• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na krilima navijača "ruši" Sarajevo

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

U taboru Borca ističu da je Sarajevo, bez obzira na bodovni saldo i smjenu trenera, izuzetno jak protivnik koji nema slabog mjesta u timu. Ali na Gradskom stadionu u Banjaluci ipak se pita Borac.

 PL BiH 6. kolo: Borac - Sarajevo Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Derbi 6. kola Premijer lige BiH biće odigran u Banjaluci gdje će se u nedjelju sa početkom u 20 časova sastati Borac i Sarajevo.

Gosti dolaze u po njih teškom trenutku pošto su u toku sedmice sporazumno raskinuli ugovor sa šefom stručnog štaba Senadom Repuhom, a "bordo" tim će do imenovanja već trećeg trenera u dosadašnjem dijelu sezone sa klupe predvoditi pomoćni trener Zijad Švrakić.

Sarajevo je u uvodnih pet kola osvojilo samo četiri boda i trenutno se nalaze na devetom mjestu u Premijer ligi BiH.

"Crveno plavi" su, osim poraza kod kuće od Mladosti, u prvih šest kola "uzeli" bodove u utakmica na kojima su to uslovno rečeno trebali, dok su donekle očekivan poraz doživjeli na "Grbavici" protiv Željezničara, ali su i u toj utakmici imali šansu da osvoje sva tri boda.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ekipa Željka Vranješa, nakon pobjede u prošlom kolu protiv Viteza, derbi dočekuje u dosta boljem raspoloženju i smatraju da se u Banjaluci na krilima bezrezervne podrške navijača ne plaše nikoga, iako na Gradskom stadionu Sarajevo nisu savladali već šest godina.

"Sarajevo je promijenilo trenera i statistika je pokazala, bar u prvoj utakmici, da to daje pozitivan rezultat. Oni su dosta turbulentni što se toga tiče, mislim da im dolazi treći trener u sezoni. Ali što se tiče fonda igrača, oni ne zaslužuju da budu na devetom mjestu. Ne očekujem da će pomoćni trener, koji će voditi ekipu, napraviti neke drastične promjene u timu i načinu igre. Gledao sam ih, oni su baš dobra ekipa bez lošeg mjesta u timu, ali mogu se pobijediti. Očekuje nas naporna utakmica i od prvog minuta moramo biti maksimalno angažovani. Uz takav pristup očekujem tri boda", rekao je trener domaćih Željko Vranješ.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kapiten Borca Boris Raspudić smatra da obje ekipe očekuje teška utakmica, ali kao prednost za svoju ekipu vidi tradicionalno "vruć" domaći teren kada gostuje Sarajevo i nesigurnost u gostujućoj ekipi nakon slabog ulaska u sezonu.

"Možda smo mi u maloj prednosti i zbog toga što smo dobili posljednju utakmicu, dok je Sarajevo poraženo u derbiju sa Željom. Ali to sada ništa ne znači, derbi je derbi, i ko u utakmicu "uđe" motivisaniji, sa više želje i htijenja taj će da pobijedi. Mislim da je za nas dobro što za njih neće nasupiti Ivetić koji je jedan od najzahvalnijih igrača u timu Sarajeva. Sve je na nama, nas se pita i nadam se da ćemo napokon "srušiti" Sarajevo u Banjaluci", rekao je Raspudić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Njegov kolega u zadnjoj liniji "crveno plavih" Bojan Puzigaća, koji je nosio dres Sarajeva, je istakao da se u taboru Sarajeva, još iz perioda kada je on bio tamo, posebno spremaju za gostovanja u Banjaluci.

"Dok sam ja igrao tamo utakmice sa Borcem su se dočekivale sa većim motivom. Oni znaju da ih u Banjaluci čeka pun stadion, dobar teren i dobro suđenje. Oni ovdje imaju dobru tradiciju i sigurno ovo vide kao derbi. Sarajevo puno bolje igra u gostima nego kod kuće, jer je tamo veliki pritisak sa tribina na domaće igrače, i ne smijemo da ih potcijenimo", zaključio je Puzigaća.

Glavni sudija utakmice će biti Goran Paradžik iz Ljubuškog.


PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

U subotu:

Mladost DK - Radnik Bijeljina (17:00)

NK Vitez - Zrinjski (17:00)

Željezničar - Široki Brijeg (20:00)

U nedelju:

Čelik Zenica - Sloboda Tuzla (17:00)

GOŠK Gabela - Krupa (17:00)

Borac - Sarajevo (20:00)

TABELA: Željezničar 12, Zrinjski 12, Radnik 10, Mladost 10, Široki Brijeg 9, Borac 9, Krupa 6, GOŠK 6, Sarajevo 4, Sloboda 4, Čelik 3, Vitez 1.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dzoni

Aj Borac

Tako je

Svi na derbi, nedjelja u 20:00

Borac

Naprijed Borac, mozemo do pobjede!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC