• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Tinejdžer vratio Zvezdu na vrh

Golom u 72. minutu, mladi Darko Lazović donio je pobjedu Crvenoj zvezdi nad Smederevom (2:1) i vratio svoj tim na čelo tabele.

 JSL: Tinejdžer vratio Zvezdu na vrh Izvor: MONDO

Zaboravljeni tinejdžer Darko Lazović, koji je kod smijenjenog trenera Crvene zvezde Vladimira Petrovića šansu dobijao na "kašičicu", dobio je priliku da zaigra od 66. minuta na debiju novog šefa struke, Ratka Dostanića.

Šest minuta kasnije, 19-godišnji Čačanin postigao je gol koji je Crvenu zvezdu vratio na prvo mjesto, gde je tri sata boravio najveći rival, Partizan.

U posljednjem meču 20. kola Superlige, Crvena zvezda - Smederevo 2:1 (1:0).

Šok! To je trebalo da izazove, kod fudbalera Zvezde, Pižonova smjena poslije poraza crveno-bijelih u Kragujevcu prošle subote, ali su se upravo oni našli u šoku, kada je u 62. minutu sjevnula kontra Smederevaca, posle koje je Dejan Živković izjednačio na 1:1.

Do tog trenutka, napadala je uglavnom Crvena zvezda.

Golom Brazilca Kadua, sa penala u 32. minutu, fudbaleri Crvene zvezde slomili su odbranu Smedereva "na vrijeme" i poveli sa 1:0.

Sudija Majo Vujović odlučio je u 30. minutu da dosudi najstrožu kaznu poslije starta Slavka Lukića nad Kaduom u kaznenom prostoru golmana Dejana Rankovića. Smederevci su se pobunili žestoko, ne zbog Kaduovog pada, jer je kontakta bilo, već zbog toga što je Lukićevom startu prethodilo igranje rukom veziste crveno-bijelih.

Oporavljeni kapiten Zvezde Nikola Lazetić sjajno je lobom izbacio Kadua iza odbrane Smedereva, ali je Brazilac primio loptu rukom i potom bio oboren.

Vujović je dosudio penal, a Kadu samouvjereno poslao loptu pod prečku za peti prvenstveni gol svog tima sa 11 metara - 1:0.

I prije i poslije gola, napadala je isključivo Crvena zvezda, a dva puta Dejan Lekić glavom je šutirao sa pet metara posle kornera koji je izveo Lazetić. U 12. minutu Ranković mu je sjajno zaustavio udarac, a u 37. je Bratislav Atanacković spriječio siguran pogodak za 2:0, samo zato što je bio dobro postavljen na gol crti.

Sjever se prvi put radovao u 17. minutu, kada je Kadu izveo slobodan udarac sa 22 metara, ali je "prevario" navijače pogodivši spoljni dio mreže.

Najbolju "šansu", Smederevci Blagoja Paunovića imali su u 39. minutu kada su izveli prvi korner na meču. Do koje mjere su bili usresređeni na odbranu, pored rezultata 1:0 u korist protivnika, govori podatak da su izvođenje kornera sa desne strane u šesnaestercu dočekala trojica fudbalera u plavim dresovima.

Kao što je najavio, Ratko Dostanić na svom debiju nije izveo "revoluciju", ali je u 11 igrača ubacio Brazilce Kadua i Savija, koji su kod u nedjelju smijenjenog Vladimira Petrovića Pižona bili uglavnom na klupi ovog proljeća. Dostanić je umjesto suspendovanog Nikole Ignjatijevića, na lijevog beka poslao debitanta Stevana Reljića, a mladi Vujadin Savić odmijenio je kažnjenog Slavoljuba Đorđevića na štoperu.

Možda i "najzvučniju" promjenu, Dostanić je izvršio u špicu, gdje je u paru sa Lekićem od prvog minuta zaigrao Aleksandar Jevtić, koji je tokom sezone uglavnom bio zamjena Slavku Peroviću.

Meč je pred oko 7.500 navijača počeo minutom ćutanja u znak stradalima tokom NATO bombardovanja, koje je počelo na današnji dan prije 11 godina.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Savić, Vilotić, Reljić - Isah, Savio, Lazetić, Kadu - Jevtić, Lekić.

SMEDEREVO: Ranković - Lukić, Atanacković, Miović, Gegić - Mitrović, Živković, Todorov, Mladenović, Jovanović - Rakić.

PROČITAJTE IZVJEŠTAJE SA OSTALIH MEČEVA

REZULTATI 20. KOLA:

ČAČAK: Borac - Rad 0:0

KULA: Hajduk - Spartak 2:1 (0:1)
/Kekezović 47, 76 - Mirić 33/

IVANJICA: Javor - Jagodina 0:0

POŽAREVAC: Mladi radnik - Napredak 1:1 (0:1)
/Miletić 47p - Pavlović 21/

BEOGRAD: OFK Beograd - Metalac 3:2 (1:2)
/Milić 2, Rakočević 73ag, Injac 80 - Perić 25, Rakočević 32/

NOVI SAD: Vojvodina - Partizan 1:2 (0:2)
/Đurovski 55 - Kleo 3, 45/

BEOGRAD: Crvena zvezda - Smederevo 2:1 (1:0)
/Kadu penal 32, Lazović 72 - Živković 62/

BEOGRAD: Čukarički - BSK 1:0 (0:0)
/Okuka 85/

TABELA: Crvena zvezda 52, Partizan 50, Spartak 33, OFK Beograd 33, Vojvodina 30, Metalac 27, Javor 26, Jagodina 26, Smederevo 26, Borac 23, BSK 22, Mladi radnik 21, Hajduk 20, Rad 19, Napredak 18, Čukarički 15 bodova.

PAROVI 21. KOLA (27/28. marta): BSK - Partizan, Crvena zvezda - Vojvodina, Smederevo - OFK Beograd, Jagodina - Hajduk, Metalac - Mladi radnik, Napredak - Borac, Rad - Javor, Spartak - Čukarički.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC