• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Imamo kvalitet za tri boda

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Mlada reprezentacija BiH okupila se danas u Trening centru FSBiH u Zenici pred utakmicu sa selekcijom Rumunije koja se igra u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Italiji i San Marinu 2019. godine

 U21 kvalifikacije Vinko Marinović:  Imamo kvalitet za tri boda  Izvor: Samir Cacan/MONDO

Selektor reprezentacije, Vinko Marinović rekao je pred prvi zajednički trening reprezentativaca kako mladu bh. selekciju očekuje jako teška utakmica, ali i da posjeduju kvalitet za tri boda. Marinović je dodao kako je Rumunija ekipa sa dosta mladih igrača koji igraju u velikim klubovima.

"Imamo jednu utakmicu protiv selekcije Rumunije koja je izuzetno kvalitetna, tehnički jaka. Igrači su malo mlađi, ali su uglavnom igrači koji igraju u velikim klubovima, imaju zavidnu minutažu, tako da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. Mislim da smo i mi kvalitetni, uz kvalitetan pristup i igru, kao u drugom poluvremenu protiv Švajcarske možemo odgovoriti svim zadacima. Amir Hadžiefendić neće igrati pošto će morati na operaciju, Redžić ima povredu, tako da na dva mjesta moramo naći rješenja za ovu utakmicu. Svi igrači su tu, imamo par kašnjenja, s obzirom da su igrači imali utakmice, ali ih očekujemo večeras“, rekao je Marinović.

Naglasio je kako su protivnici u grupi jako kvalitetne reprezentacije.

"Naša grupa je izuzetno teška. Švajcarska, Portugal kao možda najveći favorit, i Rumunija su dobri protivnici. Sve utakmice su teške, i reprezentacije su još uvijek u stvaranju, ali mislim da uz kvalitetan pristup i rad očekujem da odigramo dobru utakmicu sa Rumunijom, što nam je prva utakmica. Želim da odigramo ovu utakmicu i da vidimo kakvi smo u odnosu na njih“, rekao je Marinović.

Marko Mihojević, fudbaler Sarajeva, Rumuniju vidi kao teškog protivnika, ali se nada da će osvojiti tri boda u predstojećem susretu.

"Okupili smo se poslije malo duže vremena, nakon susreta sa Švajcarskom. Čeka nas teška utakmica protiv Rumunije koja ima kvalitet. Mi ćemo se ovdje pripremati, razrađivati taktiku, pokušati da osvojimo tri boda. Atmosfera u timu je izuzetno dobra, prvu utakmicu smo ovdje dobili Lihtenštajn, u Švajcarskoj smo imali dobrih šansi, ali nismo uspjeli postići gol“, rekao je Miholjević.

Utakmica BiH – Rumunija igra se 1. septembra u Trening centru FSBiH u 17 časova.

Na tabeli je trenutno prva Švajcarska sa tri boda, Bosna i Hercegovina je na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i treća Rumunija, dok su Lihtenštajn, Portugal i Vels trenutno bez bodova.

Nakon meča sa Rumunijom izabranike Vinka Marinovića očekuje prijateljski meč sa Crnom Gorom.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Italiji i San Marinu, plasiraće se pobjednici iz svih devet grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije igrati baraž.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC