kao i Jestrović, koji ima i žute kartone, pa neće biti u kombinaciji. Njegovo odsustvo biće veliki problem, jer je on postigao mnogo važnih golova za nas", naveo je Janković.

Trener Zvezde je rekao da će Jestrovića u napadu crveno-belih zameniti Ernan Barkos ili Misdongard Betoligar, koji se, prema rečima Jankovića, polako vraća u ritam.

"Betoligar se 25 dana nije čuo sa ženom, koja je bila u Čadu tokom nemira u toj zemlji, pa nisam želeo da ga opterećujem. Sada je ona u Beogradu i Betoligar se polako vraća u ritam".

Ukoliko ne žele da subotnji večiti derbi bude lišen rezultatskog značaja, fudbaleri Crvene zvezde moraju bar da održe zaostatak od sedam bodova za Partizanom.

"Pobeda nad Napretkom je bitna i zbog dobre pripreme za večiti derbi. Za sada, ipak, razmišljamo samo o Kruševljanima. Prednost Partizana nas ne opterećuje. Pritisak, naravno, postoji, ali on je posledica nošenja Zvezdinog dresa", istakao je Janković.

Kada je već reč o derbiju i informacija da će u sredu početi prodaja ulaznica za duel u Humskoj, a cene su 400 dinara za jug i sever, 1.000 za istok i zapad. Za sada, nije poznat termin utakmice.

Parovi 23. kola MSL:

Sreda (15.00):

Partizan - Bežanija
Vojvodina-Hajduk
Borac - OFK Beograd
Čukarički - Banat
Mladost - Smederevo

Sreda (18.00):

Crvena zvezda - Napredak

TABELA

1. Partizan 53
---------------------
2. Crvena zvezda 46
3. Vojvodina 40
---------------------
4. Borac 31
5. Čukarički 30
6. Mladost 26
7. Smederevo 25
8. Banat 24
9. OFK Beograd 23
---------------------
10. Hajduk 22
---------------------
11. Napredak 21
12. Bežanija 14

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC