• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan jurio Inter, a stigla ga Roma!

U jurnjavi za Interom, fudbaleri Milana osvojili su samo bod u dva kola, tako da ih je prestigla Roma. Palermo u Ligi šampiona? Izvijesno.

 SERIJA A: Milan jurio Inter, a stigla ga Roma! Izvor: MONDO

Uoči prethodnog, 29. kola Serije A, fudbaleri Milana imali su priliku da pobijede Napoli na svom terenu i da postanu vodeći tim kalča.

Poslije 30. kola, rosoneri su pali na treće mjesto...

Milanisti su jurili Inter, ali su sa bodom iz dva meča doživjeli da ih je stigla Roma. U vanrednom, 30. kolu Serije A, Inter je deklasirao Livorno na Meaci sa 3:0, Roma pobijedila u Bolonji sa 2:0, a Milan doživio poraz i to golom Valerija Božinova u 90. minutu meča u Parmi - 1:0.

Da je Palermo dobio u Đenovi, zacementirao bi se na četvrtom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ni sa bodom Palermov plasman na tabeli neće zavisiti od ishoda meča Napoli - Juventus, koji je jedini na programu u četvrtak.

Do nadoknade vremena, Sicilijanci su vodili na Ferarisu sa 2:1, ali je onda Karža sa bijele tačke otkinuo dva boda gostima i upisao jedan za Đenovu - 2:2.

Interu je pobjeda bila preko potrebna, poslije perioda u ligi tokom kojeg je na sedam mečeva zabilježio poraz i pet remija. Livorno je bio prava žrtva u pravo vrijeme. Kada je Eto u 36. minutu "otvorio" posljednjeplasiranog protivnika, bilo je pitanje samo sa koliko golova u mreži će tim Sersea Kozmija biti ispraćen u Toskanu - 3:0.



U to vrijeme, Roma je "jadnim" golom Danijelea De Rosija vodila u Bolonji. Jadnim, jer je traljav šut Norvežanina Jona Arnea Risea trebalo da završi u korneru, da ga nekako De Rosi, okrenut leđima ka golu, nije preusmjerio u mrežu. Kasnije je pobjedu "vučice" potvrdio Žulio Baptista.

Roma je imala seriju od sedam pobjeda, potom je vezala tri remija, a sada je u četiri dana upisala dvije pobjede. Prvo protiv Udinezea na Olimpiku (4:2), a potom i u duelu sa Bolonjom na Renato D'Alari (0:2).

U istom periodu, Milan je osvojio - bod!

Prvo je proćerdao priliku da na San Siru dobije Napoli i preuzme prvu poziciju (1:1), a onda je Leonardov tim 90 minuta jalovo napadao u Parmi, da bi u 90. minutu bio surovo kažnjen iz kontre - 1:0.

Sa četiri uzastopne pobjede, Milan je stigao Inter, a kada ga je stigao, tri puta u četiri kola odigrao je neriješeno.

Katanija, tim Siniše Mihajlovića, nastavlja da ređa favorite... Poslije Juventusa, Bolonje, Parme, Lacija, Barija i Intera, "slonovi" su pobijedili i Fiorentinu. Za to je bio dovoljan gol Đuzepea Maskare u drugom minutu - 1:0 na Siciliji.

Od kada je u decembru preuzeo Kataniju, Mihajlović je osvojio 26 bodova, a ekipa je do tada u 12 kola sakupila samo devet bodova i bila ubjedljivo posljednja.

Sada "slonovi" posljednjem Livornu bježe 11 bodova...

U finišu meča, povrijeđenog napadača Fiorentine Alberta Đilardina zamijenio je Adem Ljajić.



REZULTATI 30. KOLA:

Atalanta - Kaljari 3:1 (0:0)
/Tiriboki 53, Valdes penal 64, 73 - Konti 90/

Bari - Sampdorija 2:1 (0:1)
/Međorini 58, Bareto 86 - Kasano 20/

Bolonja - Roma 0:2 (0:0)
/De Rosi 48, Baptista 82/

Katanija - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Maskara 2/

Đenova - Palermo 2:2 (0:1)
/Boketi 75, Karža penal 90 - Hernandez 34, Pastore 78/

Inter - Livorno 3:0 (2:0)
/Eto 36, 41, Maikon 61/

Lacio - Sijena 2:0 (1:0)
/Lihtštajner 6, Kruz 73/

Parma - Milan 1:0 (0:0)
/Božinov 90/

Udineze - Kjevo 0:0

U četvrtak:

Napoli - Juventus (20.45)

TABELA: Inter 63, Roma 59, Milan 59, Palermo 48, Sampdorija 47, Juventus (-1) 45, Đenova 43, Napoli (-1) 42, Bari 42, Fiorentina 41, Kaljari 39, Parma 39, Kjevo 37, Katanija 35, Bolonja 35, Udineze 32, Lacio 32, Atalanta 28, Sijena 25, Livorno 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC